Monday, May 17, 2010

kenakalan ku

masih teringat lagi, bahkan seakan akan sedang berlaku apabila mengenangkan segala kenangan aku semasa sekolah dahulu.. masa sekolah rendah.. aku selalu di buli.. dan aku punya gelaran iaitu.. ratu menangis hehe.. kelakar kan? tapi itulah kenyataan nya. hurmm.. seandainya aku dapat aku undur kan masa itu nak saja aku pukul budak tu.! geram betul.. huurrgghh
dulu aku selalu di.. usik dengan budak2 laki yang nakal.. ada yang tolak aku jatuh longkang kurang asam punya budak. kalau lah aku jumpa dia nak aje aku cekik dia. lepas tu ade jugak yang suka tarik tudung sampai tertanggal tudung aku.. ha!! nak cite nih.. hehe..
kan ade budak yang tolak aku jatuh longkang tu kan? satu aku tugas bersih kelas so aku datang awal la. bile aku tengok die dtg.. aku cepat2 sembunyi di bawah meja cikgu.. lepas aku makesure die da masuk.. aku buat bunyi hantu.. hihihikkk kelakar.. dia nangis... hahah.. laki tak guna.. best sgt2.. time tu.. tapi semua tu.. masa sekolah rendah..

bile dah sekolah menengah pulak.. aku budak yang agak baik lah... hihi.. mmg tak leh blah punya.. masa form 1 aku still kena buli.. lagi dengan budak lain pulak.. hishh apa lah nasib aku nih.. dari sekolah rendah asyik kena buli lagi.. hurmmm start form 2.. aku mula sedar.. aku harus berubah.. aku masuk kelas tae kwan do.. sejak tu.. ake tak ada kawan melayu.. semua kawan2 aku chinese.. mana sahaja aku pergi kami still bersama.. and satu hari kawan baik aku meninggal.. masa perlawanan tae kwan do kat sekolah agama lelaki.. kawan aku Quek jun Teng.. mati di gelanggang.. akibat terkena sepakan di leher.. sejak itu aku berhenti berlajar tae kwan do.. aku tahu budak lelaki skolah agama tu mmg ada niat nak buat mcam tu pada kawan aku.. sebab aku kenal dia. dia pernah kacau aku.. dgn Jun Teng.. sampai sekarang aku still ingat muka dia. kalau aku jumpa nak saja aku panggang dia buat BBQ huh!

masa form 3 pulak.. lepas aku berhenti group tae kwan do.. aku mula join group pengawas sekolah.. hurmm. actually.. aku join tu pun.. sebab minat kat senior sorang nih.nama nya azim.. hehe.. hensem.. beb.. hihi... gatal la pulak.. xpe2 cool... ok.. smbung balik.. aku join pengawas sekolah smpai lah form 5.. dari form 1 until 5 aku punya seorang kwan rapat die chinese.. ssama dgn Jun Teng lah. nama nya Saw Piek Suan. kami selalu study sama.. hurmm.. sweeet memory. kalau nak tahu masa skolah aku x pernah jatuh cinta.. hinggalah time dekat SPM .. sampai ada yang kata aku ni lesbian .. kuang ajar betul budak2 laki...

kalau aku ingat balik.. memang kelakar sangat.. bila kena kejar dgn cikgu akaun.. hahah.. cikgu rosli ni suka sangat suruh orang jwb kat white board.. da la org segan.. hishh.. ari tu.. aku thu.. dia mesti aim aku nyer.. aku saja masuk kelas lewat.. tgk2 dia da start mengajar.. baru masuk bru je selangkah ha ! kamu buat nih jwab sekarang juagk.. aku dgn muka cuak nya.. mati akal aku di buat nya.. aku toleh blakang.. then aku lari sekuat mungkin trun tangga.. dah la tinggi.. 5 tngkat.. pling atas plak tuh.. hurm.. aku lari secepat yang mungkin.. hehe.. aku igt dia x kejar aku dah... rupanya.. still kejar aku.. aku terus lari ambik short cut jln belakang sekolah. haha.. lari pegi lbrary.. haaa.. tmpat paling best skali.. bleh tdo kat sofa kat blakang haha.. sweet nyer.. hihi... kelas akaun je lah yg aku selalu wat hal x silap aku.. hah... oh ya.. kelas math.. aku lupa lak.. sbb aku x suka subjek bernombor2 nih.. mengantuk.. la.. aku suka sbjek yng lebih kepada pmbacaan.

