Wednesday, August 31, 2011

buka mata la wehh


kadang2..


kalau kita nak kan pakwe lah kan.. semua orang nak yang hensem je kan.. dulu aku memang macam tu.. nak yang hensem jer.. haha...bongek tol lah... but i get it.. hehe... bijak tak??

tapi sekarang nih.. aku rasa semua tu dah tak penting dah.. kalau hati dah terpaut nak buat macam mana kan. tak semua yang kita nak tu.. kita akan dapat.. so.. apa kata buka hati.. terima apa yang ada seadanya untuk kita.. hmm.. hehehe...
tak guna kalau meratap sesuatu yang tak akaan mungkin menjadi milik kita secara berterusan..

munira... look forwArd.. ADA seseorang yang menanti kamu di sana.. buka lah hati kamu untuk dia.

aku rasa.. aku memang tak nampak akan kewujudannya selama nih. mungkin time tu aku kabur dengan muka2 hensem kot.. almaklumlah.. skrang nih kan ramai lelaki hensem.. time lelaki makin pupus nih makin ramai plak yang hensem.. haha..

its ok.. skrang ni.. yang penting skali.. terima apa sahaja yang ALLAH berikan.. semua yang allah aturkan untuk kita. adalah yang terbaik untuk kita kan.. hmm.. hehe..




Monday, August 29, 2011

university waikato, NZ

sepanjang semester nih.. aku fikir.. apakah agaknya yang aku harus lakukan.. sbab.. hari tu.. aku dapat offer letter from waikato university kat new zealand.. unbelievable rite? haha.. dlu maybe lah aku pnah apply guna result trial spm kan. tapi.. x tau lah plak.. bleh dpt.. during summer foundation.. then smbung degree bln 2 nih.... bac. in finance.. hmm.. klau nk apply JPA scholarship.. mmg x lah kan nk dpt nya.. dah la rules dia makin ketat gila skrg nih.. nk yg straight A.. time spm.. haha.. waikato university pun da offer tuk course ni.. scholarship sir edmund. mmg la x tau dpt ke x kn. tp.. nk pegi sna.. adoyaii mahal kot.. haha.. mana lah aku nak cekau duit wehh.. kalau aku pegi 2 3 ar x pa lagi.. ni klau dah stay kat sna.. mak aii.. makan pasir aku wehh.. mati ar.. klau xde scholarship.. mak aku pun cakap.. klau study kat sna susah.. klau jd apa2 kat parents aku kat sni.. susah aku nk blik sbb jauh sgt.. hmm.. susah jugak tu.. pape pun.. aku nk siap kn esei tuk scholarship tu.. klau dapat.. hurmm nnt lah aku pikir kan lg..

Saturday, August 27, 2011

selamat tinggal ramadhan..


bulan mulia ramadhan semakin menghampiri ke penghujung nya.. setiap permulaan pasti temui penghujung nya.. dalam keriangan menantikan aidilfitri yang bakal menjengah ini.. adakah kamu menghayati keindahan ramadhan pada kali ini? ajal maut semua nya di tangan tuhan.. mungkin ini adalah ramdhan yang terakhir bagi kita.. siapa kah yang tahu? hanya ALLAH yang mengetahui rahsia ini. oleh itu.. kalau kita hendak berbelanja ataupun menyambut keriang aidilfitri ini biar lah bersederhana.. ingatlah orang yang tidak berkemampuan.. memanglah korang da bayar zakat kan.. tapi... point aku kat sini.. korang kenalah berbelanja secara berhemah.. walaupun korang tu kaya gila babs sekalipun... i dont care about it okeyhh..
kalau korang anak raja sekali pun.. korang tetap manusia yg biasa. kalau korang anak raja pun.. darah korang tetap warna merah. ada ker darah warna gold?? hurmm.. haha..

so.. di penghujung ramadan ini.. aku ingin mengajak semua orang kat sana.. berbanyak kan beribadat.. nak kata aku niw arak sangat pun.. idok juge yer.. haha.. tapi aku akan berusaha untuk memperbanyakkan ibadat ku ini.. insyallahh.. aku berharap.. segala amalan aku di bulan penuh mulia ini di trima oleh NYA. solat aku di trima oleh NYA. SALAM AIDIL FITRI YA KAWAN2..

