Friday, December 31, 2010

happy new year !!

yeahh!! tahun baru datang lagi.. tahun ni aku nekad tak nak apply kolej dah hehe.. nk duduk kat umah sewa trus.. hurmmm nak tahu peristiwa yang tak dapat aku lupakan? hurmm masa aku serve meja vip.aku btul2 tak tahu and tak sedar yang malam tu tengku syed azlan yg datang. saudara raja muda perlis. hurmm.. memang kena tegur lah time tu gak tapi nasib baik dia tak tegur kuat2 . tegur slow2 jer sbb berbisik. huu... dia cakap lah something yang tak perlu korang tahu. hehe.. hanya orang yang berkaitan dengan aku sahaja yang perlu tahu. bagi aku perkara ni sulit. tidak memerlukan pendedahan yang terlalu meluas dan telus.

aku . tidak percayakan persahabatan. sahabat adalah orang yang teramat susah untuk di cari. sahabat merupakan orang yang tercipta untuk menemani kita. tetapi apa yang di temui di dunia ini sekarang hanya lah kawan. kawan yang makan kawan. kawan yang menjadi lawan. sebab itulah aku berputus asa untuk mencari sahabat. biarlah hidup aku hanya d penuhi kawan dan lawan sahaja.

semalam aku mim ngeri.. hurmm takut lah iiieieieieie.... semalam aku bermimpi aku menjadi seorang nurse di tempat wad mayat. tapi aku takut gila2 lah ketika tu. aku bersama dengan seorang pegawai lagi. lelaki. kami di kunjungi seorang lelaki yang mempunya badan yang tegap. dia menyerahkan bungkusan hitam yang besar. dan aku buka bungkusan itu. dan yang aku nampk hanya lah bahagian badan manusia yang di potong beg itu di penuhi dengan darah. bahagian2 badan yang potong itu memang mengerikan eeii.. macam nak muntah sebab tak pernah tengok semua ni. dan yang aku ingat kepala orang merupakan seorang selebriti. tak payah la aku sebut nama dia. tapi dalam mimpi memang aku cam sangat2 muka dia. hurmm.. eksia dia. dia kena bunuh... dengan kejam. lelaki tu bagi bungkusan tu kepada pegawai yang bertugas tu. untuk di cantumkan badan2 tu. memang nak muntah la sangat. tapi dalam mimpi je lah... hahahaaaha.... ok2 sambung blik.. hehe.. then lepas tu aku balik kerja.. masa dalam perjalanan balik dari tempat kerja tu aku nampak pempuan tu minta tolong.. kepala dia terlayang di hadapan kereta aku. lepas tu msa dekat traffic light.. kereta aku terlanggar sebuah lori. dan aku ternampak badan aku terkeluar dari cermin depan kereta aku. melambung di udara dan terhempas di jalan raya. aku pergi ke jasad aku aku lihat dengan mata aku sendiri aku berlumuran darah di atas jalan raya tu. aku nampak semuanya. aku nampak aku terpelanting keluar. aku cuba untuk memegang muka aku tp.. aku dah tersedar dari mimpi tu. hurmmm.. takut takut nya.. minta2 lah semua ni tak menjadi realiti...

Saturday, December 25, 2010

yang akan berlalu dan akan datang....................

tahun 2010 akan berlalu tak lama lgi.. hurmm.. sedihnya.. banyak peristiwa tahun ini akan terlipat sebagai kenangan dalam lipatan memori aku. di harap kan aku tak akan melupakan semua kenangan manis ni. bermula tahun 2010 aku ingat lagi. 2hb jan. aku date dgn doc. hehe. klakar la jugak. sbb dia lah lelaki pertma yg kna blasah ngn aku masa date. mmg lebam2. bkn gaduh2 ppe pn. aku ni gurau kasar jer. sbb dia tu ske wat lawak bodoh dan kna kan aku. lepas tu mmg la aku naik tangan. lepas tu.. mmg start tahun tu aku dah kmbali social lah. tak ramai yg tahu bhawa aku ni agak social skit. sape yg knal dgn aku lama.. mmg tahu. klau baru2 knal tu.. stakat 2 3 bulan tu aku yakin lah dia org tak tahu mlain kan ada prg cite kan. sbb aku mcm budak baik skit. hahahahahahaahaa skit je lah.. mmg aku habis kan masa aku dgn hang out ngn kwn2 cuma sejak masuk sem 3 ni.. aku x social sgt./ sbb jauh dri mmber2 aku. dia org kat UM.. hurmm kat jengka apa ada. x pa lah biar lah. ook gak tu dlm hutan.. hahahahha...

dan buat pertama kali aku bkerja sebagai waitress seumur hidup aku. dan 1st day aku kerja aku hdapi customer yg byk songeh. time tu mcm nk nangis. tp bila dingat kn balik mcm klakar rsa nk tegelak plak. tp keja kat situ mmg best. klakar.. en.zul penyelia kat situ mmg ok. tp suka kena kan aku. kdang2 tu mcm nk tendang plak.. abg apek plak. ske wat aku tkejut dia tu tau yg aku ni cepat tekejut ske jer jerit. klau slow x pe gak ni kuat. mmg nak luruh jantung aku. bang cik plak asistant kitchen department kat situ plak byk sokong aku. dia lah yg bg kata semangat. klau ada apa2 yg aku kecik ati. tak pun aku wat salah. dia memainkan peranan sbgai abg kat situ. kak ira plak chef kat situ diaa ni kecik jer org nya paras bahu aku ada lah dia msak sedap.. dia selalu teman kn aku mkn. sbb dia tau aku ni segan nk mkn sorg2 aku suka at least sorg yg teman aku mkn tak kira lah mkn sekali ker.. tgk aku mkn ker. jnji ada d sisi aku. min plak main chef kat situ. klau mkn msakan dia pergghh sdap giler!! hehe.. dia ni gila2 skit prangai dia.

