Tuesday, January 11, 2011

blah la kau.. busuk !!!

apa prasaan korang kalau orang yg korang tolong selama ni . tinggal kn korang macam tu jer??? korang susah dia biar kn korang terkontang kanting macam lipas jatuh dalam loji kat klang?? klau bleh nak aje aku cekik orang yang macam ni mati d tgn aku sendiri. huh!! ala.. aku tgh bayang kan jer..
sbb terlampau geram sangat. dengan perkara2 yang macam ni lah kepercayaan aku dalam persahabatan mula terhakis. mulai hari ni. tiada lagi nilai sahabat dalam hidup aku. satu perkara baru dalam hidup aku. dan aku yakin aku boleh harungi semua nih.

haisshh rsa x puas ati aku x tabis lg nih.. xper2 aku nk cite gak nih. ade la sorg minah nih.. selama nih. aku ade la gak tolong die. mula2 tu aku mmg harap kn dia lah yg akn menjadi sahabat aku. xper2. dkat setahun lebih la jugak..hurmm.. lama2.. aku dpt rasa kan yg die suka n happy bila aku teman kan dia. tp bg dia bila aku sorg2 n i'm really2 need someone. mungkin aku tak sama macam kawan2 dia yang lain. yelah dia lebih banyak luangkan masa dengan dia org. dan hanya nampak aku bila tak ada dieorang tu. korang ni paham x apa yang aku cakap nih?haha

xper2. lantak korg lah nk paham ke x. yang pnting aku taip jer apa yg terlintas d ati aku yg pnuh berselirat nih. xpa2. dia yg mula kan dulu. biar aku yang terus kan. aku akan balas balik. lepas ni aku tak kan toleh ke belakang lagi untuk tolong dia. melainkan melibatkan oranglain . dan memerlukan perungkaian yang pelik hurmm apa yg aku merapu nih? fening2.. esk aku nk g library sapa nk ikut??? hahhaha.... jom2... klau nk tau.. esk adalah kali 5 aku g library uitm pahang ni. sepanjang aku belajar di jengka yg inda permai nih.. hahahaahahahaa hebat kan2??

Saturday, January 8, 2011

PALO ALTO, CA –Mark Zuckerberg announced that Facebook will be shut down in March. Managing the site has become too stressful.

“Facebook has gotten out of control,” said Zuckerberg in a press conference outside his Palo Alto office, “and the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness.”




Zuckerberg went on to explain that starting March 15th, users will no longer be able to access their Facebook accounts.

“After March 15th the whole website shuts down,” said Avrat Humarthi, Vice President of Technical Affairs at Facebook. “So if you ever want to see your pictures again, I recommend you take them off the internet. You won’t be able to get them back once Facebook goes out of business.”

Zuckerberg said that the decision to shut down Facebook was difficult, but that he does not think people will be upset.

“I personally don’t think it’s a big deal,” he said in a private phone interview. “And to be honest, I think it’s for the better. Without Facebook, people will have to go outside and make real friends. That’s always a good thing.”

Some Facebook users were furious upon hearing the shocking news.

“What am I going to do without Facebook?” said Denise Bradshaw, a high school student from Indiana. “My life revolves around it. I’m on Facebook at least 10 hours a day. Now what am I going to do with all that free time?”

However, parents across the country have been experiencing a long anticipated sense of relief.

“I’m glad the Facebook nightmare is over,” said Jon Guttari, a single parent from Detroit. “Now my teenager’s face won’t be glued to a computer screen all day. Maybe I can even have a conversation with her.”

Those in the financial circuit are criticizing Zuckerberg for walking away from a multibillion dollar franchise. Facebook is currently ranked as one of the wealthiest businesses in the world, with economists estimating its value at around 7.9 billion.

But Zuckerberg remains unruffled by these accusations. He says he will stand by his decision to give Facebook the axe.

“I don’t care about the money,” said Zuckerberg. “I just want my old life back.”

The Facebook Corporation suggests that users remove all of their personal information from the website before March 15th. After that date, all photos, notes, links, and videos will be permanently erased.

Info from Weekly World News

new life

hahahaha.. semester ni aku dah tak stay kat dalam kolej lagi dah. aku stay kat umah sewa plak.. hehe.. di taman desa jaya dua lorong 14, no23 haa... sapa2 nk datang sila lah. hahahha... cewahh... baru lah aku tahu macam mana tinggal di rumah sendiri. dengan tinggal nya aku di sini.. bila lapar aku masak. begitulah rutin aku setiap hari. memang aku ni kuat mkan.. haha. asal tringin jer msak. klau nk try masakan aku.. tlg beli bahan2 nyer. nnt aku masak kn. kan senang.. hehe.. jimat lah duit aku.. mula2 tu b4 aku stay kat umah sewa ni.. aku rasakan satu pmbaziran bla smua bnda nk share.. hurmm.. nk bli tu nk kna share.. walaupun bnda tu aku tak nak pn. tapi.. hari ni lepas aku muhasabah diri baru aku tahu bahawa semua ni memang menjimatkan haha... bestnya.. memang bleh d katakan satu penjimatan yang berbaloi-baloi. .. cewahh.. haha...