Monday, December 26, 2011

salahkah mereka??

rasa nya mcam dah berserawang dah blog aku kali ni wahahaha... meh tolong buang sarang labah2 kat blog aku nih. nnt aku upah lah... huhu...
ok2.. berbalik kepada topik aku di atas pada aku.. setiap orang yang melakukan jenayah ataupun sebarang kesalahan ada sebabnya. bak kata oran-orang tua.. setiap yang ebrlaku ada sebabnya. cuma kita sedar ataupun tak terpulang lah kepada diri kita sendiri. adakalanya kita perlu lihat dengan mata hati bukan nya pada zahir sahaja. lepas kita lihat.. cuba kita analisis balik kenapa orang tu buat macam tu. kenapa dia boleh buat semua ni? kenapa dia tak buat kerja lain.

aku seru buka kan lah mata hati.. lihat dan hayati sedalam-dalamnya. setiap yang ebrlaku ada iktibarnya. meskipun berlaku kepada orang yang kita tak pernah kenal, kita yang mendengar ini harus ambil ia sebagai iktibar kepada diri kita. kalau perkara tersebut baik, maka jadikan lah suatu saat untuk perubahan.

segalanya terletak kepada diri kita sendiri. untuk apa? kenapa? bagaimana? dan pelbagai persoalan lagi. orang lain mungkin tak tahu jawapannya. tetapi kita pasti punya jawapannya. walaupun kita masih ragu-ragu dengan tindakan kita itu. namun yakin lah pada ALLAH S.W.T.. hanya DIA yang mempunyai segala jawapannya. Ya ALLAH.. kuat kan lah iman aku ini... jangan lah engkau memesongkan aku. aku hanya lah insan biasa yang sering berbuat dosa, tiap saat tiap tika..


aku hanya mampu berdoa. tetapi aku tidak mampu untuk mengelak dari godaan syaitan. aku masih mencari-cari sinar untuk aku berpaling ke jalan yang lurus. namun aku hanya mampu berdoa dan berusaha untuk mngelakkan semua ini. aku ingin menjadi seperti khadijah, sumayyah dan srikandi-srikandi lain-lain lagi. tapi mampukah aku?? mampukah aku untuk menjadi sebaik mereka.

oleh itu, pada pendapat aku setiap jenayah maupun kesalahan yang mereka lakukan mesti ada carita nya. contohnya, seorang pencuri/ perompak/penyamun dan seumpama dengannyalah hahahha.. cuba kita fikir kan kenapa dia orang buat semua tu? di kalangan dia orang tu ada yang susah.. tapi tak cakap lah orang miskin ni pencuri. orang kaya punn ada jugak dia orang mencuri sebab suka-suka dan tekanan.
ok berbalik kepada sebab dia orang mencuri

pada pemerhatian aku dia ni terlibat dalam gejala negatif ni sebab tekanan dengan masalah hidup. selain itu mentaliti melayu sendiri yang sempit, yang suka memandang serong terhadap sesuatu. seharusnya mentaliti yang kadang-kadang terlalu perihatin bole mngundang dosa jugak , kalau tak prihatin nanti tak berperikemanuasiaan pulak kan... oleh itu peringatan aku kalau nak prihatin tu tak payah nak lebih-lebih jaga kain sendiri dulu baru ah nak jaga kain orang.

ok. aku rasa.. aku da cakap apa yang aku nak cakap kot. hehe.. just ubah pemikiran kita yang sentiasa nak bergosip ataupun sebagainya yang bole menyebabkan jatuh maruah seseorang. siapa kita untuk meletak kan hukuman kepada umat manusia. hanya bermotif kan dendam segalanya bole menyebabkan dosa-dosa besar. meskipun perkara ni bunyi macam biasa sahaja tapi sebab biasa itu lah yang menyebabkan semua ini boleh mengunjurkan kepada munafik, fitnah, dan sebagainya.

buka lah minda anda,... lihat dan renungkan setiap insan melakukan dosa cuba untuk pulang ke pangkal jalan. namun kenapa kita menerima mereka? adakah di sebabkan dosa silam mereka? adakah tangan mereka pernah di cemari dengan darah manusia? kita menghukum merekaa dengan cemuhan? mengingkirkan? memulaukan? bagi aku segalanya harus di ubah. seandainya kita di rompak oleh dia org ni.. kita harus pandang daari sudut positif kenapa dia orang kembaali baut semua kerjaa-kerja haram tu? kenapa tak kita sahaja yang bagi kerja. buka peluang kepada dia orang ni untuk berubah?

on my opinion this situation is cronic and need to change . change your mind and take an advantage to be the best muslim. insyaALLAH.. fikir-fikirkanlah wahai saudara islam ku sekalian. ALLAH tak melarang kita untuk menerima orang telah bertaubat, orang yang kembali ke pangkal jalan... fikirkanlah. tanpa kita... orang yang berada di dunia ini di sekeliling orang-orang yang pernah menjalani hukuman penjara ataupun yang seumpama dengannya. buka lah hati terima mereka sebagai insan yang baru lahir. seandainya kita berada di tempat mereka pasti kita merasai apa yang mereka rasa di saat di pulau kan oleh orang sekeliling.

sesungguhnya mereka yang di penjara ini bernasib baik kerana sempat bertaubat dan kembali kepada pangkal jalan ketika berada di penjara .. berbanding dengan seorang pelacur dan penzina. nafsu yang mnguasai mereka. menguasai minda mereka.,.. sehinggakan tidak sempat bertaubat. inikah yang kita ingin kan? mengagung-agungkan penzina dan mencaci orang orang yang pernah masuk penjara. antara dua kategori ini wujud persamaannya, iaitu ketika mereka belum bertaubat ... dan sebaliknya. paham-paham je lah ahahhaa... ok lah dah banyak sangat aku merapu ni. cukuplah sampai di sini sahaja aku berleter kat blog aku nih heee... yang baik di jadi kan teladan dan yang buruk di jadi tauladan.. sesungguhnya yang buruk itu datang dari pada aku sendiri dan yang baik itu datang nya dari ALLAH.. assalamualaikum........

Sunday, December 18, 2011

1 jam sahaja


pinjam kan aku satu jam sahaja dari hari2 kamu yang penuh dengan kesibukkan itu.. aku tak pinta 1 hari seandainya masa kamu di penuhi dengan kursus2 kamu. semoga. engkau dapat memahami apa yang aku rasakan sekarang ni. Ya Allah.. layangkan angin rindu ini kepadanya.

aku hanya insan biasa
yang mudah terjatuh dan terjatuh
sekali terjatuh aku cuba
untuk bangun dari khayalan

tetapi..
aku sedar
semua ini bukan khayalan
bukan wayang gambar
bukan iklan
bukan sutradara

ini lah realiti
realiti sebuah kehidupan
yang bukannya ciptaan khayalan

bukan niat aku untuk melarang kamu
hati aku yang kosong sudah di penuhi
dengan cinta dari kamu
kamu menarik aku
keluar dari dunia khayalan


hari ini aku toleh ke belakang engkau tiada
andai aku bisa beli setiap masa-masa kamu...
akan aku lakukan...

hadiahkan lah aku 1 jam dari masa kamu...

Wednesday, December 7, 2011

mr. strawberry hitam

Minggu ni.. genaplah 3 mnggu hubungan aku dengan mr. strawberry hitam.. hehe.. siapakah dia? Nma nya strawberry hitam. hmm.. dia ni.. aku tak pernah lg kan cerita ttg dia ni kan3..?? dia ni nothing special.. tp dia seorang yang understanding. Org yang betol2 paham aku dan tahan melayan kerenah aku yang kadang2 gila.. selain dari family aku hahaha..
Rupa dia? Hmmm hidung mancung.. kening lebat.. jarang senyum.. tp klau senyum pn.. mcm garang jer haha.. apa lagi ea? Mr. strawberry hitam ni.. aku bg gelaran kat dia sbb dia hadiah kan aku bantal peluk yang besar!!! Hehe.. pada mulanya.. nak tau sejarah dari mana datang nya strawberry hitam ni?? Dia penah cakap nk hadiah apa kat aku ea.. aku pun dengan selamba nya cakap lah nk strawberry buruk ( yang rosak). So dia cakap lah kacang jer.. bukan satakat buruk.. siap berkulat-kulat merah lagi.. aku dengan selambanya telan je lah janji dia tu. But b4 dia hantar aku balik jengka nih dia hadiah kan sebiji bantal peluk strawberry hitam yang ada bintik2 merah.. so.. sbb tu lah terjadi nya nama mr. strawberry hitam.

Mengikut planning aku lah kan.. this weekend kta org nk kuar dating.. tp last minute dia dpt urgent meeting kat Kelantan!! Hmm.. sakit hati pun ada jugak nih.. bengkek!!!! Hmm xpe lah tak de rezki kot nk jmpa dia kn..next time maybe.. sapa tahu kan2? Gambar?? Hmm.. x pyah lg lah kot buat masa nih.. dia tu tak hensem pun.. bg korg kan3.. haha.. tp bg aku dia ni bole tahan n hensem.. hahahaha..

