Tuesday, December 22, 2009

special untuk 'A'

sayangku...............
hadirmu bagai satu mimpi yg........ indah.,
senyummu bak kumbang yang tersenyum... di syurga..
membawa aku hanyut ke alam firdausi..

gemersik similir.. menyanyikan lagu rindu,
bayu petang menyentuh hati remaja aku..
memaut ingatan terhadap mu..
lalu aku lena dalam pelukan
kahayalan.. bila alam membisu....

sayang ku..
andai tertulis janji tuhan ..
kau adalah untukku... biarlah
ianya kekal sehingga nafasku ..
yg terakhir..kerana rinduku akan terlerai apabila
kita.... kn bersatu..

lafaz rindu dan sayangmu..
bagai satu azimat dari kelopak mawar...
mampu melenturkan seluruh
kegelisahanku...
lalu, akan ku tulis kan di seluruh jiwa raga ku..
terima kasih kerana selimut cinta mu...
yang menghangatkn..
memberiku seribu harapan...
menjadi pneman..
tika aku terbuang..
sebagai pemanas.. waktu perit.. yang kdinginan...

sayangku........
sebagai wanita.. aku ukir kan janji..
ini untuk seorang lelaki..
kerana aku sudah tidak sanggup..
di kejar bayangan sepi..
keseorangan mengutip mmpi seorang diri
semoga hubungan dan ikatan ini..
kekeal abadi......

i will miss u 'A'

tamally maak

aku sentiasa bersamamu,
walaupun kau jauh dari ku,
cintamu memberangsangkan ahtiku,
aku sentiasa bersamamu,
aku sentiasa terkeknangkan mu,
aku tetap rindukan engkau,
walaupun kau berada d sampingku,
sayangku....
aku rindu kan dirimu
dan biarlah kau berada di depan mataku,
aku kesunyian bila kau berjauhan,
walaupun aku di kelilingi dengan teman
aku teramat rindukan engkau,
sayangku....
janganlah kau pergi,
aku perlukan kau di sisiku ini,
kau lah cinta pertama aku,
jika kau berada di sampingku,
tiada yang membimbangkan aku lagi.....................

SYUKRAN

aku bukan pemuisi yg agung..
cuma insan kerdil yang punya jiwa
namun ia nya mati,
kerana tercalar semalam..
mengutip kasih d hujung gerhana yg keciciran...

hidup berteman kn sepi seperti menghuukum diri sendiri
di mana hendak ku cari penawar terhiris....
gelombang ini tajam .... menerjah naluri..

aku akur andai nya.. aku tersungkur
tapi biar lah d dada yg kalam..
namun gerhana bukan d spanjang jalan..
kerna aku bkn nya bersendirian.. syukran itu aku noktah kn d hati..
ku ukir dari jiwa yg suci..
namun kasih ku makin jauh..
bersepah seperti dahan rapuh.. bantu lah aku mengutip cinta ini.......

teman lah aku dalam kegelapan yang payah ni....
sayangilah aku seperti lembutnya.... sekeping hati suci...
cintai akudari tulus jiwa..lelakimu yang berhidayah..

syukran itu... yang ku ikat d hati..
syukran itu yang aku ingin miliki...
biar kau mengerti puisi yg ku tulis..
kekal sbg jnji abadi...
andainya aku masih menjadi manusia..... penyepi..
itu bukan bererti aku x pandai menghargai...
cuma aku keliru, kisah silalm yg mencengkam
menikam jiwa ini......

syukran,, syukran... tapi aku
tidak layak untuk terlalu d hargai...
tetapi...memerlukan kasih sayang cinta.........
yg tulus suci dan murni
dari hati yg luhur........

buat gold roger

Sunday, December 20, 2009

C.I.N.T.A.........

