Saturday, November 27, 2010

baru aku tahu ...

dalam 2 3 hari ni.. baru aku tahu apa itu sakit hati hati terluka. hati yang bagaikan di siat2. dulu aku selalu permainkan prasaan orang mungkin inilah karma nya. dia bagi harapan kepada aku untuk terus kan hubungan. tapi akhirnya di tinggalkan aku terkontang kanting macam ni. apa salah aku? kadang2 aku je yang terhegeh hegeh. tapi dia.? apa yang dia buat.? buat derk je.. aku selalu ongat kn dia . tapi dia? dulu selalu call aku. sejak dua menjak ni. aku je.. aku pernah menyamar jadi orang lain kacau dia di fb. dia layan beb. hurmm.. mmg aku tak tahu pn yang dia ada pesta hoki nnt.. dia ajak nya aku yg menyamar tu. tp.. aku tahu tu pun last minute.. lepas kwn dia yg g tau aku. kwn dia yg ajak aku.. aku rasa mcm nak p cekik ja dia. bg amti cepat2.. tpi aku tak sanggup.. apa dia ingat dia ensem sangat ka.. mmg la x ensem.. tp.. hurmm.. dia baik.. baik sgt.. ntah baik kat mna pun x thu la.. aku harap 1 day.. aku dapat lupa kan semua ni. mungkin aku belum cukup baik lagi untuk bergandingan dgn dia. aku ni.. kan jahat. mungkin karma d atas apa yg aku buat dlu..

Tuesday, November 23, 2010

seandainya...

seandainya... hurmm berbagai perkara yang kita ingin lakukan dalam dunia ini. ada juga yang mengadakan dari yang tiada wujud nya.bukan tidak bersyukur.. tetapi mengharap sesuatu yang dapat memuaskan hati. apa yang aku merapu ni??? haisshh tak paham la aku.. yang ni aku n share.. segala perkara yang akan membuatkan hati aku.. menjadi seorang yang lain. kadang2 kawan aku cakap aku ni psiko. haha.. ntahla.. maybe la kot.... skit2..
aku nak ceritakan seandainya aku akan menjadi someone. apa yang aku lakukan...

seandainya aku seorang lelaki. aku akan goda setiap perempuan yang buat aku benci sekarang ni. aku nak rosak kn dia org. eeeii.. kejam nya.. sebenarnya.. aku nak jadi yang jahat. sbb aku nak rosak kn ank dara org. jahat nya.. hurmm.. haha.. kalau lah aku ni lelaki.. aku nk badan aku ni. macam fizo omar. hurmm.. x pun macam hritik roshan. perrgghhh.. haha.. bestnya.. hurmm..

nak tahu lg? kalaulah aku punya kuasa. aku nak hapuskan semua pencarian pekerjaan yang berkaitan guna orang dalam untuk dpat kerja. memang pantang hidup aku. ini merupakan sebuah ke tidak adilan. kepada mesyarakat. selalu mereka menggunakn org dlm kalau terdesak sgt nak dpt kerja. almaklumlah pengangguran di malaysia smakin mningkat. ha ! dah tau susah nak dpt kerja blajar la rajin2 x reti2 lg? pastu dah la ambil tempat org yg sepatutnya . layak memegang kerusi tu. cubalah korang fikir.. kalau korang tu dah la tak layak. belajar tak pandai. suka suki ja nak dok pegang jawatan tggi2. alahai.. blajar tu dah la bongok bangat dehhh.. atoyaii.. susah la kalau semua org mcam ni. ada pulak tu sanggup guna org dalam nak masuk study. ha ! ni lagi satu org aku tak suka. dah la spm cikai2 ja.. pergilah masuk yg bersesuaian.. ngn result.. haissh.. aku kalau boleh nak aja tembak bagi mampos orang yang bawa masuk org yg x spatutnya. dgn skali org yg masuk tu. haa.. biar padan muka.

