Friday, February 18, 2011

nama jepun gila

1.Yg pemarah- KEJI CACIMAKI

2. Yg tak suka brg mahal- SATO SUKAMURA

3. Yg bisu- KITA TADASUARA

4. Yg suka makan tose- NANACHI HITOSE

5. Yg suka lagu blues- APO NADIKATO

6.Yg suka belajar- ASIKO ULANGKAJI

7. Yg kerap bikin ribut- WAKASI HURUHARA

8. Yg masih bujang- MATIMATI TAMOKASI

9 .Yg asyik berbini - ASIKO GILOBETINOKO

Monday, February 14, 2011

Dengan nama Allah... sebaik-baik Pemberi Ganjaran.

Namamukah yang tertulis di luh mahfuz sana?
Engkaukah yang bakal menemaniku jalan menuju syurga?
Dirimukah yang akan melengkapkan separuh dari agamaku?
Aduhai pria.

Adakah kau yang tercipta untukku?
Jawab pertanyaanku ini.
Jawab!

Kau takkan pernah dapat memberi jawapan,
Kerna jawapannya bukan di tanganmu,
Tetapi di tangan-Nya.
Di tangan Tuhan kita; Allah,
Tuhanku dan Tuhanmu.

Gelisahku memikirkan dirimu,
Dan ketakutanku memikirkan Tuhanku,
Aduhai pria,
Maafkan aku,
Ketakutanku pada Tuhanku melebihi kegelisahanku memikirkanmu.

Jemput diriku pabila waktunya tiba,
Sebelum sampai saat itu, biarkan aku sendiri bersama Si Dia,
Akan kucipta cinta bersama Dia,
Sebelum kucipta cinta antara kita.

Jadilah dirimu kumbang yang hebat,
Dan doakan aku agar menjadi bunga yang mekar,
Untuk itu, Aku tinggalkan dirimu pada-Nya

Sesungguhnya aku bertawakkal kepada Allah Tuhanku dan Tuhanmu,
Tidak ada suatu binatang melata melainkan Dia-lah yang memegang ubun-ubunnya,
Sesungguhnya Tuhanku di atas jalan yang lurus.

Usah bersedih atas perpisahan sementara ini,
Jika benar aku tercipta untukmu,
Tiada apa yang dapat menghalangnya,
Sebelum saat itu tiba,
Berdoalah pada Allah moga diberi kekuatan,
Mohonlah padanya dengan penuh mengharap.
Yakinlah pada janji Allah!
Wanita-wanita yang keji adalah untuk laki-laki yang keji, dan laki-laki yang keji adalah buat wanita-wanita yang keji (pula), dan wanita-wanita yang baik adalah untuk laki-laki yang baik dan laki-laki yang baik adalah untuk wanita-wanita yang baik (pula). Mereka (yang dituduh) itu bersih dari apa yang dituduhkan oleh mereka (yang menuduh itu). Bagi mereka ampunan dan rezki yang mulia (surga) [Surah An Nur: 26]

Sesungguhnya Allah takkan pernah mensia-siakan pengorbananmu,
Bilamana kita tinggalkan semua ini kerana Allah semata,
Yakinlah!
Akan ada sesuatu yang indah untukmu di pengakhiran nanti.

Dan sesungguhnya hari kemudian itu lebih baik bagimu,
Daripada yang sekarang (permulaan),
Dan kelak Tuhanmu pasti memberikan karunia-Nya kepadamu ,
Lalu (hati) kamu menjadi puas.
[Surah Ad dhuha: 4 & 5]
Beruntunglah kamu!
Tatkala Allah memilihmu untuk menyedari hakikat perhubungan antara lelaki dan wanita

Allah memilihmu!
Jangan pernah sia-siakan kasih sayang Allah ini.

Maka Allah mengilhamkan kepada jiwa itu (jalan) kefasikan dan ketakwaannya
Sesungguhnya beruntunglah orang yang mensucikan jiwa itu
Dan sesungguhnya merugilah orang yang mengotorinya
[Surah As Syams: 8-10]

Sesungguhnya orang-orang yang mengatakan:
"Tuhan kami ialah Allah" kemudian mereka meneguhkan pendirian mereka,
Maka malaikat akan turun kepada mereka dengan mengatakan:
"Janganlah kamu takut dan janganlah merasa sedih;
dan gembirakanlah mereka dengan jannah yang telah dijanjikan Allah kepadamu
[Surah Fussilat: 30]

Dan tika kamu merasa lemah,
Mohonlah kekuatan dari-Nya,
Allah itu dekat,
Yakin pasti.