kat bhagian wlak in function plak.. ada kak nurul yg cntik cun melecun dia ni wife bang cik. muka dia mcam faizah elai. betul.. sumpa x tipu.. comel sgt2 aku msa 1st time tgk dia mcam x caya ja. dia ni byk mulut klau x da 1 ari mmg sunyi kat walk in dpartment. hehe.. kak farah lak... dia ni kecik jer comel umo dah 32 tp still cun. comel.. dia ni baik..sgt... ske wat lawak. mmg slesa sgt klau duty sma ngn dia. ha.. lg sorg lagi.. hehe.. abg zulkarnain. di mmg hensem dia ni pondiam skit tp pape hal smua duty aku wat ngn dia. bleh d katakan spanjang msa aku duty aku wat ngn dia. dia ni dah khwin.. tp muka dia mcm nine phyne ballerz. hehe. ensem skit lah dri nine. hehe.. klau aku x tau dia ni dah khwin msti aku dah ngorat haha. alah.. gurau jerkk.. wife dia mcm cina.. cntik. sgt. ari tu dia bawak. mmg sepadan lah dia org hehe. hurmm.. tu jer lah kot aku nk cite kn ttg tmpat keja aku yg buk sgt sweet memory. aku harap lepas ni smua prsahabatan kita yg terjalin slama ni x kn terputus. insya ALLAH..

Saturday, November 27, 2010

baru aku tahu ...

dalam 2 3 hari ni.. baru aku tahu apa itu sakit hati hati terluka. hati yang bagaikan di siat2. dulu aku selalu permainkan prasaan orang mungkin inilah karma nya. dia bagi harapan kepada aku untuk terus kan hubungan. tapi akhirnya di tinggalkan aku terkontang kanting macam ni. apa salah aku? kadang2 aku je yang terhegeh hegeh. tapi dia.? apa yang dia buat.? buat derk je.. aku selalu ongat kn dia . tapi dia? dulu selalu call aku. sejak dua menjak ni. aku je.. aku pernah menyamar jadi orang lain kacau dia di fb. dia layan beb. hurmm.. mmg aku tak tahu pn yang dia ada pesta hoki nnt.. dia ajak nya aku yg menyamar tu. tp.. aku tahu tu pun last minute.. lepas kwn dia yg g tau aku. kwn dia yg ajak aku.. aku rasa mcm nak p cekik ja dia. bg amti cepat2.. tpi aku tak sanggup.. apa dia ingat dia ensem sangat ka.. mmg la x ensem.. tp.. hurmm.. dia baik.. baik sgt.. ntah baik kat mna pun x thu la.. aku harap 1 day.. aku dapat lupa kan semua ni. mungkin aku belum cukup baik lagi untuk bergandingan dgn dia. aku ni.. kan jahat. mungkin karma d atas apa yg aku buat dlu..

Tuesday, November 23, 2010

seandainya...

seandainya... hurmm berbagai perkara yang kita ingin lakukan dalam dunia ini. ada juga yang mengadakan dari yang tiada wujud nya.bukan tidak bersyukur.. tetapi mengharap sesuatu yang dapat memuaskan hati. apa yang aku merapu ni??? haisshh tak paham la aku.. yang ni aku n share.. segala perkara yang akan membuatkan hati aku.. menjadi seorang yang lain. kadang2 kawan aku cakap aku ni psiko. haha.. ntahla.. maybe la kot.... skit2..
aku nak ceritakan seandainya aku akan menjadi someone. apa yang aku lakukan...

seandainya aku seorang lelaki. aku akan goda setiap perempuan yang buat aku benci sekarang ni. aku nak rosak kn dia org. eeeii.. kejam nya.. sebenarnya.. aku nak jadi yang jahat. sbb aku nak rosak kn ank dara org. jahat nya.. hurmm.. haha.. kalau lah aku ni lelaki.. aku nk badan aku ni. macam fizo omar. hurmm.. x pun macam hritik roshan. perrgghhh.. haha.. bestnya.. hurmm..

nak tahu lg? kalaulah aku punya kuasa. aku nak hapuskan semua pencarian pekerjaan yang berkaitan guna orang dalam untuk dpat kerja. memang pantang hidup aku. ini merupakan sebuah ke tidak adilan. kepada mesyarakat. selalu mereka menggunakn org dlm kalau terdesak sgt nak dpt kerja. almaklumlah pengangguran di malaysia smakin mningkat. ha ! dah tau susah nak dpt kerja blajar la rajin2 x reti2 lg? pastu dah la ambil tempat org yg sepatutnya . layak memegang kerusi tu. cubalah korang fikir.. kalau korang tu dah la tak layak. belajar tak pandai. suka suki ja nak dok pegang jawatan tggi2. alahai.. blajar tu dah la bongok bangat dehhh.. atoyaii.. susah la kalau semua org mcam ni. ada pulak tu sanggup guna org dalam nak masuk study. ha ! ni lagi satu org aku tak suka. dah la spm cikai2 ja.. pergilah masuk yg bersesuaian.. ngn result.. haissh.. aku kalau boleh nak aja tembak bagi mampos orang yang bawa masuk org yg x spatutnya. dgn skali org yg masuk tu. haa.. biar padan muka.

lagi satu.. kalau boleh aku nak jadi pembunuh yang kejam.. aku nak bunuh orang yang buang anak. aku nak liwat dia ngn besi bergerigi. lelaki tu ngn betina tu sekali. lepas liwat 20 kali.. aku nk buang dia org dalam loji. tak pun mesin pembuat daging burger biar lunyai... lagi satu aku nak bunuh orang perogol. aku nak potong dia punya 'tu' kasi sama anjing makan. tak pun aku nak siat kulit dia.. buat kulit buku diari then jual kat pasaran nk tgk mcm mana sambutannyer.. lepas siat kulit tu.. isi nya aku nak buat apa ya..hurmm.. isi dia aku nak wat bg ikan jerung makan. tulang2 pulak aku nak wat sup. sup tulang sedap gak.. tp x nk lah aku mkan.. aku bg kat org len yg makan..