Sunday, November 27, 2011

princeville apartment, cameron highlands

kali ni.. aku nk post ttg apartment di cameron highlads. kali ni tugas aku nak kna promote apartment nih.. ha...
bg sesiapa yang nak bercuti di cameron highlands tapi tak tahu kat mana nak menginap?
datang lah ker princeville apartment, brij court di tanah rata

antara kemudahan yang mai sediakan di apartment tersebut kepada customer adalah:
- bilik tiga.
-toilet 3
- set kelengkapan dapur yang lengkap.
- ruang tamu lengkap dengan set perabot
- televisyen + astro + smart kad
- set meja makan
- peti sejuk
- extra comforter bed. ( bg yg ramai sgt)

rate per night :
school holiday / public holiday = RM250
weekdays = RM200

sebarang pertanyaan boleh menghubungi en. khairul faizi = 017-5790736
( jgn g bergayut plak.. suami org tu.. hahahaha)

Thursday, November 17, 2011

jenis-jenis kecelaruan personaliti

kali ni post aku psiko skit.. wahahaah... bkn apa.. tuk korg tgk diri korang tu.. kot2.. jd cam ni ker kan.. tp aku rasa macam aku ni gila jer.. haha.. gurau jer.. aku ni gila2... ha.. bukan sakit mental !! hhihhi.. apa pun.. aku rasa setiap insan yang di cipta pasti punya personaliti tersendiri.. mahupun dia sendiri yang mewujud kan personaliti yang tidak sepatut nya wujud. seumpamanya.. berdendam.. dengan dendam.. contoh nya seorang yang budiman mahupun tidak pernah melakukan kesalahan yang terang lah kn.. x pun.. innocent jer kita tgk org tu kn.. tp sapa tahu.. dia punya banyak personaliti..

sebab tu korang jangan berdendam.. haa.. huaarrgghh.. malas nk taip dah.. korang bacalah sendiri.. kat bawah nih.. renung2 kan.. dan tengok diri sendiri.. hahaa

• ANTISOSIAL
- Tidak mengikut norma sosial dan selalu melakukan perkara yang menyalahi undang2
- Suka menipu, memutarbelitkan fakta, dan berbohong utk kpentingan diri sendiri
- Melakukan hal-hal yang tidak di rancang sebelumnya
- Sering marah agresif dan berkelahi
- Tidak mementingkan keselamatan org lain
- Tidak bertanggung jawab

• Avoidant (mengelak)
- Seringkali mengelak tugas yg di berikan kerna tkut di kritik
- Tdk ska bergaul kerna takut d malukan
- Selalu ada perasaan tdk mmpu dan rendah diri
- Tidak mahu ambil risiko dan mmbuat aktiviti baru kerna tkut gagal dan d pandang rendah
- Sukar utk mmbuat kputusan
Borderline
Selalu berusaha utk menghilangkan perasaan d tinggal kn terdapat gangguan identiti
• sering meluah kn ancaman mmbunuh diri
• merasakan kehidupannya kosong dan sukar menangani perasaan marah


Diagnosa
- Hanya d lakukan apabila personality itu mengganggu fungsi sosial ataupu pkerjaan invididu itu
- Setiap individu akan mmpunyai personality tertentu dan biasanya personality ini mempunyai campuran dgn pelbagai personality lain. Misalnya, seseorang itu boleh bersifat obsessif sekaligus mereka juga suka mengelak daripada tugas atau bersikap syak wasangka

• Histrionic
- Selalu ign kn perhatian
- Emosi yg sering berubah-ubah dlm wktu jangka masa yg pndek
- Menggunakan pnampilan fizikal utk mnarik phatian org lain
- Suka mmperbesarkn hal2 yg remeh
- Mudah d pengaruhi oleh kata2 @ pndapat org lain

Nasistik
- Suka membanggakan dri sndiri
- Selalu berfikir kn kejayaan, khayalan, kecantikan, dan kekuasaan
- Percaya bhw dri nya unik dan tergolong dlm masyarakat klas atasan
- Amat suka kn pujian lebih2..
- Suka mengambil ksempatan terhadap org lain
- Kurang empati ( daya memahami perasaan org lain/ emosi)
- Suka cemburu ataupun dengki dgn kejayaan org lain
- Perasaan bongkak dan suka memandang rendah ats org lain
Obsessif- kompulsif
- Ingin kn ksempurnaan dalam segala hal sehingga menyusahkan org lain
- Pengabdian yg berlebihan pda tugas2 nya
- Sgt snsitif dan tudak suka bertolak ansur dgn hal2 yg berkaitan moral dan nilai2 sosiobudaya
- Tidak yakin dgn kmampuan org lain
- Bersikap degil dn tidak mahu mndengar pndpt org lain
Paranoid
- Selalu syak wasangka
- Sangat snsitif dengan kritikan dan sering bertindak agresif
- Selalu berfikiran buruk terhadap org lain
- Tidak mnyenangi hubungan sosial yang rapat
- Lebih menyukai kegiatan yg bersendirian
Psikoterapi
- Meliputi memberi sokongan moral dan melahirkan kepercayaan antara kakitangan dengan pesakit
- Psikoterapi secara berkelompok di bagunkan bagi menimbulkan kesedaran individu tentang ksean tingkah lakunya pada orang lain dengan harapan pesakit akan dpt menukarka pola tingkah lakunya. Terdapat juga program serta terapi lain seprti behavour therapy @ cognitive behavior yg boleh d gunakan untuk mengubah pola tingkah laku dan berfikir secara individu itu.
Schizotypal
- Kepercayaaan kpd hal2 karut, khayalan atau kuasa2 ghaib yg menyimpang.
- Pemikiran dan pndapat yg kurang jelas dan ganjil
- Sering kali sikap syak wasangka
- Pnampilan gnjil dan tidak sesuai dengan keadaan
- Kurang bergaul.

Sunday, November 6, 2011

sombong ke?


berkawan lah seperti monyet yg comel ini.. hahaha kan3...


oh ya.. kali ni aku nk update ttg diri aku. yup.. diri aku. ada orang cakap aku ni sombong . betul kah? hehe.. entah lah..

tp yg pasti.. aku ni ssh nk berkawan. kawan biasa tu mmg ramai.. tp aku xda kawan karib. @ sahabat sejati. cewahh haha.. dulu penah ada.. tp dia tikam kawan sndri dari belakang kn. sejak tu aku dah tak rapat dengan dia. dan sejak tu lah aku mula sekat persahabatan aku. mungkin bg korang sedih nya hidup aku kan? haha..

tp aku bahagia mcm ni nk buat mcm mna kan... huhu
aku ni jenis yang tak suka campur dlm hal org lain. hal aku.. kau punya pasal.. dan hal aku.. kau jgn masuk cmpur sbb aku x msuk cmpur dlm hal kau. ha... itu lah yang sebenarnya.

bagi sesiapa yg slalu tgk aku sorg2 g kelas tu.. jgn kata aku ni x da kawan. tp aku ni selesa bergerak sndri. aku sndri nk atur langkah aku dan aku sndri yg suka mcm tu.. hmm.. kalau boleh aku tak nak ada org lain yang kait kn masalah dia tu dgn aku.. aku boleh jd pndengar yg setia.. tp kurang bijak lah.. nk tlg selesai kn.. haha.. tp aku tak suka cerita hal aku kat orang. biar lah rahsia.... cewahh haha.. kalau kawan dari satu kelas tu.. seingat aku lah. aku kawan dalm kelas tu jer.. sebab after class aku bawak haluan sendiri.. melainkan ada research project yg kna wat sama2.. hubungan aku sampai situ je kot. tapi tak lah sampai tak bercakap kalau terserempak dekat luar kan. just say hi.. assalamualaikum.. or anything else yg korang rasa nk ckp.. haha.. lain2.. kalau ada perkara penting jer. tu jer full stop!!!! hehe..

oh ya.. aku nk cakap nih.. yg aku ni bkn selfish gila2 bangang.. tp ada ketika nya aku ni selfish la skit.. dlm sesetengah situasi di mana situasi tu akan menjatuh kan aku. ha.. bab tu aku selfish lah. tp kalau ada kawan yg dlm ksusahan tu insyaALLAH.. aku akan tolong. kalau aku berkemampuan untuk menolong.

oh ya... aku nih kan kadang2 kedekut.. haha.. terutamanya barang2 aku.. aku tak suka orang sentuh kalau aku tak ada. kalau aku ada tu.. aku bagi lah haha.. entah pasal apa.. aku memang macam ni haha.. dan aku ni suka buat segala benda seorang diri so sesuailah dengan diri aku nih yang suka sorang2 kan.. haha.. aku selesa hidup mcam ni.

kawan bagi aku.. kawan lah biar seribu (kawan biasa je lah) kata orang.. kawan divide in to two.. kawan tika sedih dan kawan tika suka.. orang yang nak datang dalam keadaan sedih dekat aku.. datang lah.. aku tak halang pun. tapi jangan bagi kalau nak suka2 tu.. aku mintak maap lah jangan ajak aku.. dan tak payah susah hati.. aku ni terasa ke apa ke kan. sbb aku tak kan terasa pun haha..

kalau aku ni nak enjoy.. aku boleh selesaikan sendiri. sebab kawan nak enjoy ni kan ramai.. kawan susah jer yang x da.. tapi kawan susah aku nih ialah MY LOVELY LAPPY!!! haha.. semua aku cerita dekat dia. mungkin ada antara korang akan cakap macam ni.." eeii.. berlagaknya budak nih. bajet bagus sangat ker??" ha... ckp lah apa pun korang nak cakap. sebab ini adalah hidup aku.. sebab aku pun tak kacau hidup korang kan.. dah aku bahagia mcam ni..

hmm... aku rasa sampai sini saja lah kot aku nak merepek.. lain kali aku merepek lagi.. ok??

Saturday, October 29, 2011

majlis khatam al-qur'an

esk merupakan majlis khatam al-qur'an. hmm nervous la pulek.. haha.. pape pn.. wish me luck ek.

Friday, October 28, 2011

ayahanda yang amat aku cintai

hari ni.. merupakan detik sejarah hitam bagi aku. lepas saja solat maghrib n ajar anak buah aku si fitri tu mengaji.. aku di kejut kan dengan suara ayah aku yang merintih kesakitan. aku melangkah keluar dari bilik aku untuk melihat apa yang terjadi. aku terkejut melihat darah yang banyak di lantai. ketika itu seluruh sendi aku serba tidak kena. fikiran aku bercelaru. menurut emakku. ada 3 org lelaki student unimap yang menghantar ayah aku pulang kerumah kerana ayah ku enggan ke hospital tika itu. mereka menghantar ayah aku pulang ke rumah. melihatkan keadaan itu abang ngah aku segera mengeluarkan kereta dari tempat parking membawa ayah aku ke klinik family kitaorang. tika itu.. aku tak tahu apa yang berada di fikiran aku.. inilah prtama kali situasi ini berlaku dan aku tak tahu nak buat apa.. apa yang aku lakukan hanyalah menangis. aku hanya mampu menangis. aku benci diri aku tadi. kenapa aku menangis... aku sepatut nya kuat kan semangat aku... supaya ayah aku tidak nampak aku menangis.. inilah kali pertama sepanjang usia remaja aku.. aku menangis di hadapan ayah aku.. kecik2 dulu x kira lah.. hmm.. kecik2 mmg la aku kuat nangis... hmm..