lagi satu.. kalau boleh aku nak jadi pembunuh yang kejam.. aku nak bunuh orang yang buang anak. aku nak liwat dia ngn besi bergerigi. lelaki tu ngn betina tu sekali. lepas liwat 20 kali.. aku nk buang dia org dalam loji. tak pun mesin pembuat daging burger biar lunyai... lagi satu aku nak bunuh orang perogol. aku nak potong dia punya 'tu' kasi sama anjing makan. tak pun aku nak siat kulit dia.. buat kulit buku diari then jual kat pasaran nk tgk mcm mana sambutannyer.. lepas siat kulit tu.. isi nya aku nak buat apa ya..hurmm.. isi dia aku nak wat bg ikan jerung makan. tulang2 pulak aku nak wat sup. sup tulang sedap gak.. tp x nk lah aku mkan.. aku bg kat org len yg makan..

apa lagi ya.. seandainya aku ini adalah seorang yg brilliant. aku nk bunuh setiap org yang membuat aku sakit hati aku nak ptong tempurung kepala dia org wat perhiasan dlm rumah.

seandainya aku mempunyai 1 billion dlm tgn aku sekarang aku nk shopping puas2 aku nak beli sebuah kapal layar. supaya asenang aku nak berlayar tak payah naik flight dah. aku nak beli pedang samurai. aku nk beli sebuah rumah idaman aku. rumah yang terapung di udara. hahahaha... imaginasi krtun betul lah..

seandainya aku kuat aku nak join group yakuza. aku nak belajar kung fu. aku nak jadi gengster. pndai lawan macam dlm cite jackie chan.

haiisshh.. kalau bab merapu n imagination ni aku suka bangat hu... tp.. semua ni hanya lah sekadar imaginasi semata... jgn simpan ati yer.. kadang2 aku ni psiko. x pun gila. nak wat cam ner.. dah nk jd cam ni...

impianku.....

hurmm.. kali ni aku nk share tentang impian aku.. hehe.. impian aku banyak.. tapi sekadar impian je lah. harap salah satu tu dapat aku capai. hehe.. setip orang punya impian.. tak ada seorang pun di dunia ini tiada impian. impian di ibaratkan arah petunjuk ke dalam sebuah kehidupan yang lengkap. kerana melalui impian kita akan berusaha untuk mencapainya. tidak kiralah sebesar mana pun impian tersebut.. jika di berikan seluruh tenaga untuk emncapainya insyaALLAH.. segalanya akan berhasil..
nak tahu impian aku? lihat di bawah......

1. aku kalau boleh nak hasil banyak novel. tapi aku suka jual idea jer. haha.

2. aku nak ada 1 kereta untuk drift. aku nak lumba dengan fahimi. dulu aku takut naik keta drift dia. tapi bila lama2 best la pulak. haha..

3. aku nak jadi perempuan yang paling sexy. hurmm paling kurang macam megan fox haha.. mengada-ngada pulak. tapi aku nk jd sexy cam kat dpan hsband jer lah..

4. aku nak anak ramai-ramai sebab aku dah penat hidup sunyi.

5. aku nak sebuah kehidupan yang harmoni. aku tak suka tangisan. dan sebab tu aku selalu gelak. untuk menghappy kan diri. walaupun ada lah setengah org tu cakap aku ni x pernah serius. aku serius. tapi dengan cara aku sendiri.

6. aku nak jejak kn kaki ke new zealand. bila benar2 aku dah bersedia. tp tak nak study kat sna.. nk keja.. x pun g bercuti jer.. hehe

7. aku nak jadi seorang pelumba basikal. tapi... aku selalu excident klau naik bsikal.

8. aku nak jadi pemain gitar. n penyanyi.

9. aku nak nyanyi kan kepada seseorang tu sambil main gitar

10. aku nak main piano. bila putus cinta. aku nyanyi kn lagu untuk si dia. tapi cam ner nak main piano.. susah la.. hishh..

11. aku nak jadi pendidik. kalau tak dapat jadi pendidik ank org.. didik ank sendiri pun jadi lah.

12. aku nak bercuti keseluruh dunia. tapi tak nak naik flight. sbb aku mmg takut naik flight. mcm nak pengsan pun ada. aku takut sangat2 kalau nk tgk aku pengsan tak pun parkinson try lah .

13. aku nak beli sebuah banglo. aku selalu lalu kat depan lot2 banglo yang berderet tu.. cantik sangat.. aku nak beli 1.. tapi tak de duit lah..

14. aku nak buka sebuah rumah untuk org tua. 1 rumah untuk anak yatim.

15. aku nak dpt 4.00... hurmm susah la..

16. aku nak jadi doctor. tapi tak cukup pandai la nk jd doc... haha.. xpe lah jadi doc. kepada anak2 n hsband pn ckup..