apa lagi ya.. seandainya aku ini adalah seorang yg brilliant. aku nk bunuh setiap org yang membuat aku sakit hati aku nak ptong tempurung kepala dia org wat perhiasan dlm rumah.

seandainya aku mempunyai 1 billion dlm tgn aku sekarang aku nk shopping puas2 aku nak beli sebuah kapal layar. supaya asenang aku nak berlayar tak payah naik flight dah. aku nak beli pedang samurai. aku nk beli sebuah rumah idaman aku. rumah yang terapung di udara. hahahaha... imaginasi krtun betul lah..

seandainya aku kuat aku nak join group yakuza. aku nak belajar kung fu. aku nak jadi gengster. pndai lawan macam dlm cite jackie chan.

haiisshh.. kalau bab merapu n imagination ni aku suka bangat hu... tp.. semua ni hanya lah sekadar imaginasi semata... jgn simpan ati yer.. kadang2 aku ni psiko. x pun gila. nak wat cam ner.. dah nk jd cam ni...

impianku.....

hurmm.. kali ni aku nk share tentang impian aku.. hehe.. impian aku banyak.. tapi sekadar impian je lah. harap salah satu tu dapat aku capai. hehe.. setip orang punya impian.. tak ada seorang pun di dunia ini tiada impian. impian di ibaratkan arah petunjuk ke dalam sebuah kehidupan yang lengkap. kerana melalui impian kita akan berusaha untuk mencapainya. tidak kiralah sebesar mana pun impian tersebut.. jika di berikan seluruh tenaga untuk emncapainya insyaALLAH.. segalanya akan berhasil..
nak tahu impian aku? lihat di bawah......

1. aku kalau boleh nak hasil banyak novel. tapi aku suka jual idea jer. haha.

2. aku nak ada 1 kereta untuk drift. aku nak lumba dengan fahimi. dulu aku takut naik keta drift dia. tapi bila lama2 best la pulak. haha..

3. aku nak jadi perempuan yang paling sexy. hurmm paling kurang macam megan fox haha.. mengada-ngada pulak. tapi aku nk jd sexy cam kat dpan hsband jer lah..

4. aku nak anak ramai-ramai sebab aku dah penat hidup sunyi.

5. aku nak sebuah kehidupan yang harmoni. aku tak suka tangisan. dan sebab tu aku selalu gelak. untuk menghappy kan diri. walaupun ada lah setengah org tu cakap aku ni x pernah serius. aku serius. tapi dengan cara aku sendiri.

6. aku nak jejak kn kaki ke new zealand. bila benar2 aku dah bersedia. tp tak nak study kat sna.. nk keja.. x pun g bercuti jer.. hehe

7. aku nak jadi seorang pelumba basikal. tapi... aku selalu excident klau naik bsikal.

8. aku nak jadi pemain gitar. n penyanyi.

9. aku nak nyanyi kan kepada seseorang tu sambil main gitar

10. aku nak main piano. bila putus cinta. aku nyanyi kn lagu untuk si dia. tapi cam ner nak main piano.. susah la.. hishh..

11. aku nak jadi pendidik. kalau tak dapat jadi pendidik ank org.. didik ank sendiri pun jadi lah.

12. aku nak bercuti keseluruh dunia. tapi tak nak naik flight. sbb aku mmg takut naik flight. mcm nak pengsan pun ada. aku takut sangat2 kalau nk tgk aku pengsan tak pun parkinson try lah .

13. aku nak beli sebuah banglo. aku selalu lalu kat depan lot2 banglo yang berderet tu.. cantik sangat.. aku nak beli 1.. tapi tak de duit lah..

14. aku nak buka sebuah rumah untuk org tua. 1 rumah untuk anak yatim.

15. aku nak dpt 4.00... hurmm susah la..

16. aku nak jadi doctor. tapi tak cukup pandai la nk jd doc... haha.. xpe lah jadi doc. kepada anak2 n hsband pn ckup..

17. aku nak jadi pegawai bank.

18. aku nak jadi sebaik-baik manusia... biarlah rupa tidak secantik megan fox... tapi aku yakin.. nnt tua kerepot jugak.. biarlah tak jadi penyanyi sbb suara mmg x sdap jnji aku puas hati bila aku nyanyi tuk diri sendiri. biarlah aku nyanyi kan kepada someone tu.. walaupun suara aku tak sedap.. janji aku ikhlas tuk nyanyikan.. suara dari hati..aku sndiri.

aku nak jadi manusia yang jujur. jujurkah aku selama ini? hurmm sukar untuk aku ungkapkan. aku harap aku dapat menceriakan orang sekeliling aku. dengan tawa yang aku dengari aku senang mendengarnya. biarlah aku susah asalkan orang yang sayang gembira. tak salah kan jika aku cuba untuk membahagiakan kedua insan yang membesarkan aku.. hidup mereka tidak lama.. hanya beberapa tahun sahaja lagi. tapi sanggup kah aku untuk melukakan hati mereka. tega kah aku untuk melakukannya. tidak mungkin wahai saudaraku. akan aku gembirakan mereka selagi hayat mereka di kandung badan. walaupun aku ini di pandang hanyalah kecil di pandangan mata mereka tetapi aku akan cuba untuk melakukan yang terbaik. tidak salah kan perbuatan aku ini.

seorang kekasih boleh di cari. tetapi seorang ayah dan ibu tidak mungkin kita mendapat cari gantinya... aku ingin menjadi seorang anak yang membahagiakan kedua orang tua ku.

alamak.. banyak nya impian aku ni.. hurmm.. aku harap aku dapat capai salah satunya.

