Saturday, December 25, 2010

yang akan berlalu dan akan datang....................

tahun 2010 akan berlalu tak lama lgi.. hurmm.. sedihnya.. banyak peristiwa tahun ini akan terlipat sebagai kenangan dalam lipatan memori aku. di harap kan aku tak akan melupakan semua kenangan manis ni. bermula tahun 2010 aku ingat lagi. 2hb jan. aku date dgn doc. hehe. klakar la jugak. sbb dia lah lelaki pertma yg kna blasah ngn aku masa date. mmg lebam2. bkn gaduh2 ppe pn. aku ni gurau kasar jer. sbb dia tu ske wat lawak bodoh dan kna kan aku. lepas tu mmg la aku naik tangan. lepas tu.. mmg start tahun tu aku dah kmbali social lah. tak ramai yg tahu bhawa aku ni agak social skit. sape yg knal dgn aku lama.. mmg tahu. klau baru2 knal tu.. stakat 2 3 bulan tu aku yakin lah dia org tak tahu mlain kan ada prg cite kan. sbb aku mcm budak baik skit. hahahahahahaahaa skit je lah.. mmg aku habis kan masa aku dgn hang out ngn kwn2 cuma sejak masuk sem 3 ni.. aku x social sgt./ sbb jauh dri mmber2 aku. dia org kat UM.. hurmm kat jengka apa ada. x pa lah biar lah. ook gak tu dlm hutan.. hahahahha...

dan buat pertama kali aku bkerja sebagai waitress seumur hidup aku. dan 1st day aku kerja aku hdapi customer yg byk songeh. time tu mcm nk nangis. tp bila dingat kn balik mcm klakar rsa nk tegelak plak. tp keja kat situ mmg best. klakar.. en.zul penyelia kat situ mmg ok. tp suka kena kan aku. kdang2 tu mcm nk tendang plak.. abg apek plak. ske wat aku tkejut dia tu tau yg aku ni cepat tekejut ske jer jerit. klau slow x pe gak ni kuat. mmg nak luruh jantung aku. bang cik plak asistant kitchen department kat situ plak byk sokong aku. dia lah yg bg kata semangat. klau ada apa2 yg aku kecik ati. tak pun aku wat salah. dia memainkan peranan sbgai abg kat situ. kak ira plak chef kat situ diaa ni kecik jer org nya paras bahu aku ada lah dia msak sedap.. dia selalu teman kn aku mkn. sbb dia tau aku ni segan nk mkn sorg2 aku suka at least sorg yg teman aku mkn tak kira lah mkn sekali ker.. tgk aku mkn ker. jnji ada d sisi aku. min plak main chef kat situ. klau mkn msakan dia pergghh sdap giler!! hehe.. dia ni gila2 skit prangai dia.

kat bhagian wlak in function plak.. ada kak nurul yg cntik cun melecun dia ni wife bang cik. muka dia mcam faizah elai. betul.. sumpa x tipu.. comel sgt2 aku msa 1st time tgk dia mcam x caya ja. dia ni byk mulut klau x da 1 ari mmg sunyi kat walk in dpartment. hehe.. kak farah lak... dia ni kecik jer comel umo dah 32 tp still cun. comel.. dia ni baik..sgt... ske wat lawak. mmg slesa sgt klau duty sma ngn dia. ha.. lg sorg lagi.. hehe.. abg zulkarnain. di mmg hensem dia ni pondiam skit tp pape hal smua duty aku wat ngn dia. bleh d katakan spanjang msa aku duty aku wat ngn dia. dia ni dah khwin.. tp muka dia mcm nine phyne ballerz. hehe. ensem skit lah dri nine. hehe.. klau aku x tau dia ni dah khwin msti aku dah ngorat haha. alah.. gurau jerkk.. wife dia mcm cina.. cntik. sgt. ari tu dia bawak. mmg sepadan lah dia org hehe. hurmm.. tu jer lah kot aku nk cite kn ttg tmpat keja aku yg buk sgt sweet memory. aku harap lepas ni smua prsahabatan kita yg terjalin slama ni x kn terputus. insya ALLAH..

No comments:

Post a Comment