Saturday, October 29, 2011

majlis khatam al-qur'an

esk merupakan majlis khatam al-qur'an. hmm nervous la pulek.. haha.. pape pn.. wish me luck ek.

Friday, October 28, 2011

ayahanda yang amat aku cintai

hari ni.. merupakan detik sejarah hitam bagi aku. lepas saja solat maghrib n ajar anak buah aku si fitri tu mengaji.. aku di kejut kan dengan suara ayah aku yang merintih kesakitan. aku melangkah keluar dari bilik aku untuk melihat apa yang terjadi. aku terkejut melihat darah yang banyak di lantai. ketika itu seluruh sendi aku serba tidak kena. fikiran aku bercelaru. menurut emakku. ada 3 org lelaki student unimap yang menghantar ayah aku pulang kerumah kerana ayah ku enggan ke hospital tika itu. mereka menghantar ayah aku pulang ke rumah. melihatkan keadaan itu abang ngah aku segera mengeluarkan kereta dari tempat parking membawa ayah aku ke klinik family kitaorang. tika itu.. aku tak tahu apa yang berada di fikiran aku.. inilah prtama kali situasi ini berlaku dan aku tak tahu nak buat apa.. apa yang aku lakukan hanyalah menangis. aku hanya mampu menangis. aku benci diri aku tadi. kenapa aku menangis... aku sepatut nya kuat kan semangat aku... supaya ayah aku tidak nampak aku menangis.. inilah kali pertama sepanjang usia remaja aku.. aku menangis di hadapan ayah aku.. kecik2 dulu x kira lah.. hmm.. kecik2 mmg la aku kuat nangis... hmm..

menurut doctor family kitaorang.. my dad critical.. and need to go to hospital.. masa di hospital tu.. aku cuba untuk kuatkan semangat aku.. bagi aku... semua ni.. adalah dugaan.. sesungguhnya aku tak nak kehilangan mana2 ahli keluarga aku.. aku amat memerlukan sokongan mereka untuk aku terus kan hidup.. tapi seandainya aku pergi dahulu tak apalah.. sebab dengan pemergian aku tu.. dapat lah kurangkan beban dia orang. entah la.. aku rasa aku ni.. banyak menyusah kan keluarga aku.. sebab apa? sebabnya.. semua nya mereka terpaksa sediakan segala keperluan untuk aku.. tapi aku?? aku takut aku tak sempat untuk membalas semua tu... aku takut...


aku bukan lah hambaMU yang kuat imannya.. aku sering terjatuh.. dan terpesong dengan godaan syaitan.. tapi aku mencuba untuk menjadi yang terbaik demi Mu dan keluarga aku.. aku bukan lah anak yang solehah.. tapi aku cuba untuk menjadi anak yang solehah kepada kedua orang tua aku.. segala2 nya aku cuba untuk kedua orang tua aku.. walaupun kadang2 aku terpesong dan keliru dengan dugaan yang mendatang..

aku sanggup korbankan apa sahaja untuk kedua orang tua aku selagi aku mampu menunaikannya. semoga ayah aku sembuh dengan segera.. ammiinnn

semester break

semakin lama cuti semakin malas la pulak nak update ni ha... rasa mcam dah berserawang labah2 la pulak blog aku ni ha... tak tau lah nak cerita apa.. haha.. tengah kering idea.. ha... oh ya.. sekarang ni aku tengah busy ngn penulisan cerpen aku yang tertangguh sekian lama.. lama ker? ala 2 bulan lebih jer.. ok lah yang tu je lah kot aku nak update.. panas2 macam ni tak ada idea plak nak update.. haha.. k lah assalamualaikum... sampai ketemu lagi kita di masa akan datang... yer..