Saturday, November 20, 2010

no. diri 1: no. elemen:1


matahari:
kita semua yg berada di muka bumi pasti mengethui segala aktiviti yang berlaku di muka bumi ini bergantung kepada matahari, dari jarak 148 800 000 Allah telah mentakdirkan cahaya matahari menyirami kita secara tetap supaya kehidupan dapat di terus kan. orang yangdi lahirkan di bawah aspek matahari, akan terus kukuh berada di tempat nya. mereka akan terus memegang tanggungjwab untuk terus menyumbang ke arah kebajikan, oleh itu sesetengah dari kalangan lebih menyerlah dalam bidang politik dan sebagai pegawai tinggi kerajaan.

nombor yang menggambarkan matahari ialah 1, 10, 19, dan 28. sesiapa yang lahir pada tarikh ini mungkin dapat mengecapi kejayaan awal seperti menjadi ketua kelas. kapten ataupun ketua pengawas. begitupun jika mereka tidak berminat untuk memimpin.. akan ada segelintir pengikut tetap yang akan memilih mereka sebagai pemimpin..

bagaimana pun orang yang lahir pada 28, mempunyai sedikit rasa rendah diri , mereka memandang rendh kepada keupayaan diri, jika nama mereka harmoni dan sesuai dengan no. alam mereka akan memperolehi semua kemewahan.

2+8+1+1+9+9+1=31=3+1=4
orang yang lahir pada 1,10,19, dan 28 dan mendapat nombor 4 dari keseluruhan hari, bulan, dan tahun lahirnya, mereka tergolong di bawah pengaruh uranus, tinggi, hebat serta berambut ikal. serba boleh dan tahu tentang segalanya, walaupun berminat dengan hal yang berkaitan dengan hal seks. tetapi mereka tidak melakukan perkara yang tidak bermoral. mahu mengubah dunia dengan syarahan dan hasil penulisan mereka. menyatakan cetusan fikiran mereka dengan berani , jelas, dan jujur, tidak boleh diam
dan sering mencelah dalam perbincangan,

tidak mudah percaya kepada akan apa yang orang lain kata. dan akan bersemuka dengan sesiapa sahaja untuk emncari fakta. hanya setelah minda mereka yakin. mereka akan bersetuju dengan apa sahaja. mereka ingin menerajui kehidupan dengan keikhlasan.
benci kepada kepura-puraan dan orang yang bermuka-muka. baik terhdap kawan2 dan ini yang membuatkan mereka lekat kepadanya. akan menghindari sesiapa jua yang tidak di sukainya. biar pun tidak menunjuk secara jelas.. tetapi mereka akan menjauhi secara halus.bijak, dan menunjukkan minat dalam bidang agama, astrologi, drama, seni ukir, dan sebagainya. yang berkaitan dengan kehidupan. mereka sering mengumpul maklumat berguna, malah semasa mereka bekerja juga mereka akan menjalankan perniagaan.

seorang pemidato yang baik, mudah menyinar dalam bidang politik. minda tidak pernah rehat kerana selalu memikirkan sesuatu, kerana orang lain mereka mungkin terlibat dalam masalah, dan susah kerananya. dengan Kurniaan ALLAH.. mereka akan terlepas dari setiap bahaya besar, terkenal dan di kelilingi ramai, amanah dalam soal duit dan kepimpinan mereka di akui. ramai di kalangan mereka ini di temui sebagai pekerja bergaji, begitu juga dalam bidang perniagaan,

memperolehi pendapatan mewah melalui syarahan dan penulisan. juga berupayamembentuk kekayaan menerusi industri logam, perabot, perubatan serta pengankutan.


sesuai kanlah nama anda... munira.........

Monday, November 15, 2010

cuti sem da start....

hurmm.. cuti sem dah start dah.. aku pn dah slamat blik perlis.. rndunya tilam empuk ku.. wahh.. haha. dah 2 ari aku blik umah ni.. boring la plak.. aku habis kn msa petang aku dgn kuar jmpa member2.. kta org pegi jln2 smbil mengimbau kenangan msa sekolah dulu.ari sbtu ari tu.. aku keluar dgn wiwin n dila. pasangan yg dah bertunang tu.. kami mkn2.. ronda2.. lepak2 kat tepi pantai.. wiwin sanggup dtg dari penang. wahh.. aku salute ah kat kau win. anyway.. thnx.. sbb sudi teman aku n dila kuar jln2. maybe dia takut kalau dila kuar ngn aku.. peluang tuk dila nak gatal bsar.. haha.. yela.. kita org nih kn suka kacau2 org. cari pasal ngn budak2 laki.. n then.. kita org slalu main sape dpt ngorat sorg boy nih. mkn mnum d blanja.. hurmm.. heheheh... ala.. tu dlu.. tapi sekarang pun apa kurang nya. tapi sikit2 je lah..

semalam ari ahad ptg aku kuar g kangar ngn ank buah aku. hehe.. ade la beli brg skit..
ari ni.. aku nak kuar.. hurmm.. dgn aizat. hehee.. kta org slalu jumpa setiap kali cuti sem. slalu la jugak. kta org x penah lost contact. dia byk bg tunjuk ajar kat aku. seingat aku lah. lelaki yang selalu mengingat kn waktu solat aku adalah aizat. tak penah aku jumpa lelaki mcm ni seumur hidup aku. aizat baik. parents kta org pun saling kenal2. aizat ni simple. x ske brg branded sgt.. dia nk jd se simple yg boleh. muka dia. x la ensem sgt.. tp sdap mata memandang..