menurut doctor family kitaorang.. my dad critical.. and need to go to hospital.. masa di hospital tu.. aku cuba untuk kuatkan semangat aku.. bagi aku... semua ni.. adalah dugaan.. sesungguhnya aku tak nak kehilangan mana2 ahli keluarga aku.. aku amat memerlukan sokongan mereka untuk aku terus kan hidup.. tapi seandainya aku pergi dahulu tak apalah.. sebab dengan pemergian aku tu.. dapat lah kurangkan beban dia orang. entah la.. aku rasa aku ni.. banyak menyusah kan keluarga aku.. sebab apa? sebabnya.. semua nya mereka terpaksa sediakan segala keperluan untuk aku.. tapi aku?? aku takut aku tak sempat untuk membalas semua tu... aku takut...


aku bukan lah hambaMU yang kuat imannya.. aku sering terjatuh.. dan terpesong dengan godaan syaitan.. tapi aku mencuba untuk menjadi yang terbaik demi Mu dan keluarga aku.. aku bukan lah anak yang solehah.. tapi aku cuba untuk menjadi anak yang solehah kepada kedua orang tua aku.. segala2 nya aku cuba untuk kedua orang tua aku.. walaupun kadang2 aku terpesong dan keliru dengan dugaan yang mendatang..

aku sanggup korbankan apa sahaja untuk kedua orang tua aku selagi aku mampu menunaikannya. semoga ayah aku sembuh dengan segera.. ammiinnn

semester break

semakin lama cuti semakin malas la pulak nak update ni ha... rasa mcam dah berserawang labah2 la pulak blog aku ni ha... tak tau lah nak cerita apa.. haha.. tengah kering idea.. ha... oh ya.. sekarang ni aku tengah busy ngn penulisan cerpen aku yang tertangguh sekian lama.. lama ker? ala 2 bulan lebih jer.. ok lah yang tu je lah kot aku nak update.. panas2 macam ni tak ada idea plak nak update.. haha.. k lah assalamualaikum... sampai ketemu lagi kita di masa akan datang... yer..

Thursday, October 13, 2011

memoir skolah menengah


.
hai awk... cantik tak saya? kenapa awk plih org lain? sy ni x ckup cantik ker? sampai hati awk yer? mna ada pmpuan lain yg ada senyuman mnis mcm sy lg!! ( cuba tgk gmbar kat atas) cantekkkkkk kan3????

kali ni aku nak crita ttg memori yg agak memalukan tp.. good experienced to me actually.. haha

Msa program mhasiswa Ireland and united kingdom nyer program.. aku terpilih dlm program tu. So.. adalah sorg nih.. dia nih he have something special lah.. haha.. alah biasa2 je kot.. nma nya azad.. time tu mmg dia tu paling pemes lah. Haha.. rmai giler weh.. cewek2 yg suka suka sama dia.. haha termasuk lah aku wehh…
Mna bleh telepas kn.. wahaha.. tp kan.. time tu. Aku rsa mmg lah aku ni gila2 kn.. tp akubtol2 tak sangka.. aku boleh se berani tu.. nak tau aku buat apa? Msa mlm perpisahan tu.. aku offer nyanyi..
NYANYI!! korg bleh byang kan tak?? Aku pun tak tau lah kna pa lah time tu aku.. ni.. haha.. bleh dpt kberanian nk nyanyi atas stage.. nk tau aku nyanyi lagu apa? Ha !!
My baby you..... mcm tak percaya kan?? .. lepas nyanyi tu.. msa aku trun stage.. haha.. aku pn cam tak percaya aku nyanyi atas stage.. first time aku nyanyi.. kat atas stage.. uishh… mcam mmpi pun ada.. smpai kan ada kawan2 aku yang cakap. Ehh betol ke munira yang nyanyi?? Smua org tak percaya wahahaahha.. time tu.. mmg tebal muka lah wehhh.. haha.. malu nya... kenapa lah aku macam tu..

Tp lepas program tu… aku ngn dia still contact lg lah. Pkai email jer.. nk call mahal sgt kan. Kat Cardiff.. mati lah aku.. so kta org amik jlan mudah n jimat kos.. email jer.. kan senang .. haha

Tp tak lama lepas tu. Aku lost contact ngn dia.. 2 thun kemudian… lepas dia abis blajar. Thun ni ah jugak.. aku dapat email.. dia da abis blaja.. hehe.. time tu.. hmm.. xda rsa apa2 pun.. sbb tba2 je kn blik msia. Send kat email lama aku.. haha.. mcam klakar la weh time tu.. aku nyanyi.. x leh blah btol..
Td aku sempat chat ngn dia kat fb.. haha.. tiba2 tringat blik aku msa nyanyi tu. Comot gila weh time tu... malu aku nk tunjuk gmbar.. nnt msti korg gelak terkangkang2… hahaah.. so aku amik jlan mudah.. tak payah la nk tunjuk gmbar yg pelik2… nnt masuk blog serius plak kn.. haha… k lah wehh.. smpai sni je lah aku entry aku.. nak sambung blik memori time aku nyanyi tu haha.. malu gila bangang…

Sunday, October 9, 2011

tamat suda perjuangan ku

dengan ini aku mengisytihar kan bahawa segala perjuangan aku untuk semester 5 berakhir dengan jaya nya.. wahahahah... bahagia nya rasa.. segala penat lelah sampai berpeluh ketiak aku selama ni.. sudah aku lalui .. semoga.. apa yang aku usaha kan kali ni.. akan membuah kan hasil dengan lebat nya.. aminnn.... hehe...

aku rasa boring [ulak.. bila dah abes exam.. cewahh... dulu msa tgh sem and bru start sem. bkn main lg bila agak nya nk cuti sem. skarang nih ha!! boleh la cuti pnjang2... kan3... nk balik umah.. rindu nya kat umah aku.. hmm.. i miss u...
rindu kat kucing... rindu kat family.. balik ni nk mkn byk3.... oh ya... lupa pulak .. cuti sem ni aku kena lapor diri kat umah anak yatim perlis. kat kangar.. aku jadi sukarela kat umah anak yatim... akhir nya.. dengan keberanian yang ciput nih aku g apply then d lulus kan.. alhamdulillah... dapat... hehe..

dengan ini aku harap segala nya adalah permulaan bagi aku untuk jadi sukarelawan di rumah anak yatim.. ni lah cita2 aku.. pelik kn? aku kalau boleh.. nak jadi sukarelawan jer.. dulu2.. masa skolah.. mcm2 ada cita2 aku.. nk jd bankers la.. akauntan lah.. tapi sekarang ni.. apa yang aku nampak dan aku nak dalam masa yang akan datang. aku nak jadi sukarelawan. tu jer yang hati aku cakap kat aku.. puas aku pikir.. apa aku nak jadi lepas abis study nnt... tp hati aku cakap jadi lah sukarelawan.. hahahah.. lawak la pulak kn.

tapi 1 jer pesan aku kat adk2.. jadi lah apa yang korang nak jadi.. jangan jadi hantu sudah.. haha..







happy !!! final exam for semester 5. dah abes... kononnya ni aku lah kan.. ahahha.. ngn kucing aku.. balik umah.. aku nk practice ngn kucing aku buat mcm nih hahah.. agak bole ker??????

Wednesday, October 5, 2011

final da nak abes

yes!!! lg 2 subjek!! haha.. best2.. x sabor teman nak habeh kan ..sem nih. seronok2 tu.. seronok la jugak.. tapi.. bila on the day exam buleh terkucil.. ye dak!! rasa2 nya lepas habis exam aku akan jadi macam nih kot.. lihat bawah...











adakah aku patut berlari seperti ini selepas keluar dari exam hall?? hahahaha.. tengok lah macam mna nnt.. klau tak ada org may be kot...

seperti auntie yang berlari tu.." yes!!! aku menang!!!" haha yela kot.. dia ckp macam tu.. ;)

merepek

untuk menjadi terbaik.. tak semesti nya hanya dengan petikan jari jer. korang kena berhempas pulas. biar menitik peluh tu hahahaha... baru orang kata macam berhempas pulas kan.. jangan plak korang tu buat usaha nk menunjuk jerk. usaha bg yang berhasil lah... ye dak? sejak dua menjak nih aku suka guna perkataan ye dak. aku ni berjangkit dari sapa entah lah. hahaa... oh ya.. di bawah nih ada.. sikit2 gambar yang membuat kan aku gelak macam nak runtuh dunia.. haha.. time aku boring tahap gaban aku suka tengok gambar pelik2.. pelik??? bagaimana kah pelik itu?? haha... korang tengok lah sendiri...

p/s jangan pikir pelik2.. haha




alamak terpenyek suda hidung aku yang comel ni well.. si sial mana la pulok baling kat hidung aku nih!! agak nya ni lah kot dia kata hahaa

Sunday, October 2, 2011

jaga lah hati sesama manusia...

topic aku mlm ni... aku rasa macam nk plempang orang ja hahaha yelah.. sapa yang tak sakit hati wehh.. alang2 nk bergurau pun pandangkiri kanan dulu lah.. ingat aku ni kucing ker yang bleh kau pijak suka hati.. nak aja aku buat something.. wahahah...alamak perangai hantu aku dah keluar lah plak.. adoihh...
its ok.. aku da jadi baik sekarang nih jangan risau lah.. hehe..

kadang2 susah jugak kalau jadi baik ye dak? orang selalu sangat nak cari peluang nak tindas.. aku pun pelik la. time aku jadi jahat tak ada la pulak kan.. haha.. dugaan lah ni yer dak?
tpi nasihat aku la kan.. kalau nak bergurau pun agak2 lah.. jagan nak merendah kan orang suka hati.. kalau kau tu superb giles2 bangang tak pe gak weh. ha.. tengok aku dah mengutuk la pulak.. adoihh.. jahat pulak tangan ni nak menaip macam tu. hurrgghh...

kepada kawan2 di luar sana.. jaga2 lah mulut korang.. jangan sampai aku terlampau kecik hati hinggakan aku hirau kan korang. tapi kalau korang nak macam tu its ok lah kan.. aku paham.. tapi aku rasa aku boleh bagi pengajaran yang membangun kot dekat orang yang macam? haha.. ha... idea nak mai dah ni.. dia mai dah.... tunggu lah.. hihi..





kan dah naik misai jahat aku nih hahah... bukan senang nak bela misai macam nih.. hebat pak cik nih yerk dak? haaha..

