Saturday, June 11, 2011

plkn oh plkn

Korang penah masuk plkn tak???! Masa baru tau aku dapat plkn tu aku dah dapat bayangkan.. hidup aku akan berakhir. Tak sangka sungguh sampai jadi amcam tu sekali kesan dia hahaa.. lawak la time . nak tipulah. Cewahh… haah.. yelah.. korang bayangkanlah.. kena bangun awal.. pastu kena kawad kaki tengah panas.. sapa nak??? Ce cakap n gitau aku sat.. hehehehe….
Tapi masa register kat stadium besar kangar tu.. perggh ramai manusia rupanya.. yang paling menyedihkan.. mostly la.. budak2 yang sama batch ngn aku tu bermasala, ada yang sekolah tak habis.. pastu ada plak yang tak pernah skolah.. haddoihh….. aku dok pikir.. ada ker aku ni buat salah?? Hurmm.. tak pernah plak.ngeh3.. tapi dalam kalangan manusia tu… ada plak yang genius.. maknanya tak semualah yang kureng skit kan.. hehe.. tapi apa2 pun dia orang ni the best!! Yelah. Walaupun dia orang ni sekolah tak habistapi kerjasama tu lah yang paling aku Nampak. Yelah.. kalau ada yang dpat A yang brderet dalam spm kalau dok perasan pandai.. tak pun yang dapat 3.7 n above dalam stpm.. kalau tak reti nak tegur sedara amra ker.. jiran ker.. sesapa ker.. yang penting manusia yang dia orang kenal kan.. tak ada gunanya.. at least tegur je lah.. say hi.. or something like that..

Tapi kan.. masa kat sana memang banyak sangat perkara yang lawak n memalukan… sampai sekarang aku stil geram gila2 ngn sorang jurulatih nih!! Kalau boleh aku nak aje cekik2 dia.. ada ke patut… pempuan yang period dia suh g mandi wajib n suh smbahyang.. padahal tu baru hari ke tiga. N yang aku tak boleh trima kita orang semua kena bkk seluar tunjuk kat dia. Memang babun arr.. patut la jadi anak dara tua.. hurrgghh.. tapi masa dia tengah wat spot check tu.. aku baru jer pas mandi.. then aku masa aku baru nak melangkah amsuk dalam dorm.. aku jerit la.. woouuhhhh!! Kuat gila… yelah tekejut sbb apa dia orang tengah berkerumun… aku ingat kan dia orang ni wat something ker.. makan something ker… aku pun nak tau la jugak… dalam wouuuhhh tu.. haa.. amek kau.. jurulatih tu terus woouuhh.. balik kat aku.. ‘ha sini kau…’ macam tu lah.. ayat dia tak silap aku lah hehe….
Tapi bagi aku.. memang tak patut la.. dia wat spot check cam tu.. bleh mengaib kan manusia kot… yelah.. aku tau lah.. sam-sama pompuan.. tapi setiap insane yang bergelar gadis mesti lah! Ada perasan malu.. ni kan pulak kena bagi mak cik tua tu tengok anggota badan yang tak pernah orang olain tengok.. ha!! Apa cer?? Cecite3….
Kalau lah aku ni budak jahat time tu.. hehe.. nak aja aku bagi penendang kat dia.. haha.. x pun bagi jer dia minum cuka getah.. nauzubillah…. Jahat plak aku nih .. hahaaaa… tak sangka den…
Tapi apa2 pun.. kat situ lah 1st time aku belajar berdikari.. aku belajar urus kan smeua perkara dengan sendiri.. basuh baju.. bangun awal dengan sendiri… nak tau sebab apa? Sbb aku nak chop toilet dulu… so kalau aku bangun awal.. bleh la mandi lama2.. haha.. dapat lah naynyi 3 4 buah lagu.. biar lah kat dia orang nak kata apa.. ada hantu mengusik ka.. tak kira lah.. hehe.. jnji aku dapat mandi lama.. sbb kalau aku nyanyi.. tak lah takut sangat…
Masa aku kat plkn tu.. tiap hari aku duk hitung hari. Bila lah semua ni akan berakhir.. aku nak sangat akhiri semua yang berlaku hari tu. Then.. sampai lah hari ke 10… aku berada di sana.. kawan aku call.. cakap aku dapat masuk U.. ha.. apalagi.. macam gila lah aku… sebab perkara yang betoi2 aku tak jangka terjadi sebab aku target nak masuk politeknik ja pun.. tak pun.. last choice .. form6 yang susah gila tuh !! lepas tu… aku pun cepat2 lah.. kol amk aku.. n hari tu jugak aku urus kan hal2 nk kuar plkn.. haha.. sampai sekarang aku rasa semua ni mcam mimpi ja.. yelah… aku memang tak bersedia masuk U tapi di sebabkan… nak keluar dari plkn.. n kawad kaki… aku terpaksa terima jugak.. nak tau apa ketakutan yang paling menakut kan aku kat sana? Ia adalah… KAWAD KAKI!!! Haha.. msti korang tak caya kan.. tpi tu lah yang ebtul nya.. sbb dlu aku nih.. pernah ada bad memory ttg kawad kaki .. aku d gelak kan sbb kawad lenggang kangkung.. sampai hati azim gila tu cakap kat aku.. bengong punya orang.. nak buat macam nmna.. aku ni mmg x reti nak kawad,… tonggek betoi lah !! haddoih…. So.. kpada adik2 yang dapat plkn… gud luck yerk !! plkn ni sbenar nya sesuatu yang manrik.. dan akan banyak sweet memory… da sikit jer bad memory…
Bab cerita hantu tu.. tak payah nak pikir panjang sangat.. dia wujud jer… ntah2.. kat sebelah korang pun ada sekarang ni.. tak pun tiap2 malam2 dia tido ngn korang… haha.. yelah kan benda halus ni ada di amna2 aja.. so.. nak x tak nak.. korang kena terima jugak akan kwujudan makhluk nih. Selagi ‘dia’ tak kcau kita.. so.. janganlah duk berlagak berani sangat… kalau dalam perut tu cuak nak mampos.. ok adik2 aku sekalian.. ngeh2……. Kat bawah ni ada pic aku n kawan2 plkn aku.. masa tu dia orang hantar aku samapi dlam kereta.. memang time.. sedih gila2… babun.. yelah/.. dialah family aku dalam 10 hari tu. Walaupun 10 hari ja.. tapi dah macam 1 sbulan aku stay ngn dia org.. hurmm skrg ni.. kalau ajak jumpa pun.. smua dah bz… adoihh.. tp apa2 pun.. aku betoi2 rindu kan semua tu… kalau tak ada kawwad kaki maybe aku stay lagi kot.. hua hua hua….. mengong la… adik2 sekalian.. kakak mu berharap.. enjoy2 lah kat plkn tu.. aku batoi2 harap plkn ni… d terus kan sampai bila3….. haha….