kalau nak tahu.. type lelaki yg aku suka adalah lelaki nerd. bg aku org mcm ni.. mmg comel. ramai kwan2 aku cakap taste aku ni x bleh blah.. sampai ati korg.. haha.. nak wat cam ner.. dah aku tertarik ke arah tu... haissshhhh... tapi ramai yg tengok majoriti org aku kuar smua stylo.. tp hati tak penah tertarik pun kat dia org. aku just suka tgk jer.. tak lebih dari tu. bagi aku.. lelaki nerd ni.. tak tahu lah nk cakap per.. haha.. mmg aku suka.. slalu nya.. klau aku suka kat sorg laki nerd nih.. aku tak kn ckp aku suka dia.. biar lah diam2 suda.. tp.. ada lah sorg nih.. walaupun aku just perhati kn dia.. nama nya farhan. dia adalah seorang lelaki nerd. aku akui aku suka dia.. kwn aku plak.. p ckp kat dia.. hishh.. bocor rhsia aku.. malu la.. hihihikk.....

tak pe lah.. diam2 suda k.. di sebab kn hidup aku sunyi.. aku kaur tiap petang.. ala bukan balik lewat pn.. pkul 9 je pun.. aku da tak jahat cam dulu dah.. hehe... dulu bleh la pkul 12.30.. kul 1... skrg nih.. nk blik awal skit lah..
esk.. aku.. tak kuar kot.. sbb nak buat kek coklat. n ketupat. hehe.. jgn igt aku x pndai wat semua tu.. haaa.... tgk kaki lah werrkkkk haha

tentang prancagan aku nak pergi gopeng tu... aku rasa terpaksa di batal kn kot.. sbb mak aku x kasi la brader.. huhu.. xper2.. aku tukar.. aku rsa nak pergi tioman lah. nak pergi ngn kwn aku lah.. heheh.. sape?? rahsia.. nnt ada org marah.. haha.


ok lah nak bersiap2 nk kuar nih.. tata... klau rajin nnt aku update lah pape nnt ea.

Saturday, November 13, 2010

The top five question that frighten most men :

Question 1: what are you thinking about?
The proper answer to this is, “ I’ m sorry if I have been a distant honey.. I was just reflecting on what a warm, wonderful caring, intelligent women u are and how lucky I am to have u in my life”
But.. as always incorrect answer include:
a) nothing
b) football
c) cut tari naked
d) how fat u are
e) how I would spend the insurance money if you died. ( mmg patut kna pnerajang)

question 2: do you love me?????
The correct response is “ yes !! I’m crazy about you”
Tapi yang selalu kte dengar :
a) sure ! heaps! Can we have sex now? ( what the HELL ??)
b) would it make u feel better if I said yes..
c) can u define the word ‘love’ ….? ( ahh suda.. kte Tanya die.. die tanye blik.. aduss)
d) I’m your husband .. that’s my job.
e) who, me?? ( klau laki tu ckp cam ni.. sepak msuk longkang lg baik..)

question3: do I look fat???
The correct answer is an emphatic “ absolutely not ! you look perfect’
Tapi… certain org tu.. akn jwb
A) compared to what? ( adihh mkn dlm nih..)
B) I wouldn’t call u fat, but u are not exactly thin.
C) a little extra weight looks good on you.


Question 4: ‘ do u think she is prettier than me’?
Once again, the proper response is an emphatic “ definitely not!.. but incorrect responses to this
a) yes, but u have a better personality
b) not prettier but definitely thinner
c) not as pretty as u were when u were her age
d) define pretty !
e) could u repeat the question. I was just thinking about how I would spend the insurance money if u died.

Question 5: I like this question.. haha.. WHAT WOUL D YOU DO IF I DIED??
Here’s a typical way to this question could be handled:
Woman: would you get married again?
Man: definitely not !
Woman: why not? Don’t you like being married again?
Man: yes. I love being married!
Woman: then why wouldn’t you remarry?
Man: ok then…. I’d get married again..
Woman: ( with a hurt look on her face) you would?
Man: well… urrmm… you asked me right??
Woman: would u sleep with her in our bed?
Man: where else would we sleep?
Woman: would you replace my photos with pictures of her?
Man: well…. That would seem appropriate thing to do.
Woman: and would you let her use my golf clubs?
Man: she can’t . she left handed.
Hahaha
Pdn muka punya pompuan…


Tetapi hakikatnya..* men lie to women to avoid conflict.


p/s never ask a man a question if you don’t want to hear the truth otherwise you are simply training him to lie.

kpd sahabat ku wiwin caswari.. jga bff aku elok2.. jgn slalu menipu kwn aku sgt.... hehehehe...

Wednesday, November 3, 2010

hurmm...

apa ya nk cakap kali ni.. haaa... banjir besar berlaku lg... rumah aku bagaikan kepulauan hawaii dah. d kelilingi dengan air.. haha... klau skrg ni ada kat umah bleh la bjemur mcm kat hawaii.. hihik. bjemur smbil d temani kucing2 ku. msti best kn2? hua hua hua....
dngar kata bnjir kali ni truk ye dekat perlis. hurmm.. takut plak aku,, mcm mana nnt aku nk blik.. jln mesti d tutup.. aku nk tdo kat mna.. hihi.. xper2.. pape pn yg terjadi aku nk jugak blik umah..... hurmmm rndu kat tilam empuk ku... bntal bsuk ku.. heee...

x sbar pulak nk blik umah.. hehe.. nk abis kn novel aku tu... nnt bleh la aku cari ilham byk skit dgn adanya bntal bsuk ku d cc... hahahahahaha...

Friday, August 27, 2010

kita bertemu kerana ALLAH... berpisah jua kerna ALLAH....

Pertemuan kita di suatu hari
Menitipkan ukhuwwah yang sejati
Bersyukurku ke hadrat Ilahi
Di atas jalinan yang suci

Namun kini perpisahan yang terjadi
dugaan yang menimpa diri
Bersabarlah di atas suratan
Kau tetap pergi jauh
Kan ku utuskan salam ingatanku
Dalam doa kudusku sepanjang waktu
YA ALLAH bantulah hamba-Mu
Mencari hidayah daripada-Mu
Dalam mendidikkan kesabaranku
YA ALLAH tabahkan hati hamba-mu
Di atas perpisahan ini...