Thursday, September 22, 2011

final !!

final exam wehh.. haha.. esk aku 1 st paper.. tp smpat lg kn.. nk mengupdate blog.. pdahal b4 this liat berbenor nk update nya.. haha.. mlam ni.. pnas la plak kan blik nih. aku pn tak tau la wehh.. nk taip apa ke benda kat sni.. hmm.. snang cite.. korg doa kan lah utk aku esk nih yer. doa tau.. doa bg aku dpt cemerlang lah.. klau bleh.. doa yg baik2 je tau. jgn dok gatai doa yg plik2.. x baik nok...

oh ya.. d kesempatan ini.. aku harap.. smua kwn2 aku. yg kenal aku ni kn.... gud luck yerk. jgn bwak toyol.. x adil bg yg jujur..
study weh!!! study!! study!!
( ckp org.. tp.. aku nih haha.. study lah jugak skit2.. moga2.. apa yg aku usaha kn ni.. setimpal dgn apa yg akan aku dpt nnt...







x pnah la plak aku study smpai jd cm ni... sbb.. klau aku ngntuk.. aku tumbang jer sbelah kiri aku.. .. kn katil aku kat sbelah meja study jer.. apa susah.. klau ngntuk tdo kat katil je lah.kn3... jgn biar kn bdan kita x slesa smasa tdo.. x bleh la nk zalim kat dri sndri.. bdan pn pnat jgak kn.. klau korg korg nk zalim kat org lain xpe lah. tu hak korg. hahahah.... jgn zaliim kat aku dah la.. hahahaa.. bongekkkk.. btol lah. k lah nk tdo la woi... ngntuk.. esk ni final exam.. korg xpa lar.. xda paper.. yeker? haha.. ikut suka mu lah.. smoga.. apa yg d papar kn di sni.. tdk menyakiti mana2 pihak.. hehe.. assalamualaikumm!!!

Tuesday, September 20, 2011

org yg baik utk yang baik... hmm...

mungkin aku belum cukup baik.. untuk bergandingan dengan nya.. mungkin aku tidak cukup sempurna di mata nya.. mungkin aku ini.. tidak tercipta untuk nya. yeahh!! ini lah yang sebetol nya ayat kot.. tapi aku rasa ayat lagi satu ni.. lelaki yang baik hanya untuk perempuan yang baik.. dan begitulah sebaliknya.. ada lah lebih ideal kot.. haha.. aku pn pelik.. tp.. aku ni bukan lah insan yang sempurna untuk mempertikai kan rahsia jodoh ini yang hanya di ketahui oleh yang maha yang kuasa.. aku hanya lah insan biasa yang tidak punya apa2.. aku hanya lah aku.. tapi.. sekarang ni.. aku dapat rasa kan hati aku sedikit tercalar.. sudah berkali2 aku pohon kepadaNYA.. agar lenyap kan lah A dari kotak minda aku.. aku hampir berjaya.. sehinggalah aku ketahui si dia menyntai orang lain.. it was so.. hardest thing to me.. to watch the person that we love.. love someone else.. ya TUHAN.. aku tidak sekuat itu untuk menempuhi semua ini..

pabila sang hati mula mencinta..
ingin di luah kan
tapi.. takut..

pabila sang hati mula mencinta..
kata2 cinta tertakuk di bibir..
takut untuk di hembus kan..

pabila sang hati mula mencinta..
aku hanya berdiam..
hati meronta2
ingin menghembus api cinta

pabila sang hati mula mencinta..
akal mula mengatur langkah..
api harus di hembus..
tak ingin terus membakar di dalam
kotak hati lagi..

pabila hati mula mencinta..
api mula membakar sukma..
api di hembus perlahan2..
tapi

api itu terus terpadam..
tak terlihat abu nya..
di saat..
hembusan yang pertama..

keras nya hati mu.. betapa diriku terus mencuba..
akhir nya aku tak berdaya..
meroboh hati mu yang
ingin kan kesempurnaan harta duniawi..


hingga kini.. aku terjelepuk.. dan terduduk.. sukar untuk aku mencari tongkat untuk bangun.. aku menanti huluran tangan.. di sukma ku.. terus mendoa kan mu untuk ingati aku senantiasa..




wahh.. malam ni aku jiwang lah wehh... hhaha... tp ni lah yang betul2.. aku rsa.. hati aku hancur sekali lagi.. dah lah.. skrg ni nk study la plak weii.. haha.. final !! final !! gud luck yer kpd kwn2 yg tgh final skrg nih... do the best la weh.. jgn lupa doa kn aku ! haha.. ( paksa nmpk.. haha) jgn la gelak kat aku... bila bca post nih.. malu la plak.. haha... mcm kna baling ngn taik plak.. huarrgghh.....~~!!

Saturday, September 10, 2011

adakah anda gila??

topic hari ni.. ialah GILA... tau tak apa itu gila? gila adalah.. satu penyakit.. hm.. korg rsa korg gila? adakah kadang2.. korang rasa korang gila?? haha.. hanya anda sahaj yg tau..
tapi aku nak buat pengakuan.. kadang2 aku ni gila la jugak.. bukan gila yg mcam kat dlm hspital bhgia tu.. hamboi...

kdang2 je lah aku rasa aku nih gila... haha.. bkn selalu pn.. sbb kadang2.. aku slalu ingat bnda sekeliling aku nih hidup.. ada perasaan.. mcam.. mkana ker.. ank patung ker.. haha.. apa2 benda pun.. yg seangkatan dgn nya.. yang bergelar benda... haha.. tp aku tak se gila abidah n fatin amanina.. hahhhahahhha.. sorry yer.. ter sebut nma korg pulak.. aduhh.... haha... jgn marah.. moh la kita smbung mkn m&m.. hmm.. sdap ni wehh... rugi xmkn... sdap weh.. hahah....

Friday, September 2, 2011

lelaki




sedap tak?? sedap kan?? bagus2.. haha.. sebenar nya.. di tengah2 mlm ni.. aku lapar ayam panggang.. sbb tu aku post gmbar nih.. nk bg korang terliur sama.. haha... terpesong la plak.. the main point yg aku nk cerita tu hari ni.. hehe.. ok2..




korg pernah suka kat some of celebrity tak?? aku rsa mmg smua pmpuan kat sna pun macam tu kan.. aku pn macam tu.. hahaha... kali ni.. aku nak post tentang org2 yang aku tringin sangat kahwin ngan dia org tau !! hahaha... angan2 je lah wehh... memang tak kan dapat pun. dulu2 masa skolah.. orang lah yang 1st skali aku suka..tengok lah kat bwah nih.. haha.. ahmad izham omar...















yang second ni pulak.. memang kecik molek ehh.. heheh... ally iskandar.. nk tau sbb apa aku sukat kat dia? sbb aku ni kan minat lelaki yangg dkat2 sma tggi dengan aku.. aku ni kan pendek.. haha.. sbb tu lah aku minat kat dia.. ha...























yg ketiga nya.. hmm ni mmg ahli sukan paling hensem pnah aku tgk.. hmm.. hemsem nya.. azlan iskandar.. hehe.. mcam kucing parsi plak aku tgk.. hahaha...












lelaki yg ke empat yg aku suka adalah.. SHARNAAZ... hahah.. lelaki nih yang paling3.. aku suka.. haha.. ensem tak!! sapa yg ckp x hensem. memang nk kna sumbat lesung batu dalam mulut.. hahah.. hensem kan???!! mcam.. benda yg x dpt nk d gambar kn lah.. haha.. yg aku tau dia hensem.. tada........
















yg kelima nih.. group artis bru.. kumpulan forteen.. aku yg semua skali.. empat2 org tu skali.. haha.. tamak tak?? alahai.. angan2 jer. xper kot.. haha..
yg pling fevret aku.. ridzuan tu.. sbb dia comel.. dah la kecik.. haha. kn aku da cakap aku nih suka lelaki yg sama tggi dgn aku.. hahah..
nah tengok lah pic dia org nih.. kot2 la korang berkenan ke kan.. moh la kita bermadu la yerkk.. hahaahah









ha.. yg last nih.. hmm.. ce korg tengok betol2.. haha..










kenal ker? haha.. mungkin x knal kot.. sbb ni pencuri hati.. aku da wat report dah.. tp dia still x nak pulangkan.. hmm biar kan je lah ek hehhehe..

Wednesday, August 31, 2011

buka mata la wehh


kadang2..


kalau kita nak kan pakwe lah kan.. semua orang nak yang hensem je kan.. dulu aku memang macam tu.. nak yang hensem jer.. haha...bongek tol lah... but i get it.. hehe... bijak tak??

tapi sekarang nih.. aku rasa semua tu dah tak penting dah.. kalau hati dah terpaut nak buat macam mana kan. tak semua yang kita nak tu.. kita akan dapat.. so.. apa kata buka hati.. terima apa yang ada seadanya untuk kita.. hmm.. hehehe...
tak guna kalau meratap sesuatu yang tak akaan mungkin menjadi milik kita secara berterusan..

munira... look forwArd.. ADA seseorang yang menanti kamu di sana.. buka lah hati kamu untuk dia.

aku rasa.. aku memang tak nampak akan kewujudannya selama nih. mungkin time tu aku kabur dengan muka2 hensem kot.. almaklumlah.. skrang nih kan ramai lelaki hensem.. time lelaki makin pupus nih makin ramai plak yang hensem.. haha..

its ok.. skrang ni.. yang penting skali.. terima apa sahaja yang ALLAH berikan.. semua yang allah aturkan untuk kita. adalah yang terbaik untuk kita kan.. hmm.. hehe..




Monday, August 29, 2011

university waikato, NZ

sepanjang semester nih.. aku fikir.. apakah agaknya yang aku harus lakukan.. sbab.. hari tu.. aku dapat offer letter from waikato university kat new zealand.. unbelievable rite? haha.. dlu maybe lah aku pnah apply guna result trial spm kan. tapi.. x tau lah plak.. bleh dpt.. during summer foundation.. then smbung degree bln 2 nih.... bac. in finance.. hmm.. klau nk apply JPA scholarship.. mmg x lah kan nk dpt nya.. dah la rules dia makin ketat gila skrg nih.. nk yg straight A.. time spm.. haha.. waikato university pun da offer tuk course ni.. scholarship sir edmund. mmg la x tau dpt ke x kn. tp.. nk pegi sna.. adoyaii mahal kot.. haha.. mana lah aku nak cekau duit wehh.. kalau aku pegi 2 3 ar x pa lagi.. ni klau dah stay kat sna.. mak aii.. makan pasir aku wehh.. mati ar.. klau xde scholarship.. mak aku pun cakap.. klau study kat sna susah.. klau jd apa2 kat parents aku kat sni.. susah aku nk blik sbb jauh sgt.. hmm.. susah jugak tu.. pape pun.. aku nk siap kn esei tuk scholarship tu.. klau dapat.. hurmm nnt lah aku pikir kan lg..