Thursday, October 13, 2011

memoir skolah menengah


.
hai awk... cantik tak saya? kenapa awk plih org lain? sy ni x ckup cantik ker? sampai hati awk yer? mna ada pmpuan lain yg ada senyuman mnis mcm sy lg!! ( cuba tgk gmbar kat atas) cantekkkkkk kan3????

kali ni aku nak crita ttg memori yg agak memalukan tp.. good experienced to me actually.. haha

Msa program mhasiswa Ireland and united kingdom nyer program.. aku terpilih dlm program tu. So.. adalah sorg nih.. dia nih he have something special lah.. haha.. alah biasa2 je kot.. nma nya azad.. time tu mmg dia tu paling pemes lah. Haha.. rmai giler weh.. cewek2 yg suka suka sama dia.. haha termasuk lah aku wehh…
Mna bleh telepas kn.. wahaha.. tp kan.. time tu. Aku rsa mmg lah aku ni gila2 kn.. tp akubtol2 tak sangka.. aku boleh se berani tu.. nak tau aku buat apa? Msa mlm perpisahan tu.. aku offer nyanyi..
NYANYI!! korg bleh byang kan tak?? Aku pun tak tau lah kna pa lah time tu aku.. ni.. haha.. bleh dpt kberanian nk nyanyi atas stage.. nk tau aku nyanyi lagu apa? Ha !!
My baby you..... mcm tak percaya kan?? .. lepas nyanyi tu.. msa aku trun stage.. haha.. aku pn cam tak percaya aku nyanyi atas stage.. first time aku nyanyi.. kat atas stage.. uishh… mcam mmpi pun ada.. smpai kan ada kawan2 aku yang cakap. Ehh betol ke munira yang nyanyi?? Smua org tak percaya wahahaahha.. time tu.. mmg tebal muka lah wehhh.. haha.. malu nya... kenapa lah aku macam tu..

Tp lepas program tu… aku ngn dia still contact lg lah. Pkai email jer.. nk call mahal sgt kan. Kat Cardiff.. mati lah aku.. so kta org amik jlan mudah n jimat kos.. email jer.. kan senang .. haha

Tp tak lama lepas tu. Aku lost contact ngn dia.. 2 thun kemudian… lepas dia abis blajar. Thun ni ah jugak.. aku dapat email.. dia da abis blaja.. hehe.. time tu.. hmm.. xda rsa apa2 pun.. sbb tba2 je kn blik msia. Send kat email lama aku.. haha.. mcam klakar la weh time tu.. aku nyanyi.. x leh blah btol..
Td aku sempat chat ngn dia kat fb.. haha.. tiba2 tringat blik aku msa nyanyi tu. Comot gila weh time tu... malu aku nk tunjuk gmbar.. nnt msti korg gelak terkangkang2… hahaah.. so aku amik jlan mudah.. tak payah la nk tunjuk gmbar yg pelik2… nnt masuk blog serius plak kn.. haha… k lah wehh.. smpai sni je lah aku entry aku.. nak sambung blik memori time aku nyanyi tu haha.. malu gila bangang…

Sunday, October 9, 2011

tamat suda perjuangan ku

dengan ini aku mengisytihar kan bahawa segala perjuangan aku untuk semester 5 berakhir dengan jaya nya.. wahahahah... bahagia nya rasa.. segala penat lelah sampai berpeluh ketiak aku selama ni.. sudah aku lalui .. semoga.. apa yang aku usaha kan kali ni.. akan membuah kan hasil dengan lebat nya.. aminnn.... hehe...

aku rasa boring [ulak.. bila dah abes exam.. cewahh... dulu msa tgh sem and bru start sem. bkn main lg bila agak nya nk cuti sem. skarang nih ha!! boleh la cuti pnjang2... kan3... nk balik umah.. rindu nya kat umah aku.. hmm.. i miss u...
rindu kat kucing... rindu kat family.. balik ni nk mkn byk3.... oh ya... lupa pulak .. cuti sem ni aku kena lapor diri kat umah anak yatim perlis. kat kangar.. aku jadi sukarela kat umah anak yatim... akhir nya.. dengan keberanian yang ciput nih aku g apply then d lulus kan.. alhamdulillah... dapat... hehe..