Dan jika syaitan mengganggumu dengan suatu gangguan,
Maka mohonlah perlindungan kepada Allah,
Sesungguhnya Dia-lah yang Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui. [Surah Fussilat: 36]

Kamu dan aku adalah intan terpilih,
Berdoalah aku kuat dan tabah untuk menjaga kilauanku,
Berdoalah tiada sang kumbang durjana merosakkannya sebelum yang halal tiba,
Aku juga sentiasa mendoakanmu agar dalam peliharanya,
Sentiasa

Sunday, February 13, 2011

sejenak di legend hotel.

hotel tu bg aku ok lah.. selesa. ala.. lupa nk tgkap pic aku kat situ. sbenar nya kn.. aku g kl ari tu.. sbb ada seminar ckit.. mula2 tu aku stay ngn kaum kerabat aizat. dia org tu baek sgt. ske nyer.. hua hua hua.. tp dia org tu mmg sporting lah hehe. then masa aku nk blik mlm ahad neyr plak.. tetiba tiket plak abis.. nk kol aizat suh patah balik ami aku.. tak sampai ati la plak. sbb mula2 tu dia org ckp ada meeting.. segan la plak aku nk suh dia patah balik kn.. then aku pn wat kputusan.. nk stay kat legend hotel jer. rm250 per night.. bg aku ok lah tu huhu. then aku dpt lak msg dri aizat dia suh aku g tau dia.. lau da naek bas g lah dia. caring berbenor yerk mamat nih. hehe.. tp mmg btul pn... mula2 tu aku ingat nk tipu dia. ckp yg aku da naek bas dah. mmg2 time tu aku nk ckp cam tu. siap practice lg. tp yg kuar nyer. aku i'm said the truth.. mmg brasap lah aizat time tu. dia marah sbb x g tahu dia. mmg time tu dia risau gila2 lah. aku mmg rsa bersalah yg teramat sgt. lepas dpt thu yg parents pak sedara aizat tu dpt tau aku stay kat legend hotel.

aku pn x thu lah nk jawab cam ner.. mmg aku takut sgt2... aku tkut dia org mrah , kecik ati, smua nya bersarang dlm ati aku. i'm so.. sorry aizat.. n fmily...

hurmm.. aku pn mmg x nk smua ni terjadi. tp bnda da lepas kn. huurrmm..bnda pn da nk jd.. tp pape pn.. terima kasih sgt2.. kpd aizat sekeluarga. nnt klau sy rajin sy g mlawat kalian lah yerk. hehe....

haa.. msa kat hotel tu aku terserempak dgn tengku hussein. dia nih ank sorg pengimport brangan mewah terbesar m'sia. pergghhh ensem nya x ter kata lah. mmg terpegun lah nmpk dia tu. hehehe.. rupa2 nya blik dia sbelah blik aku je pn.. dia g smbut besday die kat hotel ngn gf die. aku tgk kat fb td. kat blik hotel tu jer.. hee.. da kntoi..

tp berbalik ke pada cerita aku td.. aku btul2 rsa bersalah. papehal. lepas nih. aku jnji aku tak buat cam ni dah. aizat pn da jnji ngn pak sedara dia tu. makesure aku btul2 naik bas lepas nih. kesian dia.. dah la kna marah ngn pk cik dia sbb tak antar aku smpai dpn2 bas. dah la time tu fon aku plak abis betri. dgn kedit x de plak an.. aku ni da la tkut skit. bla tgk kat tepi2 jln tu ada mat bangla. lg la aku tkut. so aku tggu je lah smpai pg esk nyer tu.. g tpup. then bla aku da on fon. bru lah bertimbun2 msg yg aku dpt. 22 misccall dri aizat. sorry aizat.. hurmm.. ira jnji x wat dah pas ni.. ha.. nnt ira bg yerk bju dri s'pore tu kat ejat.

Tuesday, February 8, 2011

library punya kisah...

aku ingat lagi.. ha.. ari tu b4 raya cina.. my mom suh aku g lib. study. hurmm aku pn dgn pnuh semangat membara. cewahh berjalan kaki g amik cab. hehe.. driver x de.. haha.. kesian kan? smpai nyer d library kangar. yg mnjd plihan hati aku.. hehe lepas cari buku law. ha.. n jumpa pn.. aku pn g photostat... ha.. nk bwak blik.. sbb ada notes yg cntek.. yg boleh wat aku paham la kn.. then.. msa aku bru.. nk khusyuk la kn.. huhu.. ada la 1 study group ni.. ari tu aku dpt 1 moral value dr dia org.. ha.. bgus kn aku nih? hahahaha...

ada la sorg geng dia org nih. ajak kawan dia g jln2. dia org ni bdak pmr.. smua da stuju dah. tp cuma sorg jer yg x stuju sbb tkut mak dia marah.dia pn g tau lah kat kwn dia org nih.. yg dia tu kna blik x lebih dr kul 3. tp geng2 taik kucing dia yg len ni ajak dia blik kul 5.. ( tgk tu.. ajaran sesat nih , kpd d luar sna tu.. jgn amik dia org ni sbg bini..) nak d jadi kan cerita.. kwan2 dia pn ckp cam ni.. :