Saturday, August 27, 2011

selamat tinggal ramadhan..


bulan mulia ramadhan semakin menghampiri ke penghujung nya.. setiap permulaan pasti temui penghujung nya.. dalam keriangan menantikan aidilfitri yang bakal menjengah ini.. adakah kamu menghayati keindahan ramadhan pada kali ini? ajal maut semua nya di tangan tuhan.. mungkin ini adalah ramdhan yang terakhir bagi kita.. siapa kah yang tahu? hanya ALLAH yang mengetahui rahsia ini. oleh itu.. kalau kita hendak berbelanja ataupun menyambut keriang aidilfitri ini biar lah bersederhana.. ingatlah orang yang tidak berkemampuan.. memanglah korang da bayar zakat kan.. tapi... point aku kat sini.. korang kenalah berbelanja secara berhemah.. walaupun korang tu kaya gila babs sekalipun... i dont care about it okeyhh..
kalau korang anak raja sekali pun.. korang tetap manusia yg biasa. kalau korang anak raja pun.. darah korang tetap warna merah. ada ker darah warna gold?? hurmm.. haha..

so.. di penghujung ramadan ini.. aku ingin mengajak semua orang kat sana.. berbanyak kan beribadat.. nak kata aku niw arak sangat pun.. idok juge yer.. haha.. tapi aku akan berusaha untuk memperbanyakkan ibadat ku ini.. insyallahh.. aku berharap.. segala amalan aku di bulan penuh mulia ini di trima oleh NYA. solat aku di trima oleh NYA. SALAM AIDIL FITRI YA KAWAN2..

Wednesday, August 24, 2011

duit hilang...

ari ni sedih... hmm... entah mcm mna lah aduhaiii... duit plak hilang.... td msa aku dlm klas.. aku tgk ada lagi.. adoyaii.... pastu.. bila balik td.. aku tgk dlm handbag.. da x de... hurrgghh... sapa la yg curik nih!! uisshh.. x baik tuduh2 cam tu.. entah2.. tercicir kat bazar ramadan kot.. mana lah tau kn.. bad mood gila wehh.. xpe lah.. bkn rezeki aku kot..

buat sesiapa yg jmpa duit aku tu.. aku halal kn... klau korg jmpa lah kn.. aku harap org yg jmpa duit tu... org yg susah lah.. bkn nya yg nk guna duit tu melencong merata okeyhh... klau tak jumpa tu.. aku harap duit tu datang balik kat aku.. haha.. macam mna tu wehh.. hahahha... takut plak..aku dengar nya.. yelah.. klau duit tu tba2 dtg dpan muka aku.. tak ke macam hantu ropanya.. haha... k lah aku nk update tu ja.. nk g tau kat satu dunia nih.. yg duit aku hilang.. hahahaha..

Sunday, August 21, 2011

duit raya


raya dah dekat nih.. meh sni aku nk bg duit raya.. bulan ni.. aku baik skit.. nk bg duit raya kat my lovely follower.. hehe...





suka x kawan2.. haha... ambik duit nih.. g bli ketupat yer..

Saturday, August 20, 2011

hangin!!

Sejak akhir2 nih.. aku mmg snsitif.. almaklum lah.. da tua.. porg tua mcm aku nih mmg cpt snsitif skit.. haha aku pun tak tahu lah kn knapa aku jd macam ni.. hmm.. myb aku stress kot dgn sem ni. Kn sem ni rushing nk mampos… pas tu byk la plak projek nk kna buat. Report lah.. g interview company lah.. presentation.. summarize journal lg… haddoih…
Ttg touching ni… hmm.. aku dpt beza kn antara kwn lama dan kawan baru. Mmg la.. aku ni.. sng cerita hal problem aku kat org yg xde kna mengena dlm msalah aku.. nnt dia g smpai kn plak kat org lain kn.. hmm.. mmg la.. aku x setaraf kn… aku ni budak2 lg.. mna bleh kwn ngn dia org.. hmm… pas tu.. aku cukup pntang klau ada org kutuk2 benda yg aku sayang.. aku tau la.. ko ada yg up to date kn..
Tp berpada pada ar wehh..
Kang aku bg kaki aku kang.. haa….. jgn biar aku aniaya ko diam2.. aku ni kdang2 ada gak angin aku.. jgn ingat ko je yg bleh pijak org… aku boleh jd kejam.. klau ko nk…. Seingat aku.. se gila2 aku ni. Pn.. x penah lg merendah2 kn martabat org.. yg aku tau aku ni jenis gila sewel skit jer.. kn aku ni kuat imaginasi.. so aku ckp je lah yg apa yg aku imagine kn.. almklum lah.. terlebih susu enfaagrow… la kate kn… hahahhhaa….. ngekkkk…..

( hangin plak yer aku mlm ni ekk.. heheheh….)


Thursday, August 18, 2011

patah yang tak berganti

tadi dapat satu khabar brita.. one out of our friends selamat kembali ke rahmatullah.. semoga roh nya dicucuri rahmat. ajal maut semua nya di tangan TUHAN. tak ada sape yang blh halang semua nih. hari ni aku sedar satu perkara.. adakalanya tak semua perkara sahabat kita akan ceritakan kepada kita. meskipun aku dengan tak rapat sangat.. tapi kita org pernah duduk d satu meja dlm study group. apa pun aku mmg terkejut dgn bad news ni. dah la raya da dekat. beliau pergi dlm bulan yang baik.. beliau lahir ke dunia ini dengan baik dan pergi dlm bulan baik. bagi aku.. adalah bagus untuk dia pergi. sememang nya.. ringan beban nya menanggung kesakitan yang kian hari makin kronik. ya ALLAH ya tuhan ku.... tempatkanlah dia di kalangan orang yang beriman...

Wednesday, July 6, 2011

sahabat

Korang pernah kena buli? Aku pernah. Korang pernah di ugut sruh byar tol klau nk lalu ke tingkat ats bgunan( buli) aku juga pernah… korng pernah nangis di sekolah..? aku prnah.. korang pernah… kehilangan kawan? Aku juga turut merasakkannya..
Dan.. korang pernah rasa mcm nk cekik2 kawan korang yg membuli tu? Tu.. lagi lah aku pernah…. Hahhahah…
Kali ni aku nk ceritakan sebuah cerita dari koleksi peribadi yg tersimpan lama dlm kotak ingatan aku sejak dlu lagi.. sbenar nya kn. Bru td je aku teringat kn budak ni.. sejak masuk sekolah menengah.. aku cuba sedaya upaya utk lupa kn budak ni.. sbb dial ah yg mmbuatkn zaman sekolah rendah aku mendai gelap.. da d selubungi kegelapan.. cewahh… haahaha… korang kn. Bg sesape yg pernah kena buli.. korng ckp x kat fmily korng ? aku cuba utk ckp.. tp x tau cm mna nk start..
Ok… aku cerita dri mula hingga akhir okeyh.. hehe… masa aku bru msuk darjah 1.. aku ni seorang yg pasif..( skrg pn cm tu) aku hanya ikut ckp org jer.. sbb klau aku tak ikut ckp dia org.. dia org x nk kwn ngn aku.. d sbb kn hal tu.. aku jd takut.. mcm mna lah agaknya klau aku tak de kwn.. apa yg dia org minta aku bg jer. Trutamanya bab duit.. kat kelas aku ni.. ada lah sorg minah ni.. mentang2 lah aku ni lurus bendul… ha… dia siap ugut aku nk bg tahu kat cikgu lah.. yg aku curi2 g kdai sebelah sekolah tu… aku pn apa lg.. punya lah takut.. dia ckp klau x nk dia bg tau kat cikgu.. bri kan dia duit.. hurmm.. skrang ni.. aku pun fkir rsa mcm nk tergelak jer klau aku ingat hal tu.. hahhaa.. yelah.. pdahal lepas tu.. msa aku darjah 6. Aku bru aku tau.. mmg x d knakan tndakan pun klau g kat kdai tu.. b4 pkul 8.. haahaha… dan bila dah msuk darjah 5 n 6. Aku da cerdik la sikit nk menilai semua tu.. dan. Aku jumpa lah balik budakk ni yg suka mmbuli aku tu la.. sape lg kn.. haha.. dia minta maaf ngn aku.. dan dia pulangkan duit semua yg dia pinjam kat aku dlu.. aku pn x tau brapa total dia.. almklumlah.. dah bertahun.. mna nk igt.. mula2 tu aku x nk terima.. tp dia berkeras jugak nk bg. Then aku decide aku kat dia.. ko bg je lah brapa yg ko nk bg.. then lepas tu.. dia bg sikit2 duit yg dia pnjam tu pda aku.. aku trima je lah. Hee…=) t tak lama kemudia.. aku dpt news yg buat aku terkejut sgt2… budak jatuh sakit yg misteri.. aku pn x tau apa sakit dia.. dan lepas dia g tahu yg hutang dia dah langsai dgn aku.. 3 4 bulan lepas tu lah dia jatuh sakit.. dan hingga sekarang ni.. aku x tahu apa perkembangan dia.. sama ada dah sihat ke x.. wallahualam…. Moga2 dia kekal sihat.. walafiat..
Mcm2 lg.. yg aku kena buli.. hurmm.. sbb tu lah mlas nk igt kenangan kat sekolah rendah.. dan sejak tu lah jugak.. aku tak percaya kn kwn. Aku tak pernah ada kwn karib. Klau kwn biasa tu ada lah. Sekrg ni.. aku lebih selesa bersendiri.. tanpa kwn karib.. yg penting.. selagi aku boleh hidup dgn aman n x kacau hidup org.. selagi tu lah aku akan terus kn hidup aku… aku mencari.. sesuatu yg tidak d ketahui apakah yg aku mencari.. aku mengembara di dunia yg penuh sandiwara, tipu muslihat. Dan.. semoga ALLAH.. menyuluh cahaya agar aku tidak terpesong.. d jalanNYA… aminn…..>.<
Oh ya.. aku nk ckp.. aku da single.. hahaha/…. Welcome to the club munira… hahahah…( club single sedunia)

Saturday, June 11, 2011

plkn oh plkn

Korang penah masuk plkn tak???! Masa baru tau aku dapat plkn tu aku dah dapat bayangkan.. hidup aku akan berakhir. Tak sangka sungguh sampai jadi amcam tu sekali kesan dia hahaa.. lawak la time . nak tipulah. Cewahh… haah.. yelah.. korang bayangkanlah.. kena bangun awal.. pastu kena kawad kaki tengah panas.. sapa nak??? Ce cakap n gitau aku sat.. hehehehe….
Tapi masa register kat stadium besar kangar tu.. perggh ramai manusia rupanya.. yang paling menyedihkan.. mostly la.. budak2 yang sama batch ngn aku tu bermasala, ada yang sekolah tak habis.. pastu ada plak yang tak pernah skolah.. haddoihh….. aku dok pikir.. ada ker aku ni buat salah?? Hurmm.. tak pernah plak.ngeh3.. tapi dalam kalangan manusia tu… ada plak yang genius.. maknanya tak semualah yang kureng skit kan.. hehe.. tapi apa2 pun dia orang ni the best!! Yelah. Walaupun dia orang ni sekolah tak habistapi kerjasama tu lah yang paling aku Nampak. Yelah.. kalau ada yang dpat A yang brderet dalam spm kalau dok perasan pandai.. tak pun yang dapat 3.7 n above dalam stpm.. kalau tak reti nak tegur sedara amra ker.. jiran ker.. sesapa ker.. yang penting manusia yang dia orang kenal kan.. tak ada gunanya.. at least tegur je lah.. say hi.. or something like that..

