Tuesday, September 3, 2013

salah ku

setiap yang berlaku pasti ada sebabnya. aku akui aku telah lakukan satu kesilapan besar dalam hidup akuu... betul cakap orang tak semua bend akita mampu miliki.. aku ada kerjaya.. tapi aku tak berjaya dalam cinta. aduhh susah nya mencari cinta.. bila aku uji sikit.. dah cabut lari.. apa ni... aku cari someone yang boleh adapt kesusahan.. tahu menilai hidup.. aku tau lah engkau tu.. ermm.. hebat.... mmula2 cakap sanggup lalui apa sahja.. tapi bila aku uji sikit.. dah nak cabut lari.. tinggal kan aku.. huarrgghh... i need help !!! tapi bila di pikir balik. aku tak patut pulak uji dia sampai mcam tu skali.. setiap orang ada limit kesabaran dia.. sorry la u.. i buat u hilang sabar ngan i.. huhu.. sorry again.. this time i wanna change everything.. maybe i should open my heart to everyone.. know what kind of people.. and be honest to myself.. yeahhh HONEST TO MY SELF !!! still under muhasabah diri.. thinking deeply about the words.

Tuesday, August 20, 2013

2013 ( august) new life.. new story... :)

akhir nya.. setelah beberapa bulan menyepi membawa hati yang lara.. hehe.. cewahh... ( padahal lupa password) aku muncul kembali.. aduih.. dalam beberapa bulan ni. mcam2 dah jadi kat aku.. haha.. banyak kisah cinta dari kisah kerjaya.. setelah berpisah dengan cik abang pilot kesayangan.. haahaha.. aku dah single.. smpai lah sekrang ni.., huhuhu.. sedih nya.. sayang betol kat cik abang pilot tu... takpe.. takde jodoh kan .. nak buat macam mana.. aku dah berhenti kerja bank.. now.. i'm working with iranian company.. so.. secara automatik.. international company lah kan.. hehe... klau nak di ceritakan macam mana aku boleh kerja ngan ira ni.. smpai putus jari pun aku tak habis tulis hahaha... now.. aku dah kerja.. sebagai accountant merangkap project manager.. besar sangat lah tanggungjawab aku ni.. bagi aku lah.. almaklumlah.. tak pernah kerja banyak2... now baru aku sedar.. zaman student lah yang paling best skali.... huhu.. banyak masa tuk berehat.. sekarang ni.. aku rasa macam hidup untuk kerja je.,,... tak de masa nak rehat dan memanjakan diri.. nak cari BF pun tak sempat.. hahhaha.. ( ayatt single) lagi satu.. klau korang nak tau... sekarang ni.. aku dah jadi part time tutor kat ada la.. kolej swasta.. hehehee... biar lah rahsia.. apa yg aku blajar dulu2 nun.. dah tak selari ngan apa yang aku kerja ni... yg aku belajar banking.. tapi aku berhenti.. sebab gaji payah nak naik.. klau setakat 2k.. macam mana nak hidup beb,... betol tak apa aku cakap ni kan... lagi satu.. klau korang dengar ni.. mesti korang terkejut.. next mont.. klau ada ternampak muka aku kat majalah.. jangan terkejut yer.. skrg ni.. aku buat part time modelling.. haaaa... tekejut gila kan.. mcam2 kerja aku buat.. sebab nak lupa cik abang pilot tu.. kita orang hampir2 bertunang.. pastu putus di tengah jalan.. ala.... terngat balik dah.. hahahaa.. aku rasa,,.. sampai sini aje lah kot.. aku update tuk tahun ni.... happy nya !! dpar ingat balik password hhaha.. semalam mimpi dapat lamborghini.. ada orang nak bagi kat aku kot.. haha... harap2 ada lah.. jutawan nak bagi aku lamborghini sebijik.. hahahahaahaahha... bye kawan2!! aku nak sambung buat kerja ni.. dah dekat hujung bulan..banyak cheque nak kna sign.. ohh.. ya.. klau ada sesiapa nak cari kerja.. let me know yer.... i'm looking for an assistant... the salary will be discuss face to face... bring yr certificate.. .. but i prefer who have an experienced... and fast learner.. tak payah nak ajar banyak. kali.. aku pun banyak kerja nk d buat... peringatan !! anda akan bekerja dengan iranian company.. if tak paham macam mana corak kerja dia orang.. tanyalah aku.. so aku takut nanti korang tak dapat nak adapt kerja ngan environment dia org... huhu... assslamualaikum !!