Senyuman yang tersirat di bibirmu
Menjadi ingatan setiap waktu
tanda kemesraan tersimpul padu
kenangku di dalam doamu...

Semoga Tuhan berkatimu.

Monday, May 17, 2010

kenakalan ku

masih teringat lagi, bahkan seakan akan sedang berlaku apabila mengenangkan segala kenangan aku semasa sekolah dahulu.. masa sekolah rendah.. aku selalu di buli.. dan aku punya gelaran iaitu.. ratu menangis hehe.. kelakar kan? tapi itulah kenyataan nya. hurmm.. seandainya aku dapat aku undur kan masa itu nak saja aku pukul budak tu.! geram betul.. huurrgghh
dulu aku selalu di.. usik dengan budak2 laki yang nakal.. ada yang tolak aku jatuh longkang kurang asam punya budak. kalau lah aku jumpa dia nak aje aku cekik dia. lepas tu ade jugak yang suka tarik tudung sampai tertanggal tudung aku.. ha!! nak cite nih.. hehe..
kan ade budak yang tolak aku jatuh longkang tu kan? satu aku tugas bersih kelas so aku datang awal la. bile aku tengok die dtg.. aku cepat2 sembunyi di bawah meja cikgu.. lepas aku makesure die da masuk.. aku buat bunyi hantu.. hihihikkk kelakar.. dia nangis... hahah.. laki tak guna.. best sgt2.. time tu.. tapi semua tu.. masa sekolah rendah..

bile dah sekolah menengah pulak.. aku budak yang agak baik lah... hihi.. mmg tak leh blah punya.. masa form 1 aku still kena buli.. lagi dengan budak lain pulak.. hishh apa lah nasib aku nih.. dari sekolah rendah asyik kena buli lagi.. hurmmm start form 2.. aku mula sedar.. aku harus berubah.. aku masuk kelas tae kwan do.. sejak tu.. ake tak ada kawan melayu.. semua kawan2 aku chinese.. mana sahaja aku pergi kami still bersama.. and satu hari kawan baik aku meninggal.. masa perlawanan tae kwan do kat sekolah agama lelaki.. kawan aku Quek jun Teng.. mati di gelanggang.. akibat terkena sepakan di leher.. sejak itu aku berhenti berlajar tae kwan do.. aku tahu budak lelaki skolah agama tu mmg ada niat nak buat mcam tu pada kawan aku.. sebab aku kenal dia. dia pernah kacau aku.. dgn Jun Teng.. sampai sekarang aku still ingat muka dia. kalau aku jumpa nak saja aku panggang dia buat BBQ huh!

masa form 3 pulak.. lepas aku berhenti group tae kwan do.. aku mula join group pengawas sekolah.. hurmm. actually.. aku join tu pun.. sebab minat kat senior sorang nih.nama nya azim.. hehe.. hensem.. beb.. hihi... gatal la pulak.. xpe2 cool... ok.. smbung balik.. aku join pengawas sekolah smpai lah form 5.. dari form 1 until 5 aku punya seorang kwan rapat die chinese.. ssama dgn Jun Teng lah. nama nya Saw Piek Suan. kami selalu study sama.. hurmm.. sweeet memory. kalau nak tahu masa skolah aku x pernah jatuh cinta.. hinggalah time dekat SPM .. sampai ada yang kata aku ni lesbian .. kuang ajar betul budak2 laki...

kalau aku ingat balik.. memang kelakar sangat.. bila kena kejar dgn cikgu akaun.. hahah.. cikgu rosli ni suka sangat suruh orang jwb kat white board.. da la org segan.. hishh.. ari tu.. aku thu.. dia mesti aim aku nyer.. aku saja masuk kelas lewat.. tgk2 dia da start mengajar.. baru masuk bru je selangkah ha ! kamu buat nih jwab sekarang juagk.. aku dgn muka cuak nya.. mati akal aku di buat nya.. aku toleh blakang.. then aku lari sekuat mungkin trun tangga.. dah la tinggi.. 5 tngkat.. pling atas plak tuh.. hurm.. aku lari secepat yang mungkin.. hehe.. aku igt dia x kejar aku dah... rupanya.. still kejar aku.. aku terus lari ambik short cut jln belakang sekolah. haha.. lari pegi lbrary.. haaa.. tmpat paling best skali.. bleh tdo kat sofa kat blakang haha.. sweet nyer.. hihi... kelas akaun je lah yg aku selalu wat hal x silap aku.. hah... oh ya.. kelas math.. aku lupa lak.. sbb aku x suka subjek bernombor2 nih.. mengantuk.. la.. aku suka sbjek yng lebih kepada pmbacaan.

ha.. smbung balik.. lepas tu.. cikgu rosli pggil aku jmpa kat blik dia. dia cabar aku.. mcam ni.. aku still igt lagi cam ner dia ckp ngn aku time tu.. mmg penuh makna sgt2.." sy nak awk tahu.. awk berpotensi.. walaupun... awk fail 1st time ari tu.. sy thu awk bleh buat.. tapi kalau mcam ni lah sikap awk.. awk x kan boleh sampai bila2 igt sampai mati apa yg sy ckp pda awk ni! paham."
start dari hari tu.. aku study balik akaun.. aku pergi extra klas .. yg cikgu rosli ajar tuk form 4.. aku tebal kn muka aku.. masuk kelas tu.. sbb nk cover balik.. subjek math pun sama.. aku join budak form 4.. sejak dari hari tu.. hidup aku mula sibuk. dgn kelas.. walaupun sibuk dengan tugas sebagai ketua pengawas.. aku cover semua skali..
then masa trial SPM aku ber jaya lakukannya.. berkat pengorbanan aku.. dan masa aku study dgn piek suan.. kami apply study luar negara bersama.. iaitu new zealand.. dan dia pilih russia..
kami berjaya.. tapi malang nya.. aku tak pergi.. dan dia pergi.. lepas dpt result trial tu.. aku pergi jmpa cikgu rosli.. aku ucapkan terima kasih pada dia. begitulah selanjutnya dengan SPM ...