17. aku nak jadi pegawai bank.

18. aku nak jadi sebaik-baik manusia... biarlah rupa tidak secantik megan fox... tapi aku yakin.. nnt tua kerepot jugak.. biarlah tak jadi penyanyi sbb suara mmg x sdap jnji aku puas hati bila aku nyanyi tuk diri sendiri. biarlah aku nyanyi kan kepada someone tu.. walaupun suara aku tak sedap.. janji aku ikhlas tuk nyanyikan.. suara dari hati..aku sndiri.

aku nak jadi manusia yang jujur. jujurkah aku selama ini? hurmm sukar untuk aku ungkapkan. aku harap aku dapat menceriakan orang sekeliling aku. dengan tawa yang aku dengari aku senang mendengarnya. biarlah aku susah asalkan orang yang sayang gembira. tak salah kan jika aku cuba untuk membahagiakan kedua insan yang membesarkan aku.. hidup mereka tidak lama.. hanya beberapa tahun sahaja lagi. tapi sanggup kah aku untuk melukakan hati mereka. tega kah aku untuk melakukannya. tidak mungkin wahai saudaraku. akan aku gembirakan mereka selagi hayat mereka di kandung badan. walaupun aku ini di pandang hanyalah kecil di pandangan mata mereka tetapi aku akan cuba untuk melakukan yang terbaik. tidak salah kan perbuatan aku ini.

seorang kekasih boleh di cari. tetapi seorang ayah dan ibu tidak mungkin kita mendapat cari gantinya... aku ingin menjadi seorang anak yang membahagiakan kedua orang tua ku.

alamak.. banyak nya impian aku ni.. hurmm.. aku harap aku dapat capai salah satunya.

Saturday, November 20, 2010

no. diri 1: no. elemen:1


matahari:
kita semua yg berada di muka bumi pasti mengethui segala aktiviti yang berlaku di muka bumi ini bergantung kepada matahari, dari jarak 148 800 000 Allah telah mentakdirkan cahaya matahari menyirami kita secara tetap supaya kehidupan dapat di terus kan. orang yangdi lahirkan di bawah aspek matahari, akan terus kukuh berada di tempat nya. mereka akan terus memegang tanggungjwab untuk terus menyumbang ke arah kebajikan, oleh itu sesetengah dari kalangan lebih menyerlah dalam bidang politik dan sebagai pegawai tinggi kerajaan.

nombor yang menggambarkan matahari ialah 1, 10, 19, dan 28. sesiapa yang lahir pada tarikh ini mungkin dapat mengecapi kejayaan awal seperti menjadi ketua kelas. kapten ataupun ketua pengawas. begitupun jika mereka tidak berminat untuk memimpin.. akan ada segelintir pengikut tetap yang akan memilih mereka sebagai pemimpin..

bagaimana pun orang yang lahir pada 28, mempunyai sedikit rasa rendah diri , mereka memandang rendh kepada keupayaan diri, jika nama mereka harmoni dan sesuai dengan no. alam mereka akan memperolehi semua kemewahan.

2+8+1+1+9+9+1=31=3+1=4
orang yang lahir pada 1,10,19, dan 28 dan mendapat nombor 4 dari keseluruhan hari, bulan, dan tahun lahirnya, mereka tergolong di bawah pengaruh uranus, tinggi, hebat serta berambut ikal. serba boleh dan tahu tentang segalanya, walaupun berminat dengan hal yang berkaitan dengan hal seks. tetapi mereka tidak melakukan perkara yang tidak bermoral. mahu mengubah dunia dengan syarahan dan hasil penulisan mereka. menyatakan cetusan fikiran mereka dengan berani , jelas, dan jujur, tidak boleh diam
dan sering mencelah dalam perbincangan,

tidak mudah percaya kepada akan apa yang orang lain kata. dan akan bersemuka dengan sesiapa sahaja untuk emncari fakta. hanya setelah minda mereka yakin. mereka akan bersetuju dengan apa sahaja. mereka ingin menerajui kehidupan dengan keikhlasan.
benci kepada kepura-puraan dan orang yang bermuka-muka. baik terhdap kawan2 dan ini yang membuatkan mereka lekat kepadanya. akan menghindari sesiapa jua yang tidak di sukainya. biar pun tidak menunjuk secara jelas.. tetapi mereka akan menjauhi secara halus.bijak, dan menunjukkan minat dalam bidang agama, astrologi, drama, seni ukir, dan sebagainya. yang berkaitan dengan kehidupan. mereka sering mengumpul maklumat berguna, malah semasa mereka bekerja juga mereka akan menjalankan perniagaan.

