Sunday, November 6, 2011

sombong ke?


berkawan lah seperti monyet yg comel ini.. hahaha kan3...


oh ya.. kali ni aku nk update ttg diri aku. yup.. diri aku. ada orang cakap aku ni sombong . betul kah? hehe.. entah lah..

tp yg pasti.. aku ni ssh nk berkawan. kawan biasa tu mmg ramai.. tp aku xda kawan karib. @ sahabat sejati. cewahh haha.. dulu penah ada.. tp dia tikam kawan sndri dari belakang kn. sejak tu aku dah tak rapat dengan dia. dan sejak tu lah aku mula sekat persahabatan aku. mungkin bg korang sedih nya hidup aku kan? haha..

tp aku bahagia mcm ni nk buat mcm mna kan... huhu
aku ni jenis yang tak suka campur dlm hal org lain. hal aku.. kau punya pasal.. dan hal aku.. kau jgn masuk cmpur sbb aku x msuk cmpur dlm hal kau. ha... itu lah yang sebenarnya.

bagi sesiapa yg slalu tgk aku sorg2 g kelas tu.. jgn kata aku ni x da kawan. tp aku ni selesa bergerak sndri. aku sndri nk atur langkah aku dan aku sndri yg suka mcm tu.. hmm.. kalau boleh aku tak nak ada org lain yang kait kn masalah dia tu dgn aku.. aku boleh jd pndengar yg setia.. tp kurang bijak lah.. nk tlg selesai kn.. haha.. tp aku tak suka cerita hal aku kat orang. biar lah rahsia.... cewahh haha.. kalau kawan dari satu kelas tu.. seingat aku lah. aku kawan dalm kelas tu jer.. sebab after class aku bawak haluan sendiri.. melainkan ada research project yg kna wat sama2.. hubungan aku sampai situ je kot. tapi tak lah sampai tak bercakap kalau terserempak dekat luar kan. just say hi.. assalamualaikum.. or anything else yg korang rasa nk ckp.. haha.. lain2.. kalau ada perkara penting jer. tu jer full stop!!!! hehe..

oh ya.. aku nk cakap nih.. yg aku ni bkn selfish gila2 bangang.. tp ada ketika nya aku ni selfish la skit.. dlm sesetengah situasi di mana situasi tu akan menjatuh kan aku. ha.. bab tu aku selfish lah. tp kalau ada kawan yg dlm ksusahan tu insyaALLAH.. aku akan tolong. kalau aku berkemampuan untuk menolong.

oh ya... aku nih kan kadang2 kedekut.. haha.. terutamanya barang2 aku.. aku tak suka orang sentuh kalau aku tak ada. kalau aku ada tu.. aku bagi lah haha.. entah pasal apa.. aku memang macam ni haha.. dan aku ni suka buat segala benda seorang diri so sesuailah dengan diri aku nih yang suka sorang2 kan.. haha.. aku selesa hidup mcam ni.

kawan bagi aku.. kawan lah biar seribu (kawan biasa je lah) kata orang.. kawan divide in to two.. kawan tika sedih dan kawan tika suka.. orang yang nak datang dalam keadaan sedih dekat aku.. datang lah.. aku tak halang pun. tapi jangan bagi kalau nak suka2 tu.. aku mintak maap lah jangan ajak aku.. dan tak payah susah hati.. aku ni terasa ke apa ke kan. sbb aku tak kan terasa pun haha..

kalau aku ni nak enjoy.. aku boleh selesaikan sendiri. sebab kawan nak enjoy ni kan ramai.. kawan susah jer yang x da.. tapi kawan susah aku nih ialah MY LOVELY LAPPY!!! haha.. semua aku cerita dekat dia. mungkin ada antara korang akan cakap macam ni.." eeii.. berlagaknya budak nih. bajet bagus sangat ker??" ha... ckp lah apa pun korang nak cakap. sebab ini adalah hidup aku.. sebab aku pun tak kacau hidup korang kan.. dah aku bahagia mcam ni..

hmm... aku rasa sampai sini saja lah kot aku nak merepek.. lain kali aku merepek lagi.. ok??

2 comments:

  1. salam aidiladha,
    suatu perkongsian yg jujur...
    teruskan usaha yg baik...
    :)

    ReplyDelete
  2. http://sebabsayadamea.blogspot.com/2011/11/taggg.html

    hye dear, ade tag satu untuk you. kalau reply let me know yee. thx lalink

    ReplyDelete