ha.. smbung balik.. lepas tu.. cikgu rosli pggil aku jmpa kat blik dia. dia cabar aku.. mcam ni.. aku still igt lagi cam ner dia ckp ngn aku time tu.. mmg penuh makna sgt2.." sy nak awk tahu.. awk berpotensi.. walaupun... awk fail 1st time ari tu.. sy thu awk bleh buat.. tapi kalau mcam ni lah sikap awk.. awk x kan boleh sampai bila2 igt sampai mati apa yg sy ckp pda awk ni! paham."
start dari hari tu.. aku study balik akaun.. aku pergi extra klas .. yg cikgu rosli ajar tuk form 4.. aku tebal kn muka aku.. masuk kelas tu.. sbb nk cover balik.. subjek math pun sama.. aku join budak form 4.. sejak dari hari tu.. hidup aku mula sibuk. dgn kelas.. walaupun sibuk dengan tugas sebagai ketua pengawas.. aku cover semua skali..
then masa trial SPM aku ber jaya lakukannya.. berkat pengorbanan aku.. dan masa aku study dgn piek suan.. kami apply study luar negara bersama.. iaitu new zealand.. dan dia pilih russia..
kami berjaya.. tapi malang nya.. aku tak pergi.. dan dia pergi.. lepas dpt result trial tu.. aku pergi jmpa cikgu rosli.. aku ucapkan terima kasih pada dia. begitulah selanjutnya dengan SPM ...

nak tahu kisah aku jadi ketua pengawas.. bg aku x relevan langsung lah. hehe.. pada mulanya.. aku just nk join pengawas sbb senior hensem jer.. lepas dia tamat blajar.. aku yg pegang jawatan die.. mula2 aku tak nak.. tp di sebabkan budak laki sorang nih namanya azlan.. cabar aku.. dia cakap aku x brani nk bertanding dgn dia.. bla time tuk berkempen pilihan raya bermula.. aku start berkempen.. hah.. mcam2 aku buat.. pergi setiap kelas.. la.. then.. last tuk hari berkempen.. aku just ucapkan pda pengundi2.. bahawa aku.. bkn seorang pmimpin yg terbaik.. tp aku aku akn mencuba sehabis baik tuk memimpin.. . full stop!! akhirnya.. jawatan tersebut berada dlm genggaman aku dan azlan menjadi naib je.. still igt.. budak yang tolak aku jatuh longkang.. dia orang di buang sekolah sbb aku.. aku cari kesalahan dia orang.. dan ternyata mereka memang melakukan kesalahan.. x sangka dan x bazirlah masa aku mengintip dia orang. dia n the gang.. minum arak kat bealkang sekolah.. mmg x arr.. aku nk biar kan aje..

. hihi.. dlu aku ada impian.. nak date dengan abg senior tu.. yg ketua pengawas tu.. hehe.. akhir nya.. aku berjaya date dgn dia.. haha.. memang aku x percaya aku dah date dg dia.. tp.. bg aku dia tak lah sebaik yang aku sangka.. aku hanya menilai dia dari luarana.. tp dia gentlemen beb.. gua jamin arr.. heee... tp aku x suka cara dia layan prempuan.. terlalu romantik.. and serius.. memang geli and memboringkan.. dlu aku ingat aku date dgn kembar dia. tapi nasib baik betul.. hahah... memang sweet memory.. memory kat sekolah lah yang paling menarik.. akan aku simpan dalam hati sampai bila2.. kenangan yang tak mungkin akan berulang kembali. terima kasih cikgu.. sy sayang cikgu.. sebab cabaran cikgu sy boleh! x akan sy lupakan cikgu.. selamat hari guru... assalamualaikum....

Sunday, May 16, 2010

kepada siapakah ia??

seandainya ini yang di namakan cinta,
aku lah manusia yang lemas kernanya,
seandainya inilah yang di namakan bahagia..
akulah manusia yang meratah nikmatnya..
seandainya detik ini bisa di abadikan,
nescaya akan aku rakamkan saat saat indahnya..

agar bisa aku pastikan
segalanya akan kekal buat selama lamanya..
seandainya jarum masa dapat di hentikan..
nescaya akan aku bekukan setiap gerak nya..

seandainya perjalanan hari ini mampu di lambatkan
akan aku kunci mati pergerakannya..
kerna aku tahu semuanya tidak akan kembali kepada aku tika dia bersama dengan gadis itu..
hati aku terletak di telapak kaki.. hahaha

why men have difficulty saying"i love u"


for most people " i love u" is blurted out near the beginning of a relationship, when both partners are high on hormones and probably having trouble remembering even their own names. For a woman, she's likely to start exhibiting nesting behaviors such as picking curtains, cuddling teddy bears, cooking meals for him, (if she doesn't already ) noticing couples with babies everywhere and talking 'happily-ever-after' terms hurmmm..... . he must live up to this statements and its implications today, tomorrow or maybe forever. so unless he's hoping to have sex with a woman and is in rush of hormones, he'll avoid saying it.!

a woman stays in a relationship with an unsuitable man under the illusion that he'll change now that he's with her or that "love conquer all" . she refuses to acknowledge that he treats her badly or doesn't really love her . she doesn't even notice how she's slipped from"beautiful princess" to "bitch" in just six month. if a woman is ensure of a man's love she can ask her closest female friends for their opinion and insist they tell the truth. in other words phone a friends. although many women are not good at spotting deficiencies in their own relationship, they are excellent at spotting them in other couples. most women don't realize how little love existed in a relationship until they are out of it, but a women female friends can "see" the truth , so why not u ask them..?


men love to meet women who profess that"love conquer all" it means that with a good delivery of the right 'love phrase"at the right time .... as a women.. you have to know this . it is very important to u..