seorang pemidato yang baik, mudah menyinar dalam bidang politik. minda tidak pernah rehat kerana selalu memikirkan sesuatu, kerana orang lain mereka mungkin terlibat dalam masalah, dan susah kerananya. dengan Kurniaan ALLAH.. mereka akan terlepas dari setiap bahaya besar, terkenal dan di kelilingi ramai, amanah dalam soal duit dan kepimpinan mereka di akui. ramai di kalangan mereka ini di temui sebagai pekerja bergaji, begitu juga dalam bidang perniagaan,

memperolehi pendapatan mewah melalui syarahan dan penulisan. juga berupayamembentuk kekayaan menerusi industri logam, perabot, perubatan serta pengankutan.


sesuai kanlah nama anda... munira.........

Monday, November 15, 2010

cuti sem da start....

hurmm.. cuti sem dah start dah.. aku pn dah slamat blik perlis.. rndunya tilam empuk ku.. wahh.. haha. dah 2 ari aku blik umah ni.. boring la plak.. aku habis kn msa petang aku dgn kuar jmpa member2.. kta org pegi jln2 smbil mengimbau kenangan msa sekolah dulu.ari sbtu ari tu.. aku keluar dgn wiwin n dila. pasangan yg dah bertunang tu.. kami mkn2.. ronda2.. lepak2 kat tepi pantai.. wiwin sanggup dtg dari penang. wahh.. aku salute ah kat kau win. anyway.. thnx.. sbb sudi teman aku n dila kuar jln2. maybe dia takut kalau dila kuar ngn aku.. peluang tuk dila nak gatal bsar.. haha.. yela.. kita org nih kn suka kacau2 org. cari pasal ngn budak2 laki.. n then.. kita org slalu main sape dpt ngorat sorg boy nih. mkn mnum d blanja.. hurmm.. heheheh... ala.. tu dlu.. tapi sekarang pun apa kurang nya. tapi sikit2 je lah..

semalam ari ahad ptg aku kuar g kangar ngn ank buah aku. hehe.. ade la beli brg skit..
ari ni.. aku nak kuar.. hurmm.. dgn aizat. hehee.. kta org slalu jumpa setiap kali cuti sem. slalu la jugak. kta org x penah lost contact. dia byk bg tunjuk ajar kat aku. seingat aku lah. lelaki yang selalu mengingat kn waktu solat aku adalah aizat. tak penah aku jumpa lelaki mcm ni seumur hidup aku. aizat baik. parents kta org pun saling kenal2. aizat ni simple. x ske brg branded sgt.. dia nk jd se simple yg boleh. muka dia. x la ensem sgt.. tp sdap mata memandang..

kalau nak tahu.. type lelaki yg aku suka adalah lelaki nerd. bg aku org mcm ni.. mmg comel. ramai kwan2 aku cakap taste aku ni x bleh blah.. sampai ati korg.. haha.. nak wat cam ner.. dah aku tertarik ke arah tu... haissshhhh... tapi ramai yg tengok majoriti org aku kuar smua stylo.. tp hati tak penah tertarik pun kat dia org. aku just suka tgk jer.. tak lebih dari tu. bagi aku.. lelaki nerd ni.. tak tahu lah nk cakap per.. haha.. mmg aku suka.. slalu nya.. klau aku suka kat sorg laki nerd nih.. aku tak kn ckp aku suka dia.. biar lah diam2 suda.. tp.. ada lah sorg nih.. walaupun aku just perhati kn dia.. nama nya farhan. dia adalah seorang lelaki nerd. aku akui aku suka dia.. kwn aku plak.. p ckp kat dia.. hishh.. bocor rhsia aku.. malu la.. hihihikk.....