ada apa dengan cinta.... tanya pda hati kamu... apa kah mksud cinta pda kamu..hurmmm..
al kisah..... di suatu pulau kecil tinggalah CINTA , KEKAYAAN, KECANTIKAN, KESEDIHAN, dan KEGEMBIRAAN... mereka hidup saling melengkapi.. ..
suatu hari.. dtg badai menghempas pulau itu.. semua penghuni pulau cepat2 menyelamat kn diri sendiri CINTA tidak dapat brenang.. dan tdk memilki perahu... tak lama kemudiaan.. CINTA mlihat KEKAYAAN sedang mengayuh perahu..
"KEKAYAAN tolong aku.!!" teriak CINTA..
maaf CINTA... perahu ku telah penuh dgn harta benda ku .. aku x dpt mmbawa mu.. nnt perahu ni tenggelam" lalu KEKAYAAN pergi meninggal kn CINTA
CINTA sedih.. skali.. kemudian d lihat nya KEGEMBIRAAN dgn perahu nya itu...
"KEGEMBIRAAN tolong aku!!" teriak CINTA.. namun KEGEMBIRAAN x dgr teriakan CINTA
air semakin meninggi sampai ke paras pinggang..dan CINTA semakin panik .. x lama pula kelihatan nya KECANTIKAN .."KECANTIKAN bwalah aku bersamamu.... lalu.. nk thu x ape yg d jawab oleh KECANTIKAN? "wah CINTA..kamu basah dn kotor... nnt kamu mengotori prahu ku ini..." sahut KECANTIKAN..
CINTA mulai menangis teresak2..mengapa semau org melupakan aku..saaat itu klihatan KESEDIHAN melewati CINTA "oh KESDIHAN bawalah aku bersamamu... lalu KESEDIHAN berkata.. " maaf cinta.. aku sedang bersedih n aku mahu bersendirian shj...." CINTA mulai ptus asa... ia mrasaakn air semakin naik...da akn menenggelam kan nya.
lalu ia ber doa kpd TUHAN " oh Tuhan tlong lah aku.., apa jd nya dunia ini jka tnpa aku... tanpa CINTA....
pada saat kritis itu... tba2 terdengar satu suara.. CINTA!! cepat naik perahu ku ini... CINTA menoleh ke arh suara itu...& melihat nya seorg tua yg berjanggut putih..sdg mengayuh perahu itu... lalu cepat2 CINTA naik ke perahu itu..tepat sblm air menenggelam kn nya..
kemudian.. di pualu terdekat.., org tua itu menurunkn CINTA .dan segera meninggal kn nya... CINTA sama sekali tdak mengetahui siapa kah org tua yg baik hati itu...CINTA segera menanyakan kpd seorg penduduk pulau itu.. siapakah org tua itu sebenarnya..
"oh, dia lah WAKTU " kata org itu,..lalu cinta bertanya.. "mengapakah dia menyelamat kn aku..? aku x knl pun sape die sbenar nye.. .Bah kn kwn2 yg mnegenali aku pon enggan menolong aku...tnya CINTA hairan....
"sebab.. " kata org.. itu... " hanya WAKTU lah yg tahu berapa nilainya harga sesebuah CINTA itu........................" renung2 kn...

Sunday, December 6, 2009

hobi bru

ha !!!! nk thu x ape hoby bwu aku lepas azman pergi india?
sjak itu... aku start chatting.. skunk ni... aku dpt ramai kwn bwu... shamer. nelly, natra, azri, erwan.. tp dia owg x knal sape aku..aku wujud kn satu identiti bru utk chatting, name bru.. email baru.. n sume tman chat aku akn dapt email bru aku ni.... email mengenai aku yg sbenar d rahsia kn... aku x nk org thu sape aku... nnt dia org akn amik ksempatan..


ha !!! satu lg... aku nk cite ni.. mase dlu kn kat hotel u.... ade la.. sowang house mate aku ni... die ni mmg jeles gler2 kat aku... aku x thu ape salah aku...die ade ckap aku ni ade segala gala nya... tp itulah pndangan org kat aku slame ni.. dia org x thu cam ne khidupan aku.. aku dhaga kn kasih syg.. family yer... bkn lelaki.. skarang ni aku x terfikir sgt ttg cinte ok dear...
semua yg aku pakai..menunjuk kn diri aku... aku ni x sexy ... but
im a simple person.. tp dress aku ni... ikut trend jgak la... hehe.. aku ade byk gaun.. utk ke party or majlis formal... tp d sebabkn aku ni jrang kuar party..... aku kluar pun klau majlis tu... sesuai x dgn aku.. tp biasa lah kn..da name pun party.. alkohol mesti ade... klau ramai yg mnum sakan... air setn tu... aku pergi dlm setengah jam je la... slalu nye cam tu lah.. aku x kn pergi lame2 nnt aku pun mnum skali... hahaha... dah name pun air setan... mesti setan nk swuh kite rase same kn....so... aku smpan gaun2 aku tu dlm wardrobe lau aku tingin nk pkai sgt... aku pkai mase nk tdo.... hahaha... x pun mase nk study kat dlm blik.. ha... bleh pkai jugak kn...
mesti ramai yg ingat gaunn mesti sexy kn.... hahaha salah.... aku plih gaun yg jenis lengan pnjg n labuh... klau kat bhgian leher tu klau nk luas pun ikut ar... nnt aku pkai tudung.. style aku ar....hehe besa ar... rilek ar bro... kbnyakan gaun aku ni colour purple.. coz aku suke purple.. apstu gaun aku ni... ni mesti ade butir2 mutiara @ labuci@ sulam bunga.... harga aku x kisah.. janji kau dpt gaun tu pun da ckup... aku ni bkn kaki shopping... tp klau aku kluar tu... mcm x besok la jwb nye tu yg aku jrang kluar shopping... aritu... aku habis kn rm2000 dlm mase 2days.. pegi shopping.. x pe.. mak x thu.... coz gune duit sendri.. aku g shopping kat mid valley, sogo, times square, klcc,ioi mall, rase nye tu je kot.... x ingat lah... tp sape kuar shopping ngan aku ni... kene byk bersabar la coz aku ni cerewet skit... klau bju tu x kene ngan taste aku... x nk lah kn..biase nye aku kuar dr pg.. start kol 10 am hingga lah 12 mid night.. hahaha....