dengan ini aku harap segala nya adalah permulaan bagi aku untuk jadi sukarelawan di rumah anak yatim.. ni lah cita2 aku.. pelik kn? aku kalau boleh.. nak jadi sukarelawan jer.. dulu2.. masa skolah.. mcm2 ada cita2 aku.. nk jd bankers la.. akauntan lah.. tapi sekarang ni.. apa yang aku nampak dan aku nak dalam masa yang akan datang. aku nak jadi sukarelawan. tu jer yang hati aku cakap kat aku.. puas aku pikir.. apa aku nak jadi lepas abis study nnt... tp hati aku cakap jadi lah sukarelawan.. hahahah.. lawak la pulak kn.

tapi 1 jer pesan aku kat adk2.. jadi lah apa yang korang nak jadi.. jangan jadi hantu sudah.. haha..







happy !!! final exam for semester 5. dah abes... kononnya ni aku lah kan.. ahahha.. ngn kucing aku.. balik umah.. aku nk practice ngn kucing aku buat mcm nih hahah.. agak bole ker??????

Wednesday, October 5, 2011

final da nak abes

yes!!! lg 2 subjek!! haha.. best2.. x sabor teman nak habeh kan ..sem nih. seronok2 tu.. seronok la jugak.. tapi.. bila on the day exam buleh terkucil.. ye dak!! rasa2 nya lepas habis exam aku akan jadi macam nih kot.. lihat bawah...











adakah aku patut berlari seperti ini selepas keluar dari exam hall?? hahahaha.. tengok lah macam mna nnt.. klau tak ada org may be kot...

seperti auntie yang berlari tu.." yes!!! aku menang!!!" haha yela kot.. dia ckp macam tu.. ;)

merepek

untuk menjadi terbaik.. tak semesti nya hanya dengan petikan jari jer. korang kena berhempas pulas. biar menitik peluh tu hahahaha... baru orang kata macam berhempas pulas kan.. jangan plak korang tu buat usaha nk menunjuk jerk. usaha bg yang berhasil lah... ye dak? sejak dua menjak nih aku suka guna perkataan ye dak. aku ni berjangkit dari sapa entah lah. hahaa... oh ya.. di bawah nih ada.. sikit2 gambar yang membuat kan aku gelak macam nak runtuh dunia.. haha.. time aku boring tahap gaban aku suka tengok gambar pelik2.. pelik??? bagaimana kah pelik itu?? haha... korang tengok lah sendiri...

p/s jangan pikir pelik2.. haha




alamak terpenyek suda hidung aku yang comel ni well.. si sial mana la pulok baling kat hidung aku nih!! agak nya ni lah kot dia kata hahaa

Sunday, October 2, 2011

jaga lah hati sesama manusia...

topic aku mlm ni... aku rasa macam nk plempang orang ja hahaha yelah.. sapa yang tak sakit hati wehh.. alang2 nk bergurau pun pandangkiri kanan dulu lah.. ingat aku ni kucing ker yang bleh kau pijak suka hati.. nak aja aku buat something.. wahahah...alamak perangai hantu aku dah keluar lah plak.. adoihh...
its ok.. aku da jadi baik sekarang nih jangan risau lah.. hehe..

kadang2 susah jugak kalau jadi baik ye dak? orang selalu sangat nak cari peluang nak tindas.. aku pun pelik la. time aku jadi jahat tak ada la pulak kan.. haha.. dugaan lah ni yer dak?
tpi nasihat aku la kan.. kalau nak bergurau pun agak2 lah.. jagan nak merendah kan orang suka hati.. kalau kau tu superb giles2 bangang tak pe gak weh. ha.. tengok aku dah mengutuk la pulak.. adoihh.. jahat pulak tangan ni nak menaip macam tu. hurrgghh...

kepada kawan2 di luar sana.. jaga2 lah mulut korang.. jangan sampai aku terlampau kecik hati hinggakan aku hirau kan korang. tapi kalau korang nak macam tu its ok lah kan.. aku paham.. tapi aku rasa aku boleh bagi pengajaran yang membangun kot dekat orang yang macam? haha.. ha... idea nak mai dah ni.. dia mai dah.... tunggu lah.. hihi..





kan dah naik misai jahat aku nih hahah... bukan senang nak bela misai macam nih.. hebat pak cik nih yerk dak? haaha..