nak tahu kisah aku jadi ketua pengawas.. bg aku x relevan langsung lah. hehe.. pada mulanya.. aku just nk join pengawas sbb senior hensem jer.. lepas dia tamat blajar.. aku yg pegang jawatan die.. mula2 aku tak nak.. tp di sebabkan budak laki sorang nih namanya azlan.. cabar aku.. dia cakap aku x brani nk bertanding dgn dia.. bla time tuk berkempen pilihan raya bermula.. aku start berkempen.. hah.. mcam2 aku buat.. pergi setiap kelas.. la.. then.. last tuk hari berkempen.. aku just ucapkan pda pengundi2.. bahawa aku.. bkn seorang pmimpin yg terbaik.. tp aku aku akn mencuba sehabis baik tuk memimpin.. . full stop!! akhirnya.. jawatan tersebut berada dlm genggaman aku dan azlan menjadi naib je.. still igt.. budak yang tolak aku jatuh longkang.. dia orang di buang sekolah sbb aku.. aku cari kesalahan dia orang.. dan ternyata mereka memang melakukan kesalahan.. x sangka dan x bazirlah masa aku mengintip dia orang. dia n the gang.. minum arak kat bealkang sekolah.. mmg x arr.. aku nk biar kan aje..

. hihi.. dlu aku ada impian.. nak date dengan abg senior tu.. yg ketua pengawas tu.. hehe.. akhir nya.. aku berjaya date dgn dia.. haha.. memang aku x percaya aku dah date dg dia.. tp.. bg aku dia tak lah sebaik yang aku sangka.. aku hanya menilai dia dari luarana.. tp dia gentlemen beb.. gua jamin arr.. heee... tp aku x suka cara dia layan prempuan.. terlalu romantik.. and serius.. memang geli and memboringkan.. dlu aku ingat aku date dgn kembar dia. tapi nasib baik betul.. hahah... memang sweet memory.. memory kat sekolah lah yang paling menarik.. akan aku simpan dalam hati sampai bila2.. kenangan yang tak mungkin akan berulang kembali. terima kasih cikgu.. sy sayang cikgu.. sebab cabaran cikgu sy boleh! x akan sy lupakan cikgu.. selamat hari guru... assalamualaikum....

Sunday, May 16, 2010

kepada siapakah ia??

seandainya ini yang di namakan cinta,
aku lah manusia yang lemas kernanya,
seandainya inilah yang di namakan bahagia..
akulah manusia yang meratah nikmatnya..
seandainya detik ini bisa di abadikan,
nescaya akan aku rakamkan saat saat indahnya..

agar bisa aku pastikan
segalanya akan kekal buat selama lamanya..
seandainya jarum masa dapat di hentikan..
nescaya akan aku bekukan setiap gerak nya..

seandainya perjalanan hari ini mampu di lambatkan
akan aku kunci mati pergerakannya..
kerna aku tahu semuanya tidak akan kembali kepada aku tika dia bersama dengan gadis itu..
hati aku terletak di telapak kaki.. hahaha

why men have difficulty saying"i love u"


for most people " i love u" is blurted out near the beginning of a relationship, when both partners are high on hormones and probably having trouble remembering even their own names. For a woman, she's likely to start exhibiting nesting behaviors such as picking curtains, cuddling teddy bears, cooking meals for him, (if she doesn't already ) noticing couples with babies everywhere and talking 'happily-ever-after' terms hurmmm..... . he must live up to this statements and its implications today, tomorrow or maybe forever. so unless he's hoping to have sex with a woman and is in rush of hormones, he'll avoid saying it.!

a woman stays in a relationship with an unsuitable man under the illusion that he'll change now that he's with her or that "love conquer all" . she refuses to acknowledge that he treats her badly or doesn't really love her . she doesn't even notice how she's slipped from"beautiful princess" to "bitch" in just six month. if a woman is ensure of a man's love she can ask her closest female friends for their opinion and insist they tell the truth. in other words phone a friends. although many women are not good at spotting deficiencies in their own relationship, they are excellent at spotting them in other couples. most women don't realize how little love existed in a relationship until they are out of it, but a women female friends can "see" the truth , so why not u ask them..?


men love to meet women who profess that"love conquer all" it means that with a good delivery of the right 'love phrase"at the right time .... as a women.. you have to know this . it is very important to u..

Saturday, May 8, 2010

operasi berjaya

sejak pulang dari KL.. sampai je rumah .. aku terpandang dia. comel sangat. cute lagi. dada nya berbulu.. hhmm.... sexy.. heee aku pandang dia lama... sampai x berkelip. aku lihat dia sedang bermain dengan adik dia. aku tringin nk join gak. tapi segan nanti apa kata orang malam2 kacau dia orang.. panggilan mak mematikan lamunan aku.. suruh masuk rumah da.. x elok lama lama kat luar malam2.. hurm.. aku nak tengok dia... comel sangat. sedihnya.. kalau boleh aku mengadap dia sepanjang malam tu.
tapi tak apa esok kan ada lagi aku akan pasti kan aku dapat jumpa dia. dan ... hheeheh
tak silap aku dia masih baru lagi kat area sini. boleh la nanti jemput datang rumah. ahha.. good planning..