tak pe lah.. diam2 suda k.. di sebab kn hidup aku sunyi.. aku kaur tiap petang.. ala bukan balik lewat pn.. pkul 9 je pun.. aku da tak jahat cam dulu dah.. hehe... dulu bleh la pkul 12.30.. kul 1... skrg nih.. nk blik awal skit lah..
esk.. aku.. tak kuar kot.. sbb nak buat kek coklat. n ketupat. hehe.. jgn igt aku x pndai wat semua tu.. haaa.... tgk kaki lah werrkkkk haha

tentang prancagan aku nak pergi gopeng tu... aku rasa terpaksa di batal kn kot.. sbb mak aku x kasi la brader.. huhu.. xper2.. aku tukar.. aku rsa nak pergi tioman lah. nak pergi ngn kwn aku lah.. heheh.. sape?? rahsia.. nnt ada org marah.. haha.


ok lah nak bersiap2 nk kuar nih.. tata... klau rajin nnt aku update lah pape nnt ea.

Saturday, November 13, 2010

The top five question that frighten most men :

Question 1: what are you thinking about?
The proper answer to this is, “ I’ m sorry if I have been a distant honey.. I was just reflecting on what a warm, wonderful caring, intelligent women u are and how lucky I am to have u in my life”
But.. as always incorrect answer include:
a) nothing
b) football
c) cut tari naked
d) how fat u are
e) how I would spend the insurance money if you died. ( mmg patut kna pnerajang)

question 2: do you love me?????
The correct response is “ yes !! I’m crazy about you”
Tapi yang selalu kte dengar :
a) sure ! heaps! Can we have sex now? ( what the HELL ??)
b) would it make u feel better if I said yes..
c) can u define the word ‘love’ ….? ( ahh suda.. kte Tanya die.. die tanye blik.. aduss)
d) I’m your husband .. that’s my job.
e) who, me?? ( klau laki tu ckp cam ni.. sepak msuk longkang lg baik..)

question3: do I look fat???
The correct answer is an emphatic “ absolutely not ! you look perfect’
Tapi… certain org tu.. akn jwb
A) compared to what? ( adihh mkn dlm nih..)
B) I wouldn’t call u fat, but u are not exactly thin.
C) a little extra weight looks good on you.


Question 4: ‘ do u think she is prettier than me’?
Once again, the proper response is an emphatic “ definitely not!.. but incorrect responses to this
a) yes, but u have a better personality
b) not prettier but definitely thinner
c) not as pretty as u were when u were her age
d) define pretty !
e) could u repeat the question. I was just thinking about how I would spend the insurance money if u died.

Question 5: I like this question.. haha.. WHAT WOUL D YOU DO IF I DIED??
Here’s a typical way to this question could be handled:
Woman: would you get married again?
Man: definitely not !
Woman: why not? Don’t you like being married again?
Man: yes. I love being married!
Woman: then why wouldn’t you remarry?
Man: ok then…. I’d get married again..
Woman: ( with a hurt look on her face) you would?
Man: well… urrmm… you asked me right??
Woman: would u sleep with her in our bed?
Man: where else would we sleep?
Woman: would you replace my photos with pictures of her?
Man: well…. That would seem appropriate thing to do.
Woman: and would you let her use my golf clubs?
Man: she can’t . she left handed.
Hahaha
Pdn muka punya pompuan…


Tetapi hakikatnya..* men lie to women to avoid conflict.


p/s never ask a man a question if you don’t want to hear the truth otherwise you are simply training him to lie.

kpd sahabat ku wiwin caswari.. jga bff aku elok2.. jgn slalu menipu kwn aku sgt.... hehehehe...

Wednesday, November 3, 2010

hurmm...

apa ya nk cakap kali ni.. haaa... banjir besar berlaku lg... rumah aku bagaikan kepulauan hawaii dah. d kelilingi dengan air.. haha... klau skrg ni ada kat umah bleh la bjemur mcm kat hawaii.. hihik. bjemur smbil d temani kucing2 ku. msti best kn2? hua hua hua....
dngar kata bnjir kali ni truk ye dekat perlis. hurmm.. takut plak aku,, mcm mana nnt aku nk blik.. jln mesti d tutup.. aku nk tdo kat mna.. hihi.. xper2.. pape pn yg terjadi aku nk jugak blik umah..... hurmmm rndu kat tilam empuk ku... bntal bsuk ku.. heee...

x sbar pulak nk blik umah.. hehe.. nk abis kn novel aku tu... nnt bleh la aku cari ilham byk skit dgn adanya bntal bsuk ku d cc... hahahahahaha...