Saturday, May 8, 2010

operasi berjaya

sejak pulang dari KL.. sampai je rumah .. aku terpandang dia. comel sangat. cute lagi. dada nya berbulu.. hhmm.... sexy.. heee aku pandang dia lama... sampai x berkelip. aku lihat dia sedang bermain dengan adik dia. aku tringin nk join gak. tapi segan nanti apa kata orang malam2 kacau dia orang.. panggilan mak mematikan lamunan aku.. suruh masuk rumah da.. x elok lama lama kat luar malam2.. hurm.. aku nak tengok dia... comel sangat. sedihnya.. kalau boleh aku mengadap dia sepanjang malam tu.
tapi tak apa esok kan ada lagi aku akan pasti kan aku dapat jumpa dia. dan ... hheeheh
tak silap aku dia masih baru lagi kat area sini. boleh la nanti jemput datang rumah. ahha.. good planning..

ari ni.. hari Ahad. sejak semalam aku tak dapat lelap kan mata. asyik teringat kan dia aja. aku tak dapat lupakan muka cute dia.. comel nya... yeah.. pagi td.. aku saja2 duduk kat depan umah. mana lah tahu.. si 'dia' keluar rumah ke.. ada lah chance aku. hehe

tidak sampai half an hour.. si 'dia ' keluar. aku pun.. hehe.. pergi lah jalan2 kat depan rumah. sambil jeling2 kat dia. dia pun terpandang aku. kami saling bertentang mata. aku rasa sungguh bahagia sekali. kalau boleh aku ingin hentikan masa buat seketika. tika itu mulut aku memanggil si'dia' datang kepada aku.. tanpa aku sangka. 'dia' betul2 datang.. aku berjalan menghala kearah dia. dan aku berhenti.. bila si 'dia' betul2 berada di hadapan aku. aku tersipu2 malu malu kambing.. haha aku pandang sekeliling.. mana lah tahu.. kalau mak aku ker.. jiran sebelah nampak ker.. malu teman... hehe aku lihat kiri dan kanan tak ade orang. so aku amik kesempatan pegang tangan dia. eee.. lembutnya.. bebu.. ade bulu.. haha.. pastu.. aku angkat dia ..
aku peluk dia..lembut nya..bulu dia.. aku bawa dia masuk bilik nanti ornag tahu aku peluk dia. baik aku peluk dia kat dalam bilik.hhmmmmmmmmmmmx tak pernah aku jumpa kucing se comel ini. hahhaha... aku decide.. nak ambil kucing ini lah.. sebab kucing lama aku da mati.. sedih.. nya tak terkata.. aku buat keputusan nak ambil je lah kucing ni.. memandang kan.. tuan dia x bagi makan.. asyik dtg umah aku jer.. ha.. kn bagus.. x payah dia jalan jauh2 nk datang.. hehehhe.....

Tuesday, May 4, 2010

kehujanan


sepulang sahaja dari klinik tadi .. aku menghempas diri di atas katil aku.. tidak lama kemudian terdapat air jernih yang mengalir di tubir mata aku.. lama kelamaan ia melimpahi pipi ku.. aku menangis semahu mahu nya.. melepaskan semua yang terbuku di hati aku. aku di landa kebingungan , keresahan. dan aku tersangat2 memerlukan seseorang.. i need someone. !! dengan tangisan yang belum reda aku menekan punat2 di handphone ku. mencari cari nama dia. akhir nya aku jumpa.. dan dengan pantas . aku call dia. aku ingin mendengar suara dia. tika aku di landa dalam dilema ini..malangnya dia tidak menjawab panggilan aku.. aku takut jika berlaku sesuatu kepada dia. tangisanku masih berterusan.. tidak lama kemudian dia send mesej kepada ak... mengatakan dia tidak mahu menjawab panggilan aku. tangisan yang hampir reda kembali melimpahi wajah ku... petang ini.. aku turun dengan lebat sekali beserta denagn guruh dan kilat. aku takut. dulu dia selalu menemani aku. tika itu.. tapi sekarang ini... aku keseorangan .. aku harus hadapi semua ini... hujan yang lebat ini seolah olah memahami diri ku.. yang di landa kesedihan yang teramat. ...... terima kasih kerna sudi membaca isi hati ini.. assalamualaikum.....