Tapi kan.. masa kat sana memang banyak sangat perkara yang lawak n memalukan… sampai sekarang aku stil geram gila2 ngn sorang jurulatih nih!! Kalau boleh aku nak aje cekik2 dia.. ada ke patut… pempuan yang period dia suh g mandi wajib n suh smbahyang.. padahal tu baru hari ke tiga. N yang aku tak boleh trima kita orang semua kena bkk seluar tunjuk kat dia. Memang babun arr.. patut la jadi anak dara tua.. hurrgghh.. tapi masa dia tengah wat spot check tu.. aku baru jer pas mandi.. then aku masa aku baru nak melangkah amsuk dalam dorm.. aku jerit la.. woouuhhhh!! Kuat gila… yelah tekejut sbb apa dia orang tengah berkerumun… aku ingat kan dia orang ni wat something ker.. makan something ker… aku pun nak tau la jugak… dalam wouuuhhh tu.. haa.. amek kau.. jurulatih tu terus woouuhh.. balik kat aku.. ‘ha sini kau…’ macam tu lah.. ayat dia tak silap aku lah hehe….
Tapi bagi aku.. memang tak patut la.. dia wat spot check cam tu.. bleh mengaib kan manusia kot… yelah.. aku tau lah.. sam-sama pompuan.. tapi setiap insane yang bergelar gadis mesti lah! Ada perasan malu.. ni kan pulak kena bagi mak cik tua tu tengok anggota badan yang tak pernah orang olain tengok.. ha!! Apa cer?? Cecite3….
Kalau lah aku ni budak jahat time tu.. hehe.. nak aja aku bagi penendang kat dia.. haha.. x pun bagi jer dia minum cuka getah.. nauzubillah…. Jahat plak aku nih .. hahaaaa… tak sangka den…
Tapi apa2 pun.. kat situ lah 1st time aku belajar berdikari.. aku belajar urus kan smeua perkara dengan sendiri.. basuh baju.. bangun awal dengan sendiri… nak tau sebab apa? Sbb aku nak chop toilet dulu… so kalau aku bangun awal.. bleh la mandi lama2.. haha.. dapat lah naynyi 3 4 buah lagu.. biar lah kat dia orang nak kata apa.. ada hantu mengusik ka.. tak kira lah.. hehe.. jnji aku dapat mandi lama.. sbb kalau aku nyanyi.. tak lah takut sangat…
Masa aku kat plkn tu.. tiap hari aku duk hitung hari. Bila lah semua ni akan berakhir.. aku nak sangat akhiri semua yang berlaku hari tu. Then.. sampai lah hari ke 10… aku berada di sana.. kawan aku call.. cakap aku dapat masuk U.. ha.. apalagi.. macam gila lah aku… sebab perkara yang betoi2 aku tak jangka terjadi sebab aku target nak masuk politeknik ja pun.. tak pun.. last choice .. form6 yang susah gila tuh !! lepas tu… aku pun cepat2 lah.. kol amk aku.. n hari tu jugak aku urus kan hal2 nk kuar plkn.. haha.. sampai sekarang aku rasa semua ni mcam mimpi ja.. yelah… aku memang tak bersedia masuk U tapi di sebabkan… nak keluar dari plkn.. n kawad kaki… aku terpaksa terima jugak.. nak tau apa ketakutan yang paling menakut kan aku kat sana? Ia adalah… KAWAD KAKI!!! Haha.. msti korang tak caya kan.. tpi tu lah yang ebtul nya.. sbb dlu aku nih.. pernah ada bad memory ttg kawad kaki .. aku d gelak kan sbb kawad lenggang kangkung.. sampai hati azim gila tu cakap kat aku.. bengong punya orang.. nak buat macam nmna.. aku ni mmg x reti nak kawad,… tonggek betoi lah !! haddoih…. So.. kpada adik2 yang dapat plkn… gud luck yerk !! plkn ni sbenar nya sesuatu yang manrik.. dan akan banyak sweet memory… da sikit jer bad memory…
Bab cerita hantu tu.. tak payah nak pikir panjang sangat.. dia wujud jer… ntah2.. kat sebelah korang pun ada sekarang ni.. tak pun tiap2 malam2 dia tido ngn korang… haha.. yelah kan benda halus ni ada di amna2 aja.. so.. nak x tak nak.. korang kena terima jugak akan kwujudan makhluk nih. Selagi ‘dia’ tak kcau kita.. so.. janganlah duk berlagak berani sangat… kalau dalam perut tu cuak nak mampos.. ok adik2 aku sekalian.. ngeh2……. Kat bawah ni ada pic aku n kawan2 plkn aku.. masa tu dia orang hantar aku samapi dlam kereta.. memang time.. sedih gila2… babun.. yelah/.. dialah family aku dalam 10 hari tu. Walaupun 10 hari ja.. tapi dah macam 1 sbulan aku stay ngn dia org.. hurmm skrg ni.. kalau ajak jumpa pun.. smua dah bz… adoihh.. tp apa2 pun.. aku betoi2 rindu kan semua tu… kalau tak ada kawwad kaki maybe aku stay lagi kot.. hua hua hua….. mengong la… adik2 sekalian.. kakak mu berharap.. enjoy2 lah kat plkn tu.. aku batoi2 harap plkn ni… d terus kan sampai bila3….. haha….

Wednesday, May 25, 2011

sahara..

td kan aku tgk cite sahara.. best la jugak.. hehe.. bg aku mmg best.. sbb.. time 10 mlm hgga kul 11.. mmg x tau nk wat apa.. haha.. so tgk cite tu je lah.. apa susah kn.. hehe.. aku pn x tau lah nk mrepek apa.. dah la,.. mlas nk taip... bye. huhu

Tuesday, May 24, 2011

permulaan yang bagus

alhamdulillah... aku bersyukur kepada mu YA ALLAH... di atas kesempatan yang telah engkau berikan kan kepada aku. biar pun.. aku ini bukan sewarak insan2 yang muslimah di luar sana.. namun. aku panjat kan kesyukuran ku kepada mu.. ya Allah.. di atas result.. semua nya berkat usaha gigih aku dan kesempatan yang di berikan kepada aku. meski pun masa yang ada semakin sikit.. namun.. aku bersyukur kepada mu .. aku tak tau lah nak cakap apa.. sebab happy sangat.. hahahaha... anyway.. thank you ALLAH... syukran..

Sunday, May 22, 2011

permulaan yang baru

rsa nya.. da ckup lama dah kot aku x update blog aku nih haha.. bkn apa.. aku mlas ja.. ngeh2... kali ni. aku nk cerita lah. knapa lah hidup ni sulit sgt? aku rsa mcam berbelit-belit macam ular. dah title blog aku yg ni pn ttg cinta kn.. msti lah aku cerita kn ttg cinta.. kan3? hurmm.. kali ni baru aku rsa apa itu rasa d khianati, sakit hati bila di tinggal kn. dan kali ni baru lah aku percaya bahawa karma itu wujud. benarlah apa yang di katakan setiap perbuatan itu ada balasannya sama ada baik atau pun buruk. sama lah seperti situasi aku. meninggal kan.. dan di tinggal kan. tidak di panggil tamak jika nafsu ingin memiliki setiap orang. A memilih C .. lalu di tinggal kan B. akhirnya. dua2 terlepas. hrumm.... my mom always said.. one day some one will walk into your life and make u see why it never worked out with anyone else. hurm.. maybe inilah kehidupan. kadang2 kita terpaksa melepas insan yang bukan di takdir kn untuk kita. tapi..

ni lah first time aku nangis kerana lelaki. sakit sekali aku rasa. baru aku tahu putus cinta ni teramat sakit sekali. terutama tiap kali kita teringat kn setiap kenangan bersama. hard to believe i'm cried for one guy. but.. i'm really2 miss him. i dont know why it happens to me. sama ada ini karma ataupun kesan cinta pertama? ntah la.. abai kan je lah. yang penting sekarang ni.. hidup mesti di terus kan. no matter what happens. life must go on.