ari ni.. hari Ahad. sejak semalam aku tak dapat lelap kan mata. asyik teringat kan dia aja. aku tak dapat lupakan muka cute dia.. comel nya... yeah.. pagi td.. aku saja2 duduk kat depan umah. mana lah tahu.. si 'dia' keluar rumah ke.. ada lah chance aku. hehe

tidak sampai half an hour.. si 'dia ' keluar. aku pun.. hehe.. pergi lah jalan2 kat depan rumah. sambil jeling2 kat dia. dia pun terpandang aku. kami saling bertentang mata. aku rasa sungguh bahagia sekali. kalau boleh aku ingin hentikan masa buat seketika. tika itu mulut aku memanggil si'dia' datang kepada aku.. tanpa aku sangka. 'dia' betul2 datang.. aku berjalan menghala kearah dia. dan aku berhenti.. bila si 'dia' betul2 berada di hadapan aku. aku tersipu2 malu malu kambing.. haha aku pandang sekeliling.. mana lah tahu.. kalau mak aku ker.. jiran sebelah nampak ker.. malu teman... hehe aku lihat kiri dan kanan tak ade orang. so aku amik kesempatan pegang tangan dia. eee.. lembutnya.. bebu.. ade bulu.. haha.. pastu.. aku angkat dia ..
aku peluk dia..lembut nya..bulu dia.. aku bawa dia masuk bilik nanti ornag tahu aku peluk dia. baik aku peluk dia kat dalam bilik.hhmmmmmmmmmmmx tak pernah aku jumpa kucing se comel ini. hahhaha... aku decide.. nak ambil kucing ini lah.. sebab kucing lama aku da mati.. sedih.. nya tak terkata.. aku buat keputusan nak ambil je lah kucing ni.. memandang kan.. tuan dia x bagi makan.. asyik dtg umah aku jer.. ha.. kn bagus.. x payah dia jalan jauh2 nk datang.. hehehhe.....

Tuesday, May 4, 2010

kehujanan


sepulang sahaja dari klinik tadi .. aku menghempas diri di atas katil aku.. tidak lama kemudian terdapat air jernih yang mengalir di tubir mata aku.. lama kelamaan ia melimpahi pipi ku.. aku menangis semahu mahu nya.. melepaskan semua yang terbuku di hati aku. aku di landa kebingungan , keresahan. dan aku tersangat2 memerlukan seseorang.. i need someone. !! dengan tangisan yang belum reda aku menekan punat2 di handphone ku. mencari cari nama dia. akhir nya aku jumpa.. dan dengan pantas . aku call dia. aku ingin mendengar suara dia. tika aku di landa dalam dilema ini..malangnya dia tidak menjawab panggilan aku.. aku takut jika berlaku sesuatu kepada dia. tangisanku masih berterusan.. tidak lama kemudian dia send mesej kepada ak... mengatakan dia tidak mahu menjawab panggilan aku. tangisan yang hampir reda kembali melimpahi wajah ku... petang ini.. aku turun dengan lebat sekali beserta denagn guruh dan kilat. aku takut. dulu dia selalu menemani aku. tika itu.. tapi sekarang ini... aku keseorangan .. aku harus hadapi semua ini... hujan yang lebat ini seolah olah memahami diri ku.. yang di landa kesedihan yang teramat. ...... terima kasih kerna sudi membaca isi hati ini.. assalamualaikum.....

Friday, April 30, 2010

detik perpisahan

hanya seminggu sahaja lagi aku akn berada di kolej ini.. selepas ini semua ini akan berakhier.. begitulah juga.. dengan semua kenangan aku semasa berada di alamanda ini.. sebab.. next sem.. aku akn pindah ke jengka pahang.. sebuah tempat yang tidak aku ingin kan.. abah ada berkata pada aku... tempat yang tidak ingin akn itu pasti akn menjadi tempat yang paling aku sukai satu hari nantidan aku pasti.. ia akan berlaku.. dulu aku pun tidak sukakan kolej ini.. sebab tak ada apa apa yang boleh di buat i mean untuk beriadah.. tapi akhir nya... aku menjadi sedih kerna akhir nya tempat ini akan aku tingggal ... segala memori dan kenangan terindah.. akan aku semat kan di hati aku.. good bye alamanda... and.. i'm coming jengka.. hari ini aku sedar tidak semua benda akan kekal di sisi kita.. akhir nya.. aku terpaksa lepas kan ia pergi. biar pun.. hati aku ini tidak merelakannya..

buat masa ini.. aku nk habis kan masa aku bersama alamanda.. aku pasti... seminggu itu hanya lah sekejap sahaja. pejam celik pejam celik.. dah hampir berlalu. aku tidak sabar hendak balik rumah.. dan aku jugak sedih tuk meninggal kan semua ini... semua kenangan2 aku.. skandal2 aku.. dan semua kenangan manis.. dan pahit hempedu aku ini... alamanda...

next week aku ada last paper.. cost acc 165.. takut arr.. tp aku yakin.. klau ada usaha.. aku mesti boleh buat.. klau orang lain boleh mengapa aku tak boleh.. heheeh... goood luck.. 'M'

Ya Allah... tabah kanlah hatiku ini.. kuat kanlah iman ku ini.. dengan segala rintangan yang mendatang. selagi aku mampu.. selagi itu akan aku pikul.. biar pun. apa pun yang terjadi
wish me luck.. to all my friends.. good luck.. try ur best!!!

Thursday, February 25, 2010

when i'm with you
eternity is step away
my love continuous to grow..
with each passing day

this treasure of love
i cherish within my soul
how much i love u
you'll never will know

you bring a joy to my heart ..
i;ve never felt before..
with each touch of your hands
i love u more and more...

tetapi.. segalanya telah berlalu.. satu lembaran baru telah ku buka.. aku ingin lupakan segala kenangan yang pernah mengisi kekosongan di hati aku suatu ketika dahulu......insyaallahh.... aku akan berusaha untuk melupakan.

sebuah kehidupan tidak akan lengkap tanpa warna2 yang mewarnai kehidupan.. susah payah pahit getir.. kegembiraan dan kesedihan yang silih berganti.. semua nya.. bagai kan sebuah putaran roda..