Wednesday, August 24, 2011

duit hilang...

ari ni sedih... hmm... entah mcm mna lah aduhaiii... duit plak hilang.... td msa aku dlm klas.. aku tgk ada lagi.. adoyaii.... pastu.. bila balik td.. aku tgk dlm handbag.. da x de... hurrgghh... sapa la yg curik nih!! uisshh.. x baik tuduh2 cam tu.. entah2.. tercicir kat bazar ramadan kot.. mana lah tau kn.. bad mood gila wehh.. xpe lah.. bkn rezeki aku kot..

buat sesiapa yg jmpa duit aku tu.. aku halal kn... klau korg jmpa lah kn.. aku harap org yg jmpa duit tu... org yg susah lah.. bkn nya yg nk guna duit tu melencong merata okeyhh... klau tak jumpa tu.. aku harap duit tu datang balik kat aku.. haha.. macam mna tu wehh.. hahahha... takut plak..aku dengar nya.. yelah.. klau duit tu tba2 dtg dpan muka aku.. tak ke macam hantu ropanya.. haha... k lah aku nk update tu ja.. nk g tau kat satu dunia nih.. yg duit aku hilang.. hahahaha..

Sunday, August 21, 2011

duit raya


raya dah dekat nih.. meh sni aku nk bg duit raya.. bulan ni.. aku baik skit.. nk bg duit raya kat my lovely follower.. hehe...





suka x kawan2.. haha... ambik duit nih.. g bli ketupat yer..

Saturday, August 20, 2011

hangin!!

Sejak akhir2 nih.. aku mmg snsitif.. almaklum lah.. da tua.. porg tua mcm aku nih mmg cpt snsitif skit.. haha aku pun tak tahu lah kn knapa aku jd macam ni.. hmm.. myb aku stress kot dgn sem ni. Kn sem ni rushing nk mampos… pas tu byk la plak projek nk kna buat. Report lah.. g interview company lah.. presentation.. summarize journal lg… haddoih…
Ttg touching ni… hmm.. aku dpt beza kn antara kwn lama dan kawan baru. Mmg la.. aku ni.. sng cerita hal problem aku kat org yg xde kna mengena dlm msalah aku.. nnt dia g smpai kn plak kat org lain kn.. hmm.. mmg la.. aku x setaraf kn… aku ni budak2 lg.. mna bleh kwn ngn dia org.. hmm… pas tu.. aku cukup pntang klau ada org kutuk2 benda yg aku sayang.. aku tau la.. ko ada yg up to date kn..
Tp berpada pada ar wehh..
Kang aku bg kaki aku kang.. haa….. jgn biar aku aniaya ko diam2.. aku ni kdang2 ada gak angin aku.. jgn ingat ko je yg bleh pijak org… aku boleh jd kejam.. klau ko nk…. Seingat aku.. se gila2 aku ni. Pn.. x penah lg merendah2 kn martabat org.. yg aku tau aku ni jenis gila sewel skit jer.. kn aku ni kuat imaginasi.. so aku ckp je lah yg apa yg aku imagine kn.. almklum lah.. terlebih susu enfaagrow… la kate kn… hahahhhaa….. ngekkkk…..

( hangin plak yer aku mlm ni ekk.. heheheh….)


Thursday, August 18, 2011

patah yang tak berganti

tadi dapat satu khabar brita.. one out of our friends selamat kembali ke rahmatullah.. semoga roh nya dicucuri rahmat. ajal maut semua nya di tangan TUHAN. tak ada sape yang blh halang semua nih. hari ni aku sedar satu perkara.. adakalanya tak semua perkara sahabat kita akan ceritakan kepada kita. meskipun aku dengan tak rapat sangat.. tapi kita org pernah duduk d satu meja dlm study group. apa pun aku mmg terkejut dgn bad news ni. dah la raya da dekat. beliau pergi dlm bulan yang baik.. beliau lahir ke dunia ini dengan baik dan pergi dlm bulan baik. bagi aku.. adalah bagus untuk dia pergi. sememang nya.. ringan beban nya menanggung kesakitan yang kian hari makin kronik. ya ALLAH ya tuhan ku.... tempatkanlah dia di kalangan orang yang beriman...