Friday, March 11, 2011

selamatkanlah ...

ya Allah.. ya tuhan ku.. selamatkan lah.. hamba2Mu yang berada di perantauan di sana dari segala bencana. td aku terbaca latest news. bencana tsunami di jepun. gempa pd 8.9sr. bila melihat kn video ttg bencana tu aku teringat kn peristiwa 2006. d kala semua manusia berhibur di sini. di luar sana dah kehilangan nyawa. tetapi pernah kah kalian menghargai setiap masa yang telah berlalu. biar pun seminit tp boleh di lakukan dgn bermanfaatnya. aku juga seperti kalian. seorang manusia yang lalai ..

lalai dengan duniawi. aku akui kita as a teenager sememang nya insan yg mudah lalai. bak kata kawwan aku.. kta kna enjoy di dunia ni. nnt bila da masuk kubo x bole nk enjoy dah.

meskipun kadang2 aku terlampau enjoy. ttp aku nekad kali ni aku nak berubah.dgn bantuan roommate bilik aku yang baru. aku nak berubah untuk jadi lebih baik. lebih baik dari dulu. dan menjadi yang terbaik. tak kira lah baik dari segi apa pun tapi yang penting.. aku nak jadi lebih baik dari tahun lepas.

dulu aku freehair..a bit social tapi lepas aku stay dgn nuha. gadis yang lemah lembut, alim, solehah,.. dan macam2 lagi. aku betul2 teringin nak jadi macam dia. aku nak jadi gadis yang sempurna macam dia. bagi aku lah... dia mmg solehah. in my sight. sejak dari perkenalan dengan nuha. nuha byk menceritakan ttg islamiah. dan menyedar kan aku. betapa indah nya islam. bagi aku dialah ikon aku untuk berubah. sekarang dah setahun aku tak jumpa dengan nuha. apa kabar dia agak nyer yer. hurmm.. insyaALLAH... kalau berkesempatan . aku akan turun ke puncak alam.

aku sedar. aku ni mudah terpesong. jika tersilap kawan aku mudah jatuh. tapi... aku bersyukur.. sejak masuk uitm ni.. aku berjumpa dengan berbagai2 ragam. dengan bantuan Mu Ya ALLAH... aku di kurniakan sahabat yang membantu aku tiap kali aku hampir nak terjatuh. aku benar2 bersyukur kepadaMU.

Friday, February 18, 2011

nama jepun gila

1.Yg pemarah- KEJI CACIMAKI

2. Yg tak suka brg mahal- SATO SUKAMURA

3. Yg bisu- KITA TADASUARA

4. Yg suka makan tose- NANACHI HITOSE

5. Yg suka lagu blues- APO NADIKATO

6.Yg suka belajar- ASIKO ULANGKAJI

7. Yg kerap bikin ribut- WAKASI HURUHARA

8. Yg masih bujang- MATIMATI TAMOKASI

9 .Yg asyik berbini - ASIKO GILOBETINOKO

Monday, February 14, 2011

Dengan nama Allah... sebaik-baik Pemberi Ganjaran.

Namamukah yang tertulis di luh mahfuz sana?
Engkaukah yang bakal menemaniku jalan menuju syurga?
Dirimukah yang akan melengkapkan separuh dari agamaku?
Aduhai pria.

Adakah kau yang tercipta untukku?
Jawab pertanyaanku ini.
Jawab!

Kau takkan pernah dapat memberi jawapan,
Kerna jawapannya bukan di tanganmu,
Tetapi di tangan-Nya.
Di tangan Tuhan kita; Allah,
Tuhanku dan Tuhanmu.

Gelisahku memikirkan dirimu,
Dan ketakutanku memikirkan Tuhanku,
Aduhai pria,
Maafkan aku,
Ketakutanku pada Tuhanku melebihi kegelisahanku memikirkanmu.

Jemput diriku pabila waktunya tiba,
Sebelum sampai saat itu, biarkan aku sendiri bersama Si Dia,
Akan kucipta cinta bersama Dia,
Sebelum kucipta cinta antara kita.

Jadilah dirimu kumbang yang hebat,
Dan doakan aku agar menjadi bunga yang mekar,
Untuk itu, Aku tinggalkan dirimu pada-Nya

Sesungguhnya aku bertawakkal kepada Allah Tuhanku dan Tuhanmu,
Tidak ada suatu binatang melata melainkan Dia-lah yang memegang ubun-ubunnya,
Sesungguhnya Tuhanku di atas jalan yang lurus.

Usah bersedih atas perpisahan sementara ini,
Jika benar aku tercipta untukmu,
Tiada apa yang dapat menghalangnya,
Sebelum saat itu tiba,
Berdoalah pada Allah moga diberi kekuatan,
Mohonlah padanya dengan penuh mengharap.
Yakinlah pada janji Allah!
Wanita-wanita yang keji adalah untuk laki-laki yang keji, dan laki-laki yang keji adalah buat wanita-wanita yang keji (pula), dan wanita-wanita yang baik adalah untuk laki-laki yang baik dan laki-laki yang baik adalah untuk wanita-wanita yang baik (pula). Mereka (yang dituduh) itu bersih dari apa yang dituduhkan oleh mereka (yang menuduh itu). Bagi mereka ampunan dan rezki yang mulia (surga) [Surah An Nur: 26]

Sesungguhnya Allah takkan pernah mensia-siakan pengorbananmu,
Bilamana kita tinggalkan semua ini kerana Allah semata,
Yakinlah!
Akan ada sesuatu yang indah untukmu di pengakhiran nanti.

Dan sesungguhnya hari kemudian itu lebih baik bagimu,
Daripada yang sekarang (permulaan),
Dan kelak Tuhanmu pasti memberikan karunia-Nya kepadamu ,
Lalu (hati) kamu menjadi puas.
[Surah Ad dhuha: 4 & 5]
Beruntunglah kamu!
Tatkala Allah memilihmu untuk menyedari hakikat perhubungan antara lelaki dan wanita

Allah memilihmu!
Jangan pernah sia-siakan kasih sayang Allah ini.

Maka Allah mengilhamkan kepada jiwa itu (jalan) kefasikan dan ketakwaannya
Sesungguhnya beruntunglah orang yang mensucikan jiwa itu
Dan sesungguhnya merugilah orang yang mengotorinya
[Surah As Syams: 8-10]

Sesungguhnya orang-orang yang mengatakan:
"Tuhan kami ialah Allah" kemudian mereka meneguhkan pendirian mereka,
Maka malaikat akan turun kepada mereka dengan mengatakan:
"Janganlah kamu takut dan janganlah merasa sedih;
dan gembirakanlah mereka dengan jannah yang telah dijanjikan Allah kepadamu
[Surah Fussilat: 30]

Dan tika kamu merasa lemah,
Mohonlah kekuatan dari-Nya,
Allah itu dekat,
Yakin pasti.

Dan jika syaitan mengganggumu dengan suatu gangguan,
Maka mohonlah perlindungan kepada Allah,
Sesungguhnya Dia-lah yang Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui. [Surah Fussilat: 36]

Kamu dan aku adalah intan terpilih,
Berdoalah aku kuat dan tabah untuk menjaga kilauanku,
Berdoalah tiada sang kumbang durjana merosakkannya sebelum yang halal tiba,
Aku juga sentiasa mendoakanmu agar dalam peliharanya,
Sentiasa

Sunday, February 13, 2011

sejenak di legend hotel.

hotel tu bg aku ok lah.. selesa. ala.. lupa nk tgkap pic aku kat situ. sbenar nya kn.. aku g kl ari tu.. sbb ada seminar ckit.. mula2 tu aku stay ngn kaum kerabat aizat. dia org tu baek sgt. ske nyer.. hua hua hua.. tp dia org tu mmg sporting lah hehe. then masa aku nk blik mlm ahad neyr plak.. tetiba tiket plak abis.. nk kol aizat suh patah balik ami aku.. tak sampai ati la plak. sbb mula2 tu dia org ckp ada meeting.. segan la plak aku nk suh dia patah balik kn.. then aku pn wat kputusan.. nk stay kat legend hotel jer. rm250 per night.. bg aku ok lah tu huhu. then aku dpt lak msg dri aizat dia suh aku g tau dia.. lau da naek bas g lah dia. caring berbenor yerk mamat nih. hehe.. tp mmg btul pn... mula2 tu aku ingat nk tipu dia. ckp yg aku da naek bas dah. mmg2 time tu aku nk ckp cam tu. siap practice lg. tp yg kuar nyer. aku i'm said the truth.. mmg brasap lah aizat time tu. dia marah sbb x g tahu dia. mmg time tu dia risau gila2 lah. aku mmg rsa bersalah yg teramat sgt. lepas dpt thu yg parents pak sedara aizat tu dpt tau aku stay kat legend hotel.

aku pn x thu lah nk jawab cam ner.. mmg aku takut sgt2... aku tkut dia org mrah , kecik ati, smua nya bersarang dlm ati aku. i'm so.. sorry aizat.. n fmily...

hurmm.. aku pn mmg x nk smua ni terjadi. tp bnda da lepas kn. huurrmm..bnda pn da nk jd.. tp pape pn.. terima kasih sgt2.. kpd aizat sekeluarga. nnt klau sy rajin sy g mlawat kalian lah yerk. hehe....

haa.. msa kat hotel tu aku terserempak dgn tengku hussein. dia nih ank sorg pengimport brangan mewah terbesar m'sia. pergghhh ensem nya x ter kata lah. mmg terpegun lah nmpk dia tu. hehehe.. rupa2 nya blik dia sbelah blik aku je pn.. dia g smbut besday die kat hotel ngn gf die. aku tgk kat fb td. kat blik hotel tu jer.. hee.. da kntoi..

tp berbalik ke pada cerita aku td.. aku btul2 rsa bersalah. papehal. lepas nih. aku jnji aku tak buat cam ni dah. aizat pn da jnji ngn pak sedara dia tu. makesure aku btul2 naik bas lepas nih. kesian dia.. dah la kna marah ngn pk cik dia sbb tak antar aku smpai dpn2 bas. dah la time tu fon aku plak abis betri. dgn kedit x de plak an.. aku ni da la tkut skit. bla tgk kat tepi2 jln tu ada mat bangla. lg la aku tkut. so aku tggu je lah smpai pg esk nyer tu.. g tpup. then bla aku da on fon. bru lah bertimbun2 msg yg aku dpt. 22 misccall dri aizat. sorry aizat.. hurmm.. ira jnji x wat dah pas ni.. ha.. nnt ira bg yerk bju dri s'pore tu kat ejat.