1- hang nk p mana blik awal-awal ni...
2- aku takut mak aku marah. aku mai library ni pn x ckp kat mak aku. dah la cikgu bg kta blik awal stengah jam. la ni dah pkul1.30 dah.
1- ala.. ang ni tak reti la.. hishh.. tipu je lah mak ang.. bkn susah mna pn. tu pn nk kena ajaq ka?
2- aku takut la....bla ... bla....

pastu a.. kwn2 die ni cite lah.. nk g mna tah. ala.. dlm kawasan kangar ja pn.. huhu.. abih kuat the store tu je pn.. x tau la plak kn.. kot2 bdak2 ni tau mna2 tmpat remaja2 mcm dia org tu kn.. al mklum lah.. aku ni kn da dewsa...hahhahahahahaha kan99???

lepas tu yg sekor nh pn stuju lah haa... selpeas d mkn umpan... tak guna punya kawan. ada ka ptut ajaq kwn dia menipu ish2.. kecik2 lagi dah pndai... nak kna tampaq dai ni... haha..

Thursday, February 3, 2011

hujan bunga.

ha,.. igt lg x post aku yg lepas.. kan aku sikit sedih.. heheh... btul la kata orang.. jangan mudah menyimpan harapan yang terlalu tinggi. hurmm mula2 memang aku putus harapan lah n ingat aku ni jer yang bertepuk sebelah tangan. hehehehe....
yelah.. tiba2 je dia senyap kan.. aku pun pelik lah. tp. lepas keesokan harinya lepas aku upload entry bru.. dia msg aku... hurmm n dia cakap dia nk deeper relationship. mula2 tu aku mmg tekejut lah kan.. tp dlm ati. mmg happy gila2 hahhaaha. x tau lah nk ckp apa. hurmm cam ner ek nk ckp.. mmg skrg nih.. aku berbunga2 lah.

kami punya minat yg sma. hehe.. rhsia. dia ni tegas. muka ganas tp dlm ati ada taman haha. suka suki jer aku kutuk dia an. hehehe.. pape pn.. skrg nih kami dlm proses perknalan bru.. haa.. haaa.. bru jer cite ttg dia. tgk.. dia da msg dah. dia pntang skit lau aku tgk pic dia ke.. tringat kat dia ker.. msti dia akn muncul tiba2 lah huhu alahai.. bila hati tgh bunga2 semua jd indah kn2? hehe.

kira ok lah tu... ni turn aku.. korg kn dah slalu kapel2 nih. haa.. hehehe... luv u F

Tuesday, February 1, 2011

crita baru huuu..

cerita cinta yang aku nak tulis kali ni.. adalah mengenai.. heheheh cerita cinta baru aku. aku baru jer knal someone nih. hurmm mula kenal dlu.. aku tak lah berminat sangat. tp lepas aku thu yg die ni ada minat yg sma mcm ex bf aku yg dlu tu.. hurmm.. aku pn mula lah tertarik skit.. then.. kami pn kwn lah..
haa.... parents aku nih bleh plak caye kat dia.. hurmm ni yg wat aku mrah nih.. kwn2 sbelum ni yg aku bwak blik umah smua x bekenan.. tp yg sorg nih die org suka pulak kn.. pelik jugak aku. x pe lah. hurmm.. tp aku rasa kn.. hubungan aku ngn budak nih x kekal lama lah.. hurmm.. tp aku suka kat dia.. dia pulak menyepi jer... n sorang lg nih.. mengharap kn aku. aku tak nak kat dia.. sbb die tu sama umo ngn abg ngah aku. lg pun aku takut kat die tu.. dah la coach muay thai n keje kat management BNM. ha..
xnak lah. kang dia blasah aku mati lah aku. eeii menyeramkan tul la..

xper2.. cool.. ok.. hehe.. mungkin.. dia nk kna ajar ngn aku dlu lah kot.. sbb kwn aku ada lah advice kat aku.. suh aku wat mcm aku wat dlu2 nk bg die tu sedar skit kn.. nnt aku akn pertimbang kn cam ner.. heheehhe.. tp aku syg kat die.. ntah la..

tp lepas borak ngn sorg kwn aku yg baru nih.. aku mula sedar aku ni terlampau menaruh harapan yg tinggi.. mngharap yg belum pasti. so.. moral nya d sini.. aku harus ubah pemikiran aku. aku tak harus jd sebegini. kenapa sebelum ni aku ok jer.. tp yg kali .. aku trus jtuh.aku rsa aku tak bleh hdup tnpa dia aku btul2 rsa kehilangan n sunyi. kenapa??????? muahahaahaha.. mcm org gila plak rsa nya.. haha..

die plak senyap jer.. menyepi.. aku pelik. klau nk main2 ckp je lah.. x payah nk layan aku cma ni. yg aku ni plak.. cma ner lah bleh g cair kat jntan nih.!! hurrgghh... mmg aku silap lah kali nih. aku betul2 silap.

tp lepas aku ckp ngn aku yg sorg nih die menyedar kn aku. bhawa F ni bkn lah seglanya. so.. aku msti wat something..