Tuesday, February 8, 2011

library punya kisah...

aku ingat lagi.. ha.. ari tu b4 raya cina.. my mom suh aku g lib. study. hurmm aku pn dgn pnuh semangat membara. cewahh berjalan kaki g amik cab. hehe.. driver x de.. haha.. kesian kan? smpai nyer d library kangar. yg mnjd plihan hati aku.. hehe lepas cari buku law. ha.. n jumpa pn.. aku pn g photostat... ha.. nk bwak blik.. sbb ada notes yg cntek.. yg boleh wat aku paham la kn.. then.. msa aku bru.. nk khusyuk la kn.. huhu.. ada la 1 study group ni.. ari tu aku dpt 1 moral value dr dia org.. ha.. bgus kn aku nih? hahahaha...

ada la sorg geng dia org nih. ajak kawan dia g jln2. dia org ni bdak pmr.. smua da stuju dah. tp cuma sorg jer yg x stuju sbb tkut mak dia marah.dia pn g tau lah kat kwn dia org nih.. yg dia tu kna blik x lebih dr kul 3. tp geng2 taik kucing dia yg len ni ajak dia blik kul 5.. ( tgk tu.. ajaran sesat nih , kpd d luar sna tu.. jgn amik dia org ni sbg bini..) nak d jadi kan cerita.. kwan2 dia pn ckp cam ni.. :

1- hang nk p mana blik awal-awal ni...
2- aku takut mak aku marah. aku mai library ni pn x ckp kat mak aku. dah la cikgu bg kta blik awal stengah jam. la ni dah pkul1.30 dah.
1- ala.. ang ni tak reti la.. hishh.. tipu je lah mak ang.. bkn susah mna pn. tu pn nk kena ajaq ka?
2- aku takut la....bla ... bla....

pastu a.. kwn2 die ni cite lah.. nk g mna tah. ala.. dlm kawasan kangar ja pn.. huhu.. abih kuat the store tu je pn.. x tau la plak kn.. kot2 bdak2 ni tau mna2 tmpat remaja2 mcm dia org tu kn.. al mklum lah.. aku ni kn da dewsa...hahhahahahahaha kan99???

lepas tu yg sekor nh pn stuju lah haa... selpeas d mkn umpan... tak guna punya kawan. ada ka ptut ajaq kwn dia menipu ish2.. kecik2 lagi dah pndai... nak kna tampaq dai ni... haha..

Thursday, February 3, 2011

hujan bunga.

ha,.. igt lg x post aku yg lepas.. kan aku sikit sedih.. heheh... btul la kata orang.. jangan mudah menyimpan harapan yang terlalu tinggi. hurmm mula2 memang aku putus harapan lah n ingat aku ni jer yang bertepuk sebelah tangan. hehehehe....
yelah.. tiba2 je dia senyap kan.. aku pun pelik lah. tp. lepas keesokan harinya lepas aku upload entry bru.. dia msg aku... hurmm n dia cakap dia nk deeper relationship. mula2 tu aku mmg tekejut lah kan.. tp dlm ati. mmg happy gila2 hahhaaha. x tau lah nk ckp apa. hurmm cam ner ek nk ckp.. mmg skrg nih.. aku berbunga2 lah.

kami punya minat yg sma. hehe.. rhsia. dia ni tegas. muka ganas tp dlm ati ada taman haha. suka suki jer aku kutuk dia an. hehehe.. pape pn.. skrg nih kami dlm proses perknalan bru.. haa.. haaa.. bru jer cite ttg dia. tgk.. dia da msg dah. dia pntang skit lau aku tgk pic dia ke.. tringat kat dia ker.. msti dia akn muncul tiba2 lah huhu alahai.. bila hati tgh bunga2 semua jd indah kn2? hehe.

kira ok lah tu... ni turn aku.. korg kn dah slalu kapel2 nih. haa.. hehehe... luv u F

Tuesday, February 1, 2011

crita baru huuu..

cerita cinta yang aku nak tulis kali ni.. adalah mengenai.. heheheh cerita cinta baru aku. aku baru jer knal someone nih. hurmm mula kenal dlu.. aku tak lah berminat sangat. tp lepas aku thu yg die ni ada minat yg sma mcm ex bf aku yg dlu tu.. hurmm.. aku pn mula lah tertarik skit.. then.. kami pn kwn lah..
haa.... parents aku nih bleh plak caye kat dia.. hurmm ni yg wat aku mrah nih.. kwn2 sbelum ni yg aku bwak blik umah smua x bekenan.. tp yg sorg nih die org suka pulak kn.. pelik jugak aku. x pe lah. hurmm.. tp aku rasa kn.. hubungan aku ngn budak nih x kekal lama lah.. hurmm.. tp aku suka kat dia.. dia pulak menyepi jer... n sorang lg nih.. mengharap kn aku. aku tak nak kat dia.. sbb die tu sama umo ngn abg ngah aku. lg pun aku takut kat die tu.. dah la coach muay thai n keje kat management BNM. ha..
xnak lah. kang dia blasah aku mati lah aku. eeii menyeramkan tul la..

xper2.. cool.. ok.. hehe.. mungkin.. dia nk kna ajar ngn aku dlu lah kot.. sbb kwn aku ada lah advice kat aku.. suh aku wat mcm aku wat dlu2 nk bg die tu sedar skit kn.. nnt aku akn pertimbang kn cam ner.. heheehhe.. tp aku syg kat die.. ntah la..

tp lepas borak ngn sorg kwn aku yg baru nih.. aku mula sedar aku ni terlampau menaruh harapan yg tinggi.. mngharap yg belum pasti. so.. moral nya d sini.. aku harus ubah pemikiran aku. aku tak harus jd sebegini. kenapa sebelum ni aku ok jer.. tp yg kali .. aku trus jtuh.aku rsa aku tak bleh hdup tnpa dia aku btul2 rsa kehilangan n sunyi. kenapa??????? muahahaahaha.. mcm org gila plak rsa nya.. haha..

die plak senyap jer.. menyepi.. aku pelik. klau nk main2 ckp je lah.. x payah nk layan aku cma ni. yg aku ni plak.. cma ner lah bleh g cair kat jntan nih.!! hurrgghh... mmg aku silap lah kali nih. aku betul2 silap.

tp lepas aku ckp ngn aku yg sorg nih die menyedar kn aku. bhawa F ni bkn lah seglanya. so.. aku msti wat something..

Tuesday, January 11, 2011

blah la kau.. busuk !!!

apa prasaan korang kalau orang yg korang tolong selama ni . tinggal kn korang macam tu jer??? korang susah dia biar kn korang terkontang kanting macam lipas jatuh dalam loji kat klang?? klau bleh nak aje aku cekik orang yang macam ni mati d tgn aku sendiri. huh!! ala.. aku tgh bayang kan jer..
sbb terlampau geram sangat. dengan perkara2 yang macam ni lah kepercayaan aku dalam persahabatan mula terhakis. mulai hari ni. tiada lagi nilai sahabat dalam hidup aku. satu perkara baru dalam hidup aku. dan aku yakin aku boleh harungi semua nih.

haisshh rsa x puas ati aku x tabis lg nih.. xper2 aku nk cite gak nih. ade la sorg minah nih.. selama nih. aku ade la gak tolong die. mula2 tu aku mmg harap kn dia lah yg akn menjadi sahabat aku. xper2. dkat setahun lebih la jugak..hurmm.. lama2.. aku dpt rasa kan yg die suka n happy bila aku teman kan dia. tp bg dia bila aku sorg2 n i'm really2 need someone. mungkin aku tak sama macam kawan2 dia yang lain. yelah dia lebih banyak luangkan masa dengan dia org. dan hanya nampak aku bila tak ada dieorang tu. korang ni paham x apa yang aku cakap nih?haha

xper2. lantak korg lah nk paham ke x. yang pnting aku taip jer apa yg terlintas d ati aku yg pnuh berselirat nih. xpa2. dia yg mula kan dulu. biar aku yang terus kan. aku akan balas balik. lepas ni aku tak kan toleh ke belakang lagi untuk tolong dia. melainkan melibatkan oranglain . dan memerlukan perungkaian yang pelik hurmm apa yg aku merapu nih? fening2.. esk aku nk g library sapa nk ikut??? hahhaha.... jom2... klau nk tau.. esk adalah kali 5 aku g library uitm pahang ni. sepanjang aku belajar di jengka yg inda permai nih.. hahahaahahahaa hebat kan2??

Saturday, January 8, 2011

PALO ALTO, CA –Mark Zuckerberg announced that Facebook will be shut down in March. Managing the site has become too stressful.

“Facebook has gotten out of control,” said Zuckerberg in a press conference outside his Palo Alto office, “and the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness.”




Zuckerberg went on to explain that starting March 15th, users will no longer be able to access their Facebook accounts.

“After March 15th the whole website shuts down,” said Avrat Humarthi, Vice President of Technical Affairs at Facebook. “So if you ever want to see your pictures again, I recommend you take them off the internet. You won’t be able to get them back once Facebook goes out of business.”

Zuckerberg said that the decision to shut down Facebook was difficult, but that he does not think people will be upset.

“I personally don’t think it’s a big deal,” he said in a private phone interview. “And to be honest, I think it’s for the better. Without Facebook, people will have to go outside and make real friends. That’s always a good thing.”

Some Facebook users were furious upon hearing the shocking news.

“What am I going to do without Facebook?” said Denise Bradshaw, a high school student from Indiana. “My life revolves around it. I’m on Facebook at least 10 hours a day. Now what am I going to do with all that free time?”

However, parents across the country have been experiencing a long anticipated sense of relief.

“I’m glad the Facebook nightmare is over,” said Jon Guttari, a single parent from Detroit. “Now my teenager’s face won’t be glued to a computer screen all day. Maybe I can even have a conversation with her.”

Those in the financial circuit are criticizing Zuckerberg for walking away from a multibillion dollar franchise. Facebook is currently ranked as one of the wealthiest businesses in the world, with economists estimating its value at around 7.9 billion.

But Zuckerberg remains unruffled by these accusations. He says he will stand by his decision to give Facebook the axe.

“I don’t care about the money,” said Zuckerberg. “I just want my old life back.”

The Facebook Corporation suggests that users remove all of their personal information from the website before March 15th. After that date, all photos, notes, links, and videos will be permanently erased.

Info from Weekly World News

new life

hahahaha.. semester ni aku dah tak stay kat dalam kolej lagi dah. aku stay kat umah sewa plak.. hehe.. di taman desa jaya dua lorong 14, no23 haa... sapa2 nk datang sila lah. hahahha... cewahh... baru lah aku tahu macam mana tinggal di rumah sendiri. dengan tinggal nya aku di sini.. bila lapar aku masak. begitulah rutin aku setiap hari. memang aku ni kuat mkan.. haha. asal tringin jer msak. klau nk try masakan aku.. tlg beli bahan2 nyer. nnt aku masak kn. kan senang.. hehe.. jimat lah duit aku.. mula2 tu b4 aku stay kat umah sewa ni.. aku rasakan satu pmbaziran bla smua bnda nk share.. hurmm.. nk bli tu nk kna share.. walaupun bnda tu aku tak nak pn. tapi.. hari ni lepas aku muhasabah diri baru aku tahu bahawa semua ni memang menjimatkan haha... bestnya.. memang bleh d katakan satu penjimatan yang berbaloi-baloi. .